Size Yoldaş Olmuş Şarkılar

Hangi anlarınızı hangi şarkılarla paylaştınız? Hangi şarkı sizi belirli bir anınıza götürüyor? Hangi şarkı bir duygunuzun tam karşılığı?

Duygularla ve zamanlarla bütünleşmiş şarkıları çok seviyorum. Bu benim ilk başlığım, birden açasım geldi. Benim için özel bir konu. Aşağıda tatlı sohbetlerde buluşmak üzere.

3 Beğeni

İçinde, öznesinde kendimin olduğu bir hayat inşa etmem gerektiğini ilk anladığım zamanlar, bu şarkıyı dinliyordum. Cesaretimi de hep bu şarkıyla tazeliyorum.

little weaver bird, sitting sadly in the tree
take my good advice and forget your misery
your tears are all in vain and regret can be absurd
little weaver bird, get weaving
.
the year is going by, and the season’s getting on
don’t you think it’s time to build yourself a home?
she blinked her brilliant eye, i don’t even think she heard
.
your children will arrive, and expect a downy bed
for everything alive needs a place to lay its head
she looked at me and sighed, but she never said a word
.
oh, i can sympathize with a heart that is distressed
but every bird who’s wise will build herself a nest
she looked at me and sighed, then a miracle occurred
the little weaver bird got weaving

3 Beğeni

Zaman bu denli hızlı akmamalı. Ama aksini düşünmek nafile.

2 Beğeni

Keşke bu şarkıları ilk kez dinlediğim zamanlara geri dönebilsem.

Ordinary World, Soldier of Fortune ve Hurt dinleyene ve hayat anlamını kaybedene dek herkes ucuz kabadayıdır. Bu da dipnot olsun.

2 Beğeni

“Kendimle ne yapacağım?” dediğim zamanların şarkısı:

“Alamazsın, satamazsın, kendini bir yere bırakamazsın. Bu senin hikâyen…”

Bu aralar çok dinlediğim; yılgınlaşma eğilimi gösterdiğimde, yaşama sevincimi güçlendiren şarkı:

Bu versiyonu da güzeldir:

2 Beğeni

Sevimsiz zamanlarım olmuştu ama
Bir süredir sevilmeyesi hissediyorum kendimi
Yakın geçmişimin acı meyvesi
Tadına tahammül etmeye alıştım zor
Aynada kendime bakmak bazen canımı yakıyor
Bu taze deneyim ilk kez başıma geliyor (:

Dün yaşadıkların çok uzakta
Dün seni bugüne getirdi manolya ah
Bugün seni çağıran ses çok yakında
Haydi gel, haydi duy, haydi dön kalbine
.
Oh Manolya, Manolya sıcak bir tebessüm
Manolya, Manolya affet kendini
Manolya, Manolya hayat yaşamaya değer
Güneş yeniden doğar ve masum oluruz

1 Beğeni

Birisini çok seviyorsunuz ama onun sizi sevme ihtimali hiç yok. Kalp kırıcı bir platoniklik hissi. Güzel duygular tabi ama üzücü. Bu şarkıyı çok dinlerdim. Öyle işte.

1 Beğeni
2 Beğeni

Ben zaman zaman bir spesifik şarkıyı döngüye alıp manyak gibi dinleyerdenim. (Özellikle de gençken daha çok böyle yapardım). O yüzden benim için spesifik zamanlarla eşleşmiş bir sürü şarkı var. Onları ne zaman dinlesem o şarkıyı ilk loop’a aldığım günleri hatırlarım.

Misal bu:

Barış Manço - Kırkıncı Yıl

Reyizi çocukken pek severdim. Öldüğü zaman aşırı üzülmüştüm, sonrasında ilk fırsatta karne hediyesi ayağına kendime Mançoloji kaseti aldırmıştım. Kırkıncı yıl’ı ilk defa o kasetten dinleyince aşırı beğenmiştim(başka yerde yoktu herhalde o zaman?). Günlerce manyak gibi onu çalmıştım. O sene tatilin ilk günlere dönüyorum direkt dinleyince.

Melih Kibar - Sucu Çocuk:

İlk mp3 çalarımın olduğu zamanlardı. Ortaokuldaydım. Mp3 dosyasını nerden bulmuştum hatırlamıyorum, ama o ara bir tane yarışmaya hazırlanıyordum. Sürekli bunu dinliyordum manyak gibi. Hala dinlediğim an o ara uğraştığım işin detayları kafama doluyor :sweat_smile:

Stronghold: Castle Jam

Yine bir ortaokul yaz tatili. Yurtdışından gelen bir akrabam Almanca Stronghold CD’si getirmiş. Sabahtan akşama kadar Stronghold oynuyorum. Annemler geceleri beni ekran başından kazıyarak yatırıyorlar.

Within Temptation: The cross

Lisedeyim, yaz tatili ya da evci izni. Harry Potter’ın yedinci kitabı yeni çıkmış, ama çevirisi henüz yok. İngilizcesini akıcı okumaya da henüz dilim yetmiyor. Fan çevirisi dolanıyordu ortalıkta bir tane. Bilgisayardan onu okuyorum sabah akşam. Arkada hep bu çalıyor.

Supercell - Love is War

Üniversitedeyken odamdan günlerce hiç çıkmadığım zamanlar. Arkada bu çalıyor. Şarkıda bir depresiflik falan yok bu arada, hasbelkader buna sarmıştım o ara. O yüzden artık iç sıkıntısına sebep olan bir şarkı :sweat_smile:

Theatre of Tragedy - Hollow

Memleketten okula dönüyorum. Bu grubu yeni keşfetmişim. Yol boyu bunu dinleyip Yüz Yıllık Yalnızlık’ı okuyup bitirmiştim. Başarılı bir yolculuktu bence.

Daha bir sürü var spotify beğenilen şarkılarında gittikçe hatırlıyorum ama tdında bırakayım :sweat_smile:

3 Beğeni
2 Beğeni
2 Beğeni