Silent Hill

Silent Hill 2 ve 3 abandonware konumuna düşmüş. Yani Konami ikisinin de lisans haklarını yenilememiş ve her iki oyunun da orijinal PC sürümü ücretsiz olarak indirilip oynanılabilir hâle gelmiş.

Tek yapmanız gereken My Abandonware sitesine gidip ikisinin de ISO dosyalarını bilgisayarınıza indirmek.

Silent Hill 2:

Silent Hill 3:

Silent Hill 2’yi çalıştırmak için oyunun ISO dosyasını WinCDEmu ya da Daemon Tools gibi bir araçla açın. Oyunu mutlaka C: sürücüsüne yükleyin yoksa hata veriyor. Yükleme sırasında “CD 2’yi takın, CD 3’ü takın” şeklinde uyarılar gördükçe indirdiğiniz ISO aracından ilgili dosyayı seçin. Yükleme sona erdikten sonra My Abandonware sitesindeki Official Patch’i indirip çalıştırın. Sonrasında da Modern Systems Fix’i indirip çalıştırın. Son olarak yine aynı siteden NO CD yamasını indirip içeriğini oyunu kurduğunuz klasöre çıkarın. “Hedef dosyayı değiştirmek istiyor musunuz?” uyarısı alınca evet deyin. Son olarak oyunun uyumluluk ayarlarına girin ve "Windows XP Service Pack 2"yi seçin ve “Yönetici olarak çalıştır” kutucuğunu işaretleyin. Aksi takdirde oyununuzu kaydedemiyorsunuz.

Silent Hill 3’ü çalıştırmak nispeten daha kolay. Yine oyunun ISO dosyasını ilgili araçla açıp oyunu yüklüyoruz. Bu seferki ISO dosyası tek parça olduğundan fazla uğraşmamıza gerek kalmıyor. Yine C: sürücüsünü seçmenizde fayda var ama bu seferkini test etmedim açıkçası. Yükleme sona erdikten sonra “Deviance” klasörünü bulup içindeki dosyayı oyunu yüklediğiniz klasöre yapıştırın. “Hedef dosyayı değiştirmek istiyor musunuz?” uyarısı alınca evet deyin. Oyunun uyumluluk ayarlarını bu sefer “Windows XP Service Pack 3” olarak seçin ve “Yönetici olarak çalıştır” kutucuğunu işaretleyin. Yoksa oyunun her açılışında bir hata mesajı alıyorsunuz.

Dilerseniz Google üzerinden her iki oyunun modern sistemlerde daha iyi çalışması için yapılmış hayran modlarını da bulabilirsiniz. Ben eski grafiklerini ve tank kontrollerini sevdiğim için (orijinali nasılsa öyle oynama takıntım var) o işe bulaşmadım.

Bu kadar :slight_smile: Başta da dediğim gibi, bunlar korsan değil. İkisi de abandonware konumunda. Yani indirip yüklemeniz için hiçbir yasal engel yok.

İyi oyunlar.

10 Beğeni

Hoaydaaaa olaya bak :smiley: Ama sanki iso dosyası falan ya böyle ne bileyim, yine pirate gibi geldl :smiley: Değilse müthiş olmuş cidden, eski bir şahaseri bedava oynamak çok güzel.

1 Beğeni

Yok canım, korsan değil. Yoksa forumda paylaşır mıyım? :slight_smile: My Abandonware sitesini biraz gezerseniz GOG gibi sayfalara yönlendirme yaptığını görebilirsiniz.

Ayrıca FIFA 99, CM 01/02 ve Need For Speed: Hot Pursuit gibi o yıllarda çıkan ve abandonware statüsüne düşen pek çok oyunda ücretsiz olarak sitede bulunabiliyor.

4 Beğeni

Tam sitenin eski defterlerini kurcalarken bunu görmek :smiley: Çok teşekkürler bu oyunu inanılmaz merak ediyorum.

1 Beğeni

Dead Space serisi bittikten sonra hangi korku oyununa başlasam diye düşünürken aklıma Silent Hill 2 geldi inşallah yakın zamanda bu siteden indirip başlayacam. Herkes hikayesi çok iyi diyor o yüzden çok heycanliyım :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni