Sokak Kedisi

Kabul ediyorum, evet. Ben çirkin, yaşlı, sevimsiz ve pis bir kediyim. İnsanların beni değil de, yıllardır sadece yavrularımı sahiplenmeleri de üzmüyor artık beni pek. Evlerine almayı bırakın, kapılarında görmeye bile tahammülleri yok.
O temiz, bakımlı, narin dişi kedilerini hamile bıraktığım için belki de bir yakalasalar öldürecekler, hâlâ evlerine alırlar diye umut ediyorum aptal aptal.
Hem sevgisizliğin intikamını almak için, hem de bir umut bana da sahip çıkarlar ya da bir kap yemek verirler diye insan himayesinde yaşayan dişilerle ilişkiye girdim hep.
Onları bu kadar öfkelendiren şey nedir?
Hayır, değerli kedilerinin hamile kalması değil, benden hamile kalmış olmalarıdır tek nedeni. Eminim. Olsun. Neyse ki her defasında biyoloji ve fizik yasaları bile varlığımı görmezden geldi de yavrularım benim gibi çirkin olmadılar hiç.
Neyse, insanlar kendi türlerinin yaşlılarına da aynısını yapmıyor mu zaten? Parkta yaşayan yaşlı insanları diyorum. Evsiz, kalbi kırık yaşlılar. Benim gibi. Kış mevsimi geldi yine. Bu sene kaçı donarak ölecek kim bilir. Keşke onlar da benim gibi sıcak araba motorlarına girebilselerdi. Sevdiğim bu insanların ölümlerine şahit olmak istemiyorum artık. Buralardan uzaklara gideceğim. Sokaklarımı, parkımı seviyorum ama bir arkadaşım öyle şeyler anlattı ki son bir umut şansımı denemek istiyorum. Bir yer varmış. Bizim gibi sahipsiz, sokak kedileri için apartman önlerinde yuvalar olan, yemek ve su kapları konulan, insanları zorba olmayan bir yer. Nasıl gideceğimi bilmiyorum ama yuvaları ve yemek kaplarını görene kadar yürüyeceğim; ucunda bir arabanın altında ezilmek olsa bile.
İşte şu caddeden karşıya sağ salim geçebilirsem yırttım demektir. En korktuğum yer burası. Buradan geçen arabalar hiç durmazlar, hiç.
Hızlı olmalıyım. Bir boşluk görür görmez atlayacağım. işte!

(acı acı bir korna sesi)

  • Salak kedi, ne işin var senin burda. Şuna bak bağırsakları çıktı dışarı. Tekerimi, jantımı da pisletmiş. İyi ki geberdin pis hayvan!
2 Beğeni

“Hayvanların da şanslıları şanssızları var.” der annem. Evi olup iyi bakılanlar şanslı olanlar.

1 Beğeni