Sizce Snape iyi biri miydi?

Sizce Melez Prens iyi biri miydi? Peki neden iyi ya da neden kötü biriydi?
Bence iyi biriydi <3
Düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim :heart:
İyi eğlenceler!

1 Beğeni

Bence mutlak bir şekilde iyi yada kötü diye adlandıramayız. Snape en başından beri gizli bir şekilde Harry’nın tarafındaydı, kitapların bütünü ele alındığında. Bu anlamda bu ‘saf’ tutma olayını gizlerken hataları olduğu kadar iyilikleri de olmuştur. Ben yinede iyi biri olduğunu düşünüyorum. Sadece biraz sevgiye ihtiyacı var. :slight_smile:

3 Beğeni

Rowling’in röportajına bağlı kalarak derim ki yaptıkları şeyler Snape’i kahraman yapar ne gıcık biri olsa da :))

2 Beğeni

Hayır. Ama finalde Harry’nin söylediği sözler(eğer kitapta da varsa) onu yazar gözünde iyi biri yapar.

Ancak şu var ki Snape sorunlu bir çocukluk geçiriyor, bir dönem niyeti ajanlık da olsa Voldemort ile iş yapıyor. Dolayısıyla çok temiz kalabilmiş biri değil. Ancak iyi bir tarafı var. Hatta çok baba tarafları var.

Benim favori karakterim.

2 Beğeni

Harry Potter okurken bu ve benzeri konularda arkadaşlarımla çok tartışmak zorunda kalmıştım. Çünkü Voldemort diye biri olmasaydı Snape kendi halinde, temiz duygulara sahip iyi birisi, James Potter ve çapulcular da başka öğrencileri ezen kötüler olarak geçeceklerdi. Hani sanırım soruda da karakter olarak soruluyor. Bu yüzden böyle düşünüyorum. Çapulcular voldemort karşısında yer aldı diye iyi olamayacakları gibi, yanında oldu diye de Snape kötü olamaz bence.

2 Beğeni

Şu şöyle olsaydı bu böyle olsaydı şeklinde konuşmak mantıklı değil bence. İnsanlarda irade diye bir şey var. Olaylar karşısında seçimini yapar. Sirius’un dediği gibi dünya iyi insanlar ve ölüm yiyenler şeklinde ikiye ayrılmıyor :slight_smile: James ve Sirius kendini beğenmiş zorba kişilerdi. James’in hiçbir özelliği yok. Zengin veledin teki, onu sevmemizin sebebi yaptığı seçimler. Arkadaşlarına olan sadakati, son anında bile, asası olmadığı halde bile Lily ve Harry’yi korumaya çalışması onu sevmemizin sebebi.

Snape’e gelirsek, öncelikle Hagrid’in bir sözünü söylemek istiyorum. Demişti ki: ''Dumbledore’un farkı bu. İnsanlara ikinci şans verir. İnsanların değişeceğine inanır. Ailesi kötü olsa bile kendinin kötü olmayacağını bilir. ‘’ Bunları derken birçok kişiyi kastettiği gibi Snape’i de kastediyordu. Harry de o sırada merak etmişti, acaba Snape ilk şansını nerede harcamıştı? Snape ölüm yiyen olmaya karar vermişti. Bununla Lily’i etkileyeceğini sanmıştı. Yanılmıştı. Ama bu fikrinden vazgeçmedi. Bu yolda ilerlemeye devam etti. Ta ki meşhur kehaneti Voldemort’a söyleyene kadar… O zamandan sonra Dumbledore’un adamı oldu. Dumbledore ne derse onu yaptı. Dumbledore da ona biraz özgürlük verdi. Neden Harry’ye kötü davranıyorsun demedi. Snape, sırf James’e nefretinden dolayı yıllarca Harry’ye kötü davrandı ve bu durum bir profesör olarak hiç profesyonel değil. Harry ile birlikte biz de Snape’ten nefret ettik. Belki de Rowling’in planı buydu. Böylece Snape’in trajik bir kahraman gösterilmesi güzel olacaktı. Snape, Voldemort ile olan savaşta çok önemli bir yeri olan kişiydi. O olmasa büyük ihtimal Voldemort kazanmış olacaktı. Ama sonuç olarak Snape, sevdiği kişiyi öldüren Voldemort’un karşısında yer aldı ve onun yenilmesi için elinden geleni yaptı. Bunu iyilik olsun diye değil, intikam için yaptı…

6 Beğeni

O kadar haklısın ki.

1 Beğeni

Nerede şimdi Snape’i sevmeyenler? :laughing:

3 Beğeni

Snape candır can en sevdiğim HP karakteri

2 Beğeni

Harry Potter misali çocuğundan itibaren olayları Snape’in gözünden anlatan bir kitap veya en azından filmi çıksa keşke.

1 Beğeni

Keşke ): En azından bize daha çok bilgi verirdi.

1 Beğeni

Şimdi belki karşı çıkanlar olacak ama Snape 2 taraflı bir ajandı evet hayatını tehlikeye attı ama bunun sebebi de kendi hatası o yüzden bir Always ile her şeyi düzeltebileceğini zannetmiyorum
ayrıca okulda golden trioya az çektirmedi

4 Beğeni

Snape çok disiplinli bir öğretmen olduğu için bazen çocuklara kötü davranabiliyordu.Ama gerektiğinde de onları koruyordu.Mesela “Harry Potter ve Felsefe Taşı” ve ya “Harry Potter ve Azkaban Tutsağı” fimlerinde çocukları koruyordu.Yani bence Snape iyi biri. :slightly_smiling_face:

4 Beğeni

Aşık biriydi.

Şimdi aşık adamın iyisi kötüsü olmaz. Hele sevdiğini Potter ukalası bir adama kaptıran kişinin ne yapsa haklı olduğunu düşünürüm. Esas oğlanı da sevmem, babasını da sevmem. Snape dururken, James’i tercih eden Lily’i de sevmem. Babası aşırı itici, ukala biri. Oğlu, beceriksizin önde gideni. Yakınındakiler olmasa Lordumuz savaşı ilk filmde kazanırdı. Seçilmişlerin yüz karası Harry.
Tamamen filmlerden yola çıkarak, kitapları hiç okumadım, şakayla karışık ama ciddiye daha yakın olan fikirlerim bunlardır.

Snape candır, keşke Lordumuza da ihanet etmemiş olsaydı.

Hermione’yi Harry ile evlendirmemek, yazarın Potter ailesine bir kurban daha vermek istememesidir tamamen.

6 Beğeni

Eyy cemaati müslimi Snape’yi nasıl bilirdiniz ?
(Bence chaotic good bir karakterdi)

4 Beğeni

Snape iyi biri değildir, aynı zamanda kötü biri de değildir. Duygularını yoğun yaşayan, bu nedenle hatalar yapan ve yaptığı hatalardan pişman olduğu için baş edemediği yoğun duygusal hali bi kenara atarak duygusuz bir insanmış imaji çizen iflah olmaz bir aşıktır. Bazen iyi, bazen kötü, her zaman aşıktır.

3 Beğeni

Fikrine saygı duyuyorum derdim ama kitapları okumadan tam olarak bir fikir söyleme bence.:smile: Benim şahsen Harry en sevdiğim karakter. Ondan nefret ettiğim zamanlar da oldu (özellikle Zümrüdüanka yoldaşlığını okurken) ama sonrasında ben çok sevdim. Benim kanaatimce Sirius’un ölümü Harry’nin karakterini biraz düzelmesini sağladı.

Kitapları okusaydın Hermione ve Ron’un, Harry ve Ginny’nin Endgame olduğunu görürdün.
Ne Ginny filmlerde ki gibi Cringe
Ne Ron filmlerdeki gibi işeyaramzın teki
Ne de Hermione filmlerdeki gibi mükemmel, dünya güzeli ve badass. Açıkçası ona sinir olduğum zamanlar da çok oldu.
(Ama bu seride en sevdiğim şeylerden biri kusursuz hiçbir karakterin olmayışı)

4 Beğeni

@Neva_Duru_Izgin görüşlerinizi belirtirken karşı tarafa daha saygılı olalım ve tartışma çıkaracak ya da rahatsız edecek kelimelerden de uzak duralım. Bunun yanında Türkçe kurallarına uymayı unutmayınız lütfen.

Tutumunuz genel olarak agresif. Aynı tutumu sergilemeniz halinde yaptırım uygulanacaktır.

3 Beğeni

Cemaat hep bir ağızdan: “Always”