Simyacının Saati (İlk Romanım)

Herkese merhabalar. Öncelikle forumda çok yeniyim, konuyu yanlış yere açtıysam kusuruma bakmayınız.
İlk romanım Simyacının Saati, İzan Yayınlarından çıktı. Zaman yolculuğundan ve yerli folklorik imgelerden hoşlananların ilgisini çekeceğini düşünüyorum. Mümkün olduğunca ana kurguda yerli ögelerden beslenmeye çalıştım. İlk kitabın günahı olmaz derler ama bunun arkasına sığınmak da çok doğru değil; burada sizlerin değerli yorumlarını okuyup dağarcığıma not almayı çok isterim.

Arka kapak yazısı:

Vakit sandığından da geç…

İstanbul’un tanınmamış simyagerlerinden Saatçizade Reşad Efendi, zamanda yolculuğa imkan veren köstekli saati yaptığında elbette ki onun kötü ellere geçeceğinden habersizdi.

Yüzyıllar boyunca simyacının soyuna miras kalan zaman makinesi saat, uzak bir gelecekte; kimliği belirsiz bir zaman hırsızı tarafından çalınmış ve zamanın akışı büyük bir tehlikeye girmişti.

Bunu haber alan Simyacı Reşad Efendi ise, tarihin tozlu sayfaları arasında saatin izini sürmeleri için kendi soyundan dört akrabasını, zamanın dört bir yanından toplayarak bir araya getirmişti.

Bir araya gelen bu dört akraba; 2019’un karmaşık akıntısında boğulan Stajyer Enis, 1901 yılında yaşayan Katip Mustafa, 1962’nin siyah beyaz sayfalarından fırlamış olan Dedektif Kemal ve çok uzak gelecekteki 2860 yılının ışın koridorlarını aşarak gelen Astronot Jian’dı.

Zamanın kumları arasında çıkacakları bu yolculukta düşman askerler, korsanlar, kumarbazlar, hava savaşları ve gulyabaniler, onları bekleyen tehlikelerden sadece bazılarıdır…

Bu kitabım için oluşturduğum web sitesi: www.simyacininsaati.com
Bu da instagram adresi: www.instagram.com/simyacininsaati/
ayrıca kitabın orijinal soundtracklerini de çok yakında web sitesi üstünden paylaşacağım.
Güncelleme: Kitap için hazırladığım animasyon fragmanı da ekliyorum: Simyacının Saati Teaser - YouTube

14 Beğeni

Konusu merak uyandırdı bende. Kapağı da çok hoş. Fakat şu fiyatlar insanı her şeyden soğutuyor. Hemen olmasa da ilerleyen günlerde alıp okumayı düşünüyorum. Umarım hedefinize başarıyla ulaşırsınız. :slight_smile:

4 Beğeni

Teşekkür ederim :slight_smile: fiyat skalası benim için de sürpriz oldu maalesef, umarım yine de okuyucu ile arasında engel teşkil etmez

1 Beğeni

Burak Bey kitabınızın konusu benim de ilgimi çekti ama bu fiyatla bu kitabın okunması çok zor. Nasıl yaparsınız bilmem ama bunun en az yarıya inmesi lazım. Eminim verdiğiniz emeğe bu rakam az bile ama bugün Octavia Butler’ın 900 sayfalık kitabını 80-90 TL’ye rahat alabilirken sizin kitabın fiyatı biraz uçuk olmuş. Umarım bir şekilde okurunu bulur. Yolunuz açık olsun.

Not: Geçenlerde bir arkadaşım çocuk kitabı yazdı. Bilinmeyen bir yayınevinden çıktı kitap. 70 sayfa kitaba 25 TL etiket belirlemişler. İndirim oranları da düşük. Kim alıp okuyacak bu kitabı? O paraya harika çocuk kitapları alabilecekken neden tanımadıkları bir yazarın kitabına, hem de bilinmeyen bir yayınevinden çıkmış bir kitaba 25 TL versin insanlar? Dolayısıyla arkadaşımın kitabı kitapçıların raflarında toza bulanacak, depolarda bekleyecek, en sonunda kitapçının indirim sepetinde kırış kırış olmuş bir yığının içinde kaderine terk edilecek. Keşke böyle olmasa ama gerçek bu.

1 Beğeni

Günaydın
Burak Bey önce kitabınız için sizi tebrik etmeliyim, yazmışsınız ve bastırmışsınız. İlk fırsatta alıp okumayı düşünüyorum. Umarım devamı gelir ve Türk edebiyatı denilen bu caddede sizinde kalıcı bir yıldızınız olur.
Bu arada kitap fiyatları konusunda bir çift kelam etmek istiyorum. Özdemir Asaf’ın bir şiiri vardı, bilirsiniz;

Bütün renkler aynı hızla kirleniyordu,
Birinciliği beyaza verdiler.

Bu güzel şiiri günümüze şöyle uyarlayabiliriz;

Bütün fiyatlar aynı hızla artıyordu
Birinciliği kitaplara verdiler

3 Beğeni

Kitabınızın konusu güzel, yolunuz açık olsun.

1 Beğeni

Evet bu konuda aslında hemfikiriz. fiyat etiketi benim için de çok yüksek ancak maalesef ki bu konuda söz sahibi değilim, yayın evi ve kitabevinin belirlediği bir fiyat-indirim politikası var. Yine de konusunu ilgi çekici bulmanız benim için kafi derecede memnuniyet vericidir. teşekkürlerimi sunarım :slight_smile:

1 Beğeni

Merhabalar, çok teşekkür ederim. Umarım beğenilerinize layık olur. Maalesef ki sizin de belirttiğiniz üzere kağıt fiyatları artık çok yüksek, keşke bu konuda yapabileceğim bir şey olsa. Şimdilik hayıflanmaktan öteye gidemiyorum…

Teşekkürler, keyifli okumalar dilerim :pray:

Hayırlı olsun. Kitabınızın konusu ilgi çekici. İnşallah kitabınız çok satar ve hayallerinize ulaşırsınız.

1 Beğeni

Öncelikle hayırlı olsun. Forumda böyle kitap haberleri gördükçe çok mutlu oluyorum. :slightly_smiling_face:

Kitabın konusu gerçekten çok ilgi çekici. Bambaşka zamanlara mensup kişilerin yaşayacağı maceraları okumak eminim ki çok güzeldir.

Kitabın fiyatı konusunda da açıklamayı yapmışsınız, sizin elinizde olan bir durum değil. Artık ne diyeyim, kağıt ucuzlar da kitabınız daha çok kişiye ulaşır. Ben indirim kodlarıyla veya birkaç kişi birleşerek de olsa kitabınızı almayı düşünüyorum.

Uzun lafın kısası sizin için hayırlı ve uzun bir yolculuğun başlangıcı olsun. Kitabınız birçok kişiye ulaşsın.:slightly_smiling_face:

2 Beğeni

Teşekkürler, bakalım ‘zaman’ ne gösterecek. :slight_smile:

1 Beğeni

O halde umarım Saatçioğlu ailesinin anakronik zamanüstü maceralarını beğenirsiniz :slight_smile: Yükselen fiyatlar karşısında kitaba ulaşmak için gösterdiğiniz çabaya minnettarım :pray: Şimdiden iyi okumalar diliyorum

1 Beğeni

Bir güncelleme, kitap için hazırladığım animasyon fragman; Simyacının Saati Teaser - YouTube

2 Beğeni