Haftalık kitap ihtiyacında karşılanmış. Şimdi bunlara yer ayarla işin yoksa.
O çok büyük sıkıntı.
Kitaplıklar başlığında forum üyelerinin kitaplıklarına bakıp hevesleniyorum ama benim kitaplarım için yeterli gelecek özel bir kitaplık yaptırma dışında seçeneğim yok. Bu haliyle evde kitaplık koyacak yer de kalmadı. Bir süredir kitapları evin muhtelif yerlerine yığmaya başladım, hakkımız da hayırlısı diyelim
Simyacı ciltli versiyonu çok kaliteli ve çok özenli güzel bir baskı.İçindeki her çizimde ayrı güzel zaten.Bire bir yaşatıyor hikayeyi insana:)
Ben kitabı çok gençken okumuştum. Hakkında hiç bir şey hatırlamıyorum. Özel baskıyı hem güzel blr baskı olması nedeniyle hem de yeniden okumak için bahane olur diye aldım.
Kitap almak için çok güzel bahane Ben çıktım dışarı alacaklarım kaldı bir süreliğine o zaman
Bir de merak ettim bunlar takip ettiğin hangi serilere ait kitaplar
Bir tek Simyacı’yı biliyorum, Simyacı serisine ait bir kitap geri kalanları açıklarsan sevinirim
.
2 kitap Ginko Bilim yeni kitapları diğerlerinln büyük kısmı özel baskılar, Tezer Özlü okumak için ara ara siparişlere ek toplamaya başlamıştım zaten. Hafız-ı Şirazi ve Edip Harabi divanları ise uzun zamandır aklımdaydı.
Uzun zamandır aklımda olan ama diğer kitaplardan sıra gelmeyen kitapları aldım.
Aslında Diskdünya serisini alacaktım, sepette oluşturdum ama sonra düşündüm Diskdünya okumak şu an çok elzem değil, bu kitaplar benim için daha yararlı olur diye.
Sonradan Ekleme: Diskdünya okumak elzem değil ifadem eksik olmuş onu düzenledim şu an okumam elzem değil.
Ne kitap alasım ne okuyasım ne de dışarı çıkasım var… Bön bön kaldım kendimle…
Ayni lafi ederken goz acip kapayincaya dek kendimi Diskdunya manyagi olarak buldum. En kisa zamanda seriye bulasmanizi dilerim.
Bulaşırsam elzem olacağını biliyorum. çok okunan ve bilinen serileri okumaya çalışıyorum, bu yaz Diskdünya serisine bulaşma düşüncem vardı ama biraz öncelik değişikliği yapayım dedim.
Bu arada ben dün kitap alamıyorum bari kitaplık bakayım diyerekten sitelere göz attım. İkea’nın Gilly köşe kitaplığını beğendim. Beyaz renk alırsak her zaman varmış. İstediğimiz zaman ekleme yapabilirmişiz. Standart köşnin fiyatı 1600 idi. Ölçüleri biraz geniş. Normaller 55-60 cm arasıyken İkea’nınki 78 cm. Uzun gelirse yarım olanları da var. Üstelik boyu yüksek. Raf araları ayarlanabildiği gibi dilenirse ek olarak raf da alabiliyorsun. Bunları düşününce bana çok mantıklı geldi. İstediğim zaman ekleme yapabiliyorum. Bir de kapak seçeneği var. Dilersen kapaklı halini de seçebilirsin. Bana uzun vadede en mantıklısı bu setmiş gibi geldi. Marangozlarla uğraşmak çok bezdirici oluyor. Bir de pahalı oluyor. En azından büyük bir şeye göre bana uygun göründü. Ben seçimimi yaptım. Artık zamanı gelince alırım.
Ben Ikea bily kitaplıkları gidip inceledim, benim için yetersiz olurlar. Görsel aradım ama bulamadım. Bir blogger evine yaptırmıştı, iki duvar tüm kitaplık alt kısım dolap ve dolap olan kısmın üst tarafı raf gibi çıkıntılı, kitaplık ayaklı bu nedenle altta boşluk var ve toz birikmez, silinebilir…
En az 3 sıra kitap alacak derinlik de olması benim için iyi olurdu. Kısacası yaptırmak dışı seçeneğim yok. Güzel olması önemli değil. Sağlam olsun çok kitap alsın. Kitap, dergi, gazete dışı bir şey koymam zaten.
Bir çok yerle görüştüm ama fiyat makul gelmedi.
Hocam bir tane e-kitap okuyucu alsak hem paramız cebimizde kalsa hem bu kadar külfetten kurtulsak?
E-kitap okuyucum var 6-7 yıldır kullanıyorum. Ama ben kitap biriktirmeyi, kitaplarla bir arada yaşamayı seviyorum.
2012’de Kobo’nun ilk modeli ikobo Touch almıştım, 2014’de Almanya’ya giden bir arkadaşıma Amazondan Kindle aldırdım. çok yoğun olmasa da kindle ile okuma yapıyorum ama her kitabın satışı yok. DR- İdefix ve Kobo magaza dışı ekitap hem bulunmuyor hem de her aradığını bulamıyorsun.
O zaman tercih meselesi olarak değişebilir bu e-kitap olayı. Keşke daha optimize bir platform haline gelse Türkiye’de daha iyi olur. Ben son zamanlarda e-kitap’a aşırı ısındım. Daha efektif buluyorum.
Ben Kindle hep çantamda taşıyorum, dışarıda yanıma her zaman kitap almıyorum, Kindle’dan okuyorum. Özellikle 3-5 günlüğüne bir yerlere gittiğim de çok işimi görüyor, yanıma kitap almadan Kindle’da çok sayıda kitap olabiliyor ama kitap sayısı sınırlı. Bazı kitapların e-kitapları yok satılmıyor mecburen korsan e-kitap buluyorum ama onların da çoğu okunacak gibi değil. Örneğin Çehov öyküleri sık sık toplu taşıma kullanırken kindle’dan okuyorum ama toplu öykülerin ekitap satışı yok ve okuduğum Çehov ekitapları korsan.
Amazon Türkiye’ye girdiğinde çok umutlanmıştım, belki büyük yayıncılar ve Amazon ekitap baskıları konusunda bir gelişme olur diye ama olmadı.
Sen sanırım İngilizce okuma yapabiliyorsun. O yüzden sorun olmuyor ama Türkçe okuma yapanlar için çok kısıtlı imkanları var. Kindle uyumlu dilimizde kitap satan yer yok. Kobo için seçenekler olsa da dar. Misal son beş senede çıkan yeni fantastk serilerin e-book için satışı yok dilimizde. Varsa yoksa eski kitaplar. Bu hoşma gitmiyor… Bende de var ama mecbur kalmadıkça kullanmıyorum.
@alper Üç sıra alacak kadar hımmm… Ben o şekil sevmediğim için sanırım buna ihtimal bile vermedim. İp gibi dizmeyi seviyorum. Kitaplığa koymak zorunda kaldığım yatay kitaplardan bile haz etmiyorum. Mumkünse bir bakışta hepsini görebilmeliyim. Tek hamleyle çıkartabilmeliyim. Diğer türlüsünden nefret ediyorum. Sahaflarda bile arkadaki kitapları merak ederim ben ve bu beni uyuz eder. Hep kafamda şu ses olur “Ya bir arka sırada istediğin kitap varsa? Ya şu arkadaki sırada sevebileceğin bir şey çıkabilirse?” Yığma işi hoşuma gitmiyor benim. Hatta kitapları dizerken bile sürekli sorun yaşıyorum. Yayınevine göre mi yapmalı yoksa yazara göre mi? Ya da aynı anda ikisine göre mi? Yoksa tür bazlı mı sıralamalı? Hepsini boşverip alfabetik mi yapmalı?
Serileri bile mümkünse karışık dizmem. Sırasına göre dizmeyi tercih ederim. Bu yüzden sene sonunda hepsini indirip yıl boyunca aldıklarıma göre yeniden dizayn ederim. Biraz takıntı gibi oldu ama x kitap nerede bilmek isterim. Kafamı çevirdiğim an görmem lazım. Doğru yerde durmalı.
Starbucksa verilen parayla 3 kitap daha alınırdı şaka bir yana iyi okumalar.
Yok yok kendime kitap alma molası verdim
Bir de ev dandini, dışarıda geziyorum mümkün mertebe.
nasılsa tır taşıyacak diye bir tıra tamamlıycam bu gidişle kitapları