Son Masal

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Son Masal – Aylık Öykü Seçkisi

image

Gideceğini biliyordu. “Gitme!” de dese, “Defol!” da dese kederli bakışlarını önüne sürüp şu kapıdan çıkacaktı. Sonrasında ikisinin de yüreği, ateşler içinde zangır zangır titreyecek, bundan sonraki nefeslerini yarım alacaklardı. Ama ne derler; yapılacak en doğru şey buydu, olmayınca olmuyordu. İki tarafı dikenli bir testereyi birbirlerine sürte sürte yaşamak, kendi kanamasını durdurmadan karşısındakinin yarasına kahretmek, sonra… (DEVAMI…)

3 Beğeni

Hande selamlar;

Yahu masalı bile dramla yoğuruyorsun ne diyeyim :slight_smile: bu hususta gayet başarılısin tebrik ederim. zıt kutuplar birbirini çeker misali ben de koşup hemen okuyorum öykülerini.

Emeğine sağlık, ben çok beğendim öyküyü. Hani masal kısmı bir tık daha kısa olsa, daha fazla keyif alir mıydım diye düşünüyorum. Bir de sondan dördüncü cümlede küçük bir sorun var gibi.

Yeni öykülerini merakla bekliyorum. Esen kal. Sevgi ve saygılar…

teşekkür ederim. bazen çocukken fazla mı Kemalettin Tuğcu okudum diye sorguluyorum kendimi:P Bir itiraf, masal aslında “Büyüklere Masallar” olarak daha önce yazdığım bir masaldı. Ama seçkimiz öykü olunca bir girizgahla öyküleştirmek istedim. Hal böyle olunca özellikle senin gibi kısa öykülerden hoşlanan okurlar için biraz uzun oldu sanırım. Eleştirinde de haklısın, gözden kaçan bir ses tekrarı olmuş. Tüh olmuş, keşke düzeltebilsem…

sevgiler

1 Beğeni

Selam @nyphe

Öykünün başına gelenleri duydum neyse ki katılabildin Seçki’ye :slight_smile:

Eline sağlık, kırık bir aşk masalı, masal içinde masal sanki :slight_smile:
Dramı ve gerçekçiliğiyle bizi bu aşk denen yalan duygunun ortasında attın :stuck_out_tongue:

Şaka bir yana eline yüreğine sağlık :slight_smile:

Yalnız benim bu adam karakterine bir eleştirim var; masalı anlatırken çizdiği kız portresiyle bana hayatındaki kadına da nasıl baktığını gösteriyor.
““Hiçbir şey aşksız yaşamak kadar acı veremez” diyen bir kadın yaratmış demek kafasında :))

Kız, kendi ülkesindeki neşeli kalabalıklarla olmaktan, diğeri atıyla bir başına diyar diyar gezmekten başka bir şey düşünemez olmuş.

Valla bence o kız alıp başını gitmek istemiş :slight_smile:

Görüşürüz, sevgiler

1 Beğeni

Merhaba Hande ilk sıralarda okuduğum öyküler oluyor senin öykülerin. Benim gibi hüzne kayıyorsun her zaman. Ebuzer’in yorumuna “…çocukken çok mu Kemalettin Tuğcu okudum acaba diye düşünüyorum” demişsin. Haklısın valla. Kemalettin Tuğcu ağlatırdı. Bir de Ömer Seyfettin’in KAŞAĞI’sı var sen öyle yazınca aklıma geldi. Hep hüzün hep hüzün vardı çocukluğumuzda. Büyüdük bir şey değişti mi? Hayır.
Neyse işte, öykünü okumaya başladığımda bir ayrılık hikâyesine girdiğimizi hemen anladım ama “gitmeden bana bir masal anlatır mısın?” deyince kadın kahraman hah, dedim. Masal anlatan adamdan ayrılır mı be insan?
Masal anlatmak zor iştir aslında. Sen başarmışsın.
Paylaşımın için teşekkürler, takipteyiz
Dilek

1 Beğeni

Merhaba Hande,
Geçen ayki öykün gibi bu öykün de çok etkileyici. İkili ilişkileri, dramatik örgüsü olan hikayeleri keyifle okurum ; sen de ustaca kotarmışsın. Masal kısmı da hem temayla birebir uyumlu, ayrıca büyülü bir sürükleyiciliği var. Okurken bitmesin istedim. Bizi gerçeklikten koparıp bambaşka yerlere götüren şeylere (edebiyat, müzik ya da herhangi bir şey) ne çok ihtiyacımız var.
“Ülkesinde yaşayan diğer insanlar gibi kılıç kuşanmayı, dövüşmeyi hiç sevmezmiş, hiç” satırlarında içinde bulunduğum kalabalıkların dışında olmayı dilediğim zamanları bulduğum için ayrıca sevdim. Sevgiler.

1 Beğeni

Teşekkür ederim @Muge_Kocak ne güzel okuyup ne güzel yorumlamışsın. Bu kızlar bir alem zaten, önce alıp başını aşka koşar sonra topukları kıçına vura vura kaçmak ister. Kaçtıkları şeyin aşk olmadığını ise sadece yine biz kızlar biliriz. Er kişiler derdine yansın:)

1 Beğeni

Teşekkür ederim @Dilek73 hüznümü ve öykümü paylaştığın için. Masal anlatan adam bırakılır mı? sorusu ise bende şöyle yanıt buluyor. Sadece masal anlatıyorsa evet:))

@Sitaresan ah o kalabalıklar… içlerinde yapayalnız kalmaktan ben de yoruldum. teşekkür ederim vakit ayırıp okuduğun ve de gülümseten yorumlar yazdığın için. sevgiyle…

1 Beğeni

Merhaba Hande :slight_smile:
Geç geldin; ama hoş geldin bu ayki Seçki’ye.
İkili ilişkileri başarıyla anlatıyorsun. Metaforların, betimlemelerin de yerinde. Tebrik ediyorum bunun için seni.
Gerçek ve masal arasındaki geçişin; aşk sadece masalların başında kaldı dedirtti bana :slight_smile: Umarım her kadın kendi masalının kahramanı olacağı bir hayat yaşar.
Bunun dışında vedalar, bana kötü sonlar gibi gelmediği için; kahramanlarının yeni hayatlarına temiz bir sayfa bıraktığını düşünüyorum finalde. Yeni masallar yazacaklarından; ama sonra kendilerini yine aynı yerde bulacaklarından eminim :slight_smile:
Görüşmek üzere Handeciğim, sevgiyle :raised_hands:

1 Beğeni

Merhaba @nyphe,

Alegorik bir öyküydü. Buna söylenebilecek bir şey yok… Gayet de başarıyla anlatılmış.
Ben görselliği, masallara dair o görsel dünyayı da çok beğendiğimi ekleyeyim.

Eline sağlık.

1 Beğeni

Teşekkür ederim @gayekcelik . Aşk masalların başında mı kaldı, sonunda mı bilmiyorum. Mutlu sonlar sahiden mutlu mu? O düşen elmalar kimin kafasını yarıyor? Vedalar acıtır gibi görünse de gizli bir tebessüm mü yaratıyor? Sorular, sorular… Bunların peşinde daha çok öykü yazarız sanırım:)) Sevgilerimi gönderiyorum, iyi ki okumuşsun…

1 Beğeni

Teşekkür ederim @MuratBarisSari okuyup yorumladığınız için. Beğenmenize sevindim. Selamlar…

1 Beğeni

Hande hanim iyi pazarlar dilerim.
Birgün ekindeki “Sebebi Sensin” oykunuzu cok beğendim. Hüzünlü son elbet buruk oldu ama öykü resmen akışkan bir kivamda okutturdu kendisini. İçerikte te cok ince dokundurmalariniz var tebrik ederim akademik camia ile ilgili tesbitleriniz o kadar yerinde ki… inşallah dünya durmadan bazı şeylerin iyiye gittigini de görürüz.
Ben sadece size yazınız icin teşekkür edip emeginize sağlık demek için yazmak istemiştim…

1 Beğeni

Merhabalar. Öykünüzü ve içindeki masalınızı beğendim. Atmosferi çok güzel geçirmişsiniz okuyucuya. Elinize sağlık. Gerçekler de acı. Her aşk bitermiş gibi…

1 Beğeni

Mesajınızı ne yazık ki geç gördüm, kusuruma bakmayın. Teşekkür ederim, dileklerinize gönülden katılıyorum.

Yanıtlamakta geciktim kusura bakmayın. Teşekkür ederim. Sevgiler, selamlar