Vizyon tarihleri, setten haberler, çıkma ihtimal olan veya kesinleşmiş filmler, yerli veya yabancı festival haberleri vb. sinema dünyasını ilgilendiren her haberi burada topluyoruz.
Kung Fury’nin filminde Arnold ve Michael Fassbander oynayacak. Açıkçası en çok beklediğim film bu.
wes anderson’ın yeni animasyonu berlinale’de prömiyerini yaptı. yurt içi ve yurt dışından gelen eleştirilerin satır başlıklarını okudum biraz, çok beğenilmiş. şimdiden meraklandırdı.
Bana göre, Hunger Games’den daha kötü bir şey.
Southern Reach üçlemesinin ilk kitabı ANNIHILATION’la (Yok Oluş) aynı ismi taşıyan Natalie Portman’lı uyarlama, 12 Mart’ta Netflix’te yayınlanacakmış. Son zamanlarda Netflix’ten ilginç hamleler geliyor
Mute hakkında ne düşünüyorsun?
Daha izleyemedim. Bu akşam izleyeceğim.
Michael B. Jordan ve Michael Shannon’ın başrollerinde olduğu, Fahreinheit 451’den uyarlanan filmden teaser geldi.
Wes Anderson Gümüş Ayı’yı kazandı ama filmin Altın Ayı’yı da hak ettiğini söyleyen birçok eleştirmen vardı. 2019 Oscar’larında iddialı bir yapım olacaktır. Wes Anderson’ın da 3 büyük Avrupa Film festivalinden aldığı ilk yönetmenlik ödülü oldu. Bakalım, filmi bayağı merak ediyorum.
Guy Montag’ı siyahi yapmalarına hiç takılmamıştım; fakat o afro aksanı nedir? Fahrenheit mı izliyoruz, Hollywood aksiyon filmi mi belli değil. İlk kez afrodan rahatsız oldum. Ama bu nedir yani.
Kitaptan daha iyi olacağa benziyor ki serinin en iyi kitabı 1 idi bence.
Portman ile oluşan kadro ve film uyarlamasında eklenen kimi şeyler kitabın eksiklerini kapatıyor gibi.
Filmden ben de umutluyum. İki ve üçü de özümsetip bu filme katacaklar gibime geliyor. Kitabından daha etkileyici olacak. Hissediyorum
Yönetmende beklediğim gibi birebir uyarlamaya kalkmamış. Kitaba oranla film daha açıklayıcı olacak. Tabii gizemini hemen açık etmeden.
Film ve roman arasındaki farklardan şurada bahsedilmiş:
bu sene berlin’den en merak ettiğim film bu. wes anderson’un filmi olmasının yanında, isle of dogs’a gösterilen reaksiyonlar festivalde başka bir filme gösterilmemiş.
isle of dogs
transit
mug
bonus :madeline’s madeline (prömiyerini sundance’te yapmıştı)
abd’deki ilk gösteriminden sonra annihilation’a gelen yorumların büyük bölümü olumlu. takip ettiğim eleştirmenlerin puanları şu şekilde.
Madeline’s Madeline’i Bilge Ebiri de çok tavsiye etmişti, merak ettiğim bir film. Bakalım Cannes’da neler göreceğiz. Nuri Bilge Ceylan’ın Ahlat Ağacı da orada ilk gösterimini yapacak.
Shirley Jackson’ın romanı We Have Always Lived in the Castle’dan uyarlanan film 2018’de vizyona girecek. Başrollerinde Alexandra Daddario,Sebastian Stan,Taissa Farmiga var. Merakla bekliyorum.
Fragmanda çalan müzik bile Sicario’ya ait. Günümüzdeki en bilindik bilim kurgu atmosferini alıp filme koymaları da beni ayrıca soğuttu. Pek bir şey beklemiyorum bu filmden.
Yönetmen, senarist ve kitabın kendi tarzı sebebiyle içimi kemirip şüphelere boğan bir projedir kendisi Bi’ ara sırf bu uyarlama yüzünden, orta ölçekte uyarlamalar hakkında bir yazı yazmaya kalkışmıştım. Le Guin’in Anlatış’ı da geliyor. Ah ki, ne ah!