Snuff Balon

Öykü Seçkisi'nde okumak için: https://oykuseckisi.com/snuff-balon/

image

Herhangi bir zamanda ve herhangi bir yerde demlenirken aklınıza mükemmel bir fikir gelebilir ya da o fikrin mükemmel olduğunu düşünebilirsiniz. Ne yazık ki çoğu zamanlar ikinci olasılık doğru çıkar ve büyük olasılıkla da alkolün vücudunuzdan atılmasıyla eşdeğer bir biçimde o fikirden uzaklaşır hatta ayık hâlinizle size kaçıkça gelebilecek o fikri somutlaştırma düşüncenizden bile utanırsınız. O… (DEVAMI…)

1 Beğeni

2017’den bu platformda hem yazar hem de okurum ve rahatlıkla diyebilirim ki, Snuff Balon şu ana kadar okuduğum hikayeler arasında en iyi ilk beşe girer. Ve görüyorum ki bu daha buradaki ilk öykünüz. Hikaye ilk başta Chuck Palahniuk’un o her şeyi çözmüş adam kasıntılığıyla başlasa da (belki de o anlatım şekli bir çeşit parodiydi :face_with_raised_eyebrow:) sonradan Süngerbob’un deepwebe düşmüş kayıp bölümü, Arif’in Manchestar’a attığı gol ve Rick and Morty’nin altıncı sezonun karışımı gibi bir halde devam etti.
Dünya her anlamda yaratıcılığı öldüren, hayat şartlarının giderek dibe çöktüğü bir döneme doğru gidiyor, her şey insanın ruhunu aşındıran ölçülerde berbat ve daha berbatlaşıyor, hemen hemen hiçbir şeyin tadı tuzu kalmadı derken arada sırada böyle küçük ama muhteşem şeylerle karşılaşmak ani bir rahatlama sağlıyor. Bu hikayeyi okurken ciddi ciddi eğlendim ve bir anlığına da olsa etraftaki dünyaya boş verdim. Demem o ki bu kalemden başka öyküleri de büyük bir memnuniyetle okumak isterim.
Bu arada mantar yiyen mutlu bülbüller kısmında kahkaha attım. Müthiş bir ifadeydi :grinning: Lovecraft’ın da öyle durduk yere tuvaletten çıkıp gelmesi en az adamın kendisi kadar delice bir detaydı.

1 Beğeni

Böyle bir yoruma cevap verebilmek benim için hikâyeyi yazmaktan daha zor. Çözümlemeni okurken kahkaha attım ahahaha mükemmel yakalamışsın gerçekten. İlgimi çeken temalarda artık yazmayı düşünüyordum ve böyle bir tarzı seven birisini bulmak beni daha fazla şevklendirdi diyebilirim. Teşekkür ederim mutlu oldum.