Son Zamanlarda Çıkan Fantastik ve Bilimkurgu Dizileri/Filmleri

Son zamanlarda bu çıkan dizi ve filmlerden sizi hangileri daha çok etkiledi?

Vakıf
Pripheral
Yüzüklerin Efendisi
House of the Dragon
Dune

Pripheral daha yeni çıkan bir dizi ama Westworld yapımcıları kalitelerini açıkça ortaya koymuş gibime geldi. Bana kalırsa kendini bozmadan devam ederse yeni bir şaheser bizi bekliyor. Diğer diziler hakkında yorumlarınız neler? Paylaşırsanız sevinirim.

Pripheral’i izlemediğim için bir yorum yapamayacağım.

Vakıf ve Güç Yüzükleri tam anlamıyla berbattı.

House of Dragon’u ise ikinci bölüm de sıkılıp bıraktım. Zaten eski Doktor Who’yu haşin erkek Daemon rolünde görünce güldüm açıkçası. Bence iyi bir seçim olmamış. Çok fazla konuşma vardı. Ak gezenler gibi mistik öğeler de olmayınca ejderhalarla ancak bu kadar oluyor.

Dune filmi konusunda ise kararsızım. Görsellik açısından mükemmeldi. Fakat eserin felsefi altyapısını verememiş gibi geldi bana. Fakat altı kitaplık bir seri. Devam filmlerini de izleyip ona göre karar vermek lazım.

Peripherali kesinlikle tavsiye ederim. Daha 6 bölüm çıkmış olmasına rağmen çok güzel bir giriş yaptılar, vakıf bana da vasat geldi açıkcası kitap ile alakası dahi yoktu dizinin. House of the dragon güzeldi bence :joy: oyunculuklar ve kitaba göre ilerleyişi hoşuma gitti. Olaylara girme kısmını da gayet yedire yedire yaptılar diyebiliriz. Dune ise bence felsefe den ziyade ilk filmde olmaması normaldi sanırım, sonuçta baktığımız zaman daha ilk kitabın ortalama yarısına kadar geldi. Ama tek korkum filmin fişinin çekilmesi, çünkü çoğu şey açıklanmamış ve yönetmen herkesin kitabı okuduğunu var sayarak çekmiş gibime geldi filmi.

1 Beğeni

Bunlar dahil hiçbirisi çok etkilemedi. Dizi ve Sinema sektörü de kendine düşen payı aldı ve gidiyor. Artık çok iyi bir şey beklememek gerek.

1 Beğeni

Peki o zaman geliştirelim bu soruyu. Bu zamana kadar beni çok fazla etkiledi dediğin dizileri ve filmleri bizimle paylaşırsan bizde yararlanmış oluruz :joy::joy:

Hepsi bilindikler. Yaz yaz bitmez. :joy: Big Fish, Mad Max Fury Road, Forest Gump, The Crow vs. Prison Break, GoT, Daredevil, Dexter gibisi yok artık.

Vakıf’ın ilk bölümü etkileyiciydi sonrası çok kötüydü. İlkokul çocukları yazmış gibi bir senaryosu vardı.

Rings of Power yine çocuklar için yapılmış Marvel işi gibiydi.

House of Dragon benim için vasattı ama zaten hikayenin yapısı gereği tek bir aileye odaklandığı için hayal kırıklığı da olmadı. Bayılmadım ama iyiydi.

Dune çok iyiydi. Zaten Denis Villeneuve benim en beğendiğim yönetmen. Geniş açı ve devasa yapılar konusunda uzman bir isim. Sanat filmlerine daha yakın bir anlatım tarzı var. Rahatlıkla Sanatçı diyebileceğim birisi. Dune Part-2 de zendaya devreye girip marvel filmine dönüşme riskini görsemde umutluyum.

Peripheral’i izlemedim.

1 Beğeni

House of dragon u beğenmemek çok garip geldi açıkcası. Game of thrones finalinden sonra bir şeyleri düzeltmek istemişler ve gerçekten uğraşmışlar çünkü. Oyuncular vs. Yerine oturmuştu :slight_smile:

Onlar çok eski ya :joy: fantastik olarak da lotr dersin herhalde. Birde keşke fırtına ışığı arşivinin de bir dizisi çıksa diye düşünmedim değil. Senin fikrin nedir bunda?

Çıksa da Zaman Çarkı, Vakıf ve Rings of Power gibi olur. Sjw’den geçilmez.

Lotr bambaşka bir şey. Onu listelere almak bile haksızlık.

4 Beğeni

Ben Sandman izliyorum ve sevdim. İzlemeyen varsa tavsiye ederim, izleyin güzel dizi.

Beğenmediğimi nereden çıkardınız anlamadım doğrusu.

Severance, sanırım bu sene çıkan diziler arasında en beğendiğim dizi oldu.

Severance’ı da listeye koyabilirsiniz. Çok çok iyi bir ilk sezondu. Harika bir iş.

Dune’u ben uyarlama olarak beğenmedim açıkçası ama bir sinema filmi olarak inanılmaz beğendim.

Zaman Çarkı berbattı.

House of Dragon ilk 4 bölüm izledim, devam etmeye fırsatım olmadı ama çok iyi gidiyordu o da.

O şekilde vasat diyince beğenmedin sandım üstat o yüzden :slight_smile:

Konusu hakkında bilgi verir misin lütfen

Konu hakkında bilgi alabilir miyim bu ara dizi arıyorum çünkü. Malazan 3 bittikten sonra dizi maratonuna başlayacam :joy:

1 Beğeni

Fantastik türde. Sandman diye kitap vardı onun uyarlaması denilebilir.

1 Beğeni

Severance’ın konusu aslında biraz belirsiz ama şöyle kısaca özetleyebilirim sanırım:

Bir şirket insanların beynine yerleştirdikleri çipler sayesinde iş ortamı ve mesai saati dışında olacak şekilde insanların hafızalarını ayrı şekilde kaydetmelerini sağlayacak bir yöntem geliştiriyor. Şirketteki A kişisi ile dışarıdaki A kişisi birbirinden ayrı iki insan gibi hayatlarına devam edebiliyorlar. İçsel ve Dışsal diye de ayrılıyor. İçsel ile Dışsal birbirinin nasıl hayatları olduğunu ve neler yaptıklarını bilmiyorlar. Bunun üzerine şekillenen çok iyi bir bilimkurgu dizisi. İçsel olan bir bebek gibi hafızasını sıfırdan inşa ederken Dışsal olan geçmişin birikintisiyle mesai saati içerisinde olanlar hariç hayatına devam ediyor gibi düşünebilirsiniz.

Uh, kafa yakan bir diziye benziyor :sweat_smile: