Sırt Çantası

Bir sırt çantası almayı planlıyorum ancak birkaç gündür bakıyor olmama rağmen bir türlü ne alacağıma karar veremedim, ben de Rıhtım tayfasının fikrini alayım dedim. Muhtemelen birçoğumuz dışarı çıkarken yanımızda bir çanta taşıyoruzdur. Uzun bir süredir postacı çantalarımla mutluydum ama baharın gelmesiyle yanımda taşımak istediğim şeyler de arttı, şemsiye olsun mont olsun vs. Aynı zamanda ihtiyacım olduğunda 14 inçlik bilgisayarımı da yanımda taşıyabilmek istiyorum. Aranızda sırt çantası kullanan var mı? Varsa kullandığınız çantayı tavsiye eder misiniz?

Bu arada ben şu an için Herschel Supply’ın Pop Quiz modeline göz koymuş durumdayım ama çantanın fiyatı biraz tuzlu olduğu için emin de olamıyorum.

2 Beğeni

US $26.72 55% İndirim | Hiçbir Anahtar Anti hırsızlık TSA Kilit Moda Erkek Sırt Çantaları 15.6 inç USB Şarj Dizüstü Erkek Mochila 18L Koleji Okul erkekler için sırt çantası
https://s.click.aliexpress.com/e/bnWqwBhO

Şunun bir de orijinali vardı Under Armour veya Columbia olabilir bu tarz bir şey hatta youtubeda tanıtım videosu fenomen olmuştu ama unuttum.

1 Beğeni

Ben yaklaşık 1.5 senedir bu çantayı kullanıyorum. Gayet de memnunum. İç detayını falan inceleyebilirsin. Laptop yeri de var. Ayrıca sitede farklı modelleri de mevcut.

2 Beğeni

Çok teşekkür ederim tavsiyeler için. Ama bilgisayar taşıma öncelikli bir özellik değil benim için, daha çok gündelik kullanabileceğim klasik bir model arıyorum. Jansport, Eastpak vb. gibi. Sadece içinde bilgisayar için ayrı bir kısım da olsun diye belirtmiştim onu.

Hem günlük kullanım hem de ufak geziler için ideal, ben çok memnunum :slight_smile: bir zamanlar hp ve kaft’ın da sırt çantalarını kullanmıştım, onlara da bir bakın derim.

2 Beğeni

Bu konuda biraz geride kalmış olabilirim ama eastpak kullanıyorum çantanın kendisi oldukça hafif. Okula gezmeye her yere yanımda taşıdım tam 4 yıl beni yarı yolda bırakmadı eh hakkını ödemek için biraz öveyim dedim :smile: Seçenek olarak aklında bulunsun.

1 Beğeni

Bakıyorum da kimse milli çantamızı kullanmıyor burada.

Şaka maka bende bunun gri rengi var. Zamanında 27 liraya aldım diye hatırlıyorum, şuan da 40 liraya satılıyor. Bir outdoor çantası değil ama günlük hayatta işimi görüyor. Sevmediğim tek yönü çantaya laptop koyduktansonra su bölmelerinin ikisini birden kullanamıyoruz (Ben genellikle bir gözüne su diğer gözüne şemsiye koyuyorum ama laptop taşırken şemsiyeyi çantanın içine koyuyorum.) .

1 Beğeni

Eastpak ilk düşündüğüm seçeneklerden biriydi aslında. Çünkü kardeşim de bir süredir Padded Pak’R modelini kullanıyor ve epey mutlu. Ancak maalesef bu modelde bilgisayar gözü yok, bilgisayar gözü olan modelleri ise aynı fiyat bandındaki diğer seçeneklere göre çok basit kalıyor.

Decathlon modelleri ise oldukça güzel ancak şehir içi kullanımdan ziyade daha çok yürüyüşlerde/kampta kullanıma uygun gibi. Kaft’ın mesela çantalarına bayılıyorum, en küçük olanını da yıllardır kullanıyorum. Ama onlarda da fermuar yok, dolayısıyla sırt çantasına yağmurda güvenemiyorum.

Herkese çok teşekkür ederim tavsiyeler için. Aradığım çantanın var olmadığına inanmaya başlıyorum yavaş yavaş :smiley:

2016’da aldım bu çantayı hala satışı var mı bilmiyorum, DR’den 120 TL’ye almıştım…

Çantanın arka kısmı laptop için ayrı bir yeri var. 1-2 detay için fotograf ekliyorum.


Ben de Xiaomi Busines çanta da var, aslında çok güzel çanta ama askı kısımları ince ve günlük kullanımda bana büyük geliyor, taşırken pek hoşuma gitmedi.

Çantalar için Gearbest’e bakabilirsiniz, çok iyi çantalar var. Ben de biraz daha küçük çanta arıyorum. Yanımda taşıdığım cihazlarıma ( duruma göre 10 inç ve 12 inç cihaz taşıyorum) göre bu çantalar büyük geliyor.

1 Beğeni

O kadar haklısın ki. Biri bilgisayar almaz, biri alır ama çok büyük olur, biri su geçirir, su geçirmeyeni zaten dağ çantası olur vs vs derken çantasız kaldık. Herschel bir nokta iyi olabilirdi ama işte bunlar hep kapitalizmin oyunları :smiley:

1 Beğeni

Kaft’ın ilk çıkardığı çantalar suyu emiyordu ama şu an ürettikleri suyu itiyor. Çok yoğun yağışlarda yine riskli olabilir tabii ama ben bu kış boyunca Kaft sırt çantası kullandım, çantanın içi hiç ıslanmadı. Diğer sırt çantaları gibi dolduramıyorum ama Kaft’ı. İlk mesajda mont yazdığınız için belirtiyorum, yağmurluk gibi şeyler sığar ama iç hacmi çok geniş değil.

1 Beğeni