Sinema Dünyasından Hafızalara Kazınan 15 Film Müziği

Kayıp Rıhtım'da tamamını okumak için: https://kayiprihtim.com/liste/film-muzikleri/

image

Bize farklı dünyaların kapılarını açan film müzikleri ile bazen korsanlarla dolu denizlere yelken açabiliyor, bazen mâzide kalmış bir aşkın izlerine dokunabiliyoruz. İzleyicileri ortak duygularda buluşturan senfoniler, oluşturdukları armoni ile filmleri unutulmaz yapabiliyor. Hans Zimmer, John Williams ve Ennio Morricone gibi ustaların bestelerine hep birlikte göz atma zamanı! İşte Sinema Dünyasından Julaklarımızın Âşinâ Olduğu Film Müzikleri… (DEVAMI…)

6 Beğeni

Gladyatör ve Yüzüklerin Efendisi tabii ki müthişler.

1 Beğeni

Suspiria’yı da ekleyelim listeye :smiley:

Beyond the Black Rainbow - Run Program: Sentionauts ve The Exorcist - Tubular Bells de çok iyi bence.

3 Beğeni

yerlilerden sevdiğim iki tanesi

2 Beğeni
3 Beğeni

Radyoda çok şey duymuş olmam harika.

Baba film müziklerini unutmayalım…

Rage Against The Machine - Wake Up (Matrix)

1 Beğeni

Ağır bir hans zimmer ve nolan hayranı olarak Gladiator’ü Interstellar albümünün üzerinde görmek sevindirdi. İkisi de zirve üstü zirve işler olmasına rağmen Gladiator’de filme yedirilen müzikler kelimelerle anlatılamayacak kadar ahenkli ve muhteşem.

Hans Zimmer saçma sapan bir seviyeye ulaştı artık. Onun kadar iyi composerlar olmasına rağmen(ennio moriccone, john williams, howard shore…) bunların Hans kadar nicelikte, çeşitlilikte ve dinlenebilirlikte işler yaptıklarını düşünmüyorum. Film müziği bestecisinin çok daha üstünde bir sanatçı olduğunu düşünüyorum Hans’ın.

Love Story (1970) filminin müziği de unutulmazlar arasında…

1 Beğeni

İyi, Kötü ve Çirkin filminin müziği harikadır.

Efsanevi İtalyan besteci Ennio Morricone’nin bu eserini, Danimarka Ulusal Senfoni Orkestrası’nın şu yorumuyla mutlaka dinleyin derim…

“Çağrı” (The Message) (1976) filminin müziği de, anılmaya değer…

Fransız besteci Maurice Jarre, gerçekten de filmin ruhunu çok iyi yansıtan, çok etkileyici bir beste yapmış. Zaten bu bestesiyle o yıl “en iyi film müziği” dalında Oscar’a da aday olmuştur. (fakat kazanamamıştır.)

Rivayete göre, filmin yönetmeni Mustafa Akkad, Maurice Jarre’a teklif götürdüğünde, Jarre kendisinden çölde yalnız başına kalacağı bir ev bulmasını ister. Çünkü çölün bütün sessizliğini, derinliğini hissetmesi gerektiğini söyler. Sonuçta, Jarre’nin bu besteyi, çölde 2 ay boyunca çadırlarda, vahalarda yaşadıktan sonra yaptığı söyleniyor.

4 Beğeni

The Exorcist - Tubular Bells
Benim en çok beğendiğim film müziklerinden biridir

1 Beğeni

Şu efsaneyi de ben atayım her dinlediğimde nedensiz yere ağlayasım gelir (bestelerle kafayı bozdum sanırım).
Ryuichi Sakamoto - Merry Christmas, Mr Lawrence

Buraya Vangelis’in Conquest of Paradise ve The Last of the Mohicans’ın meşhur müziklerini eklemek gerekir. Bu müzikler filmlerinden önde şöhret olarak.