Sonsuzluk Oteli

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Sonsuzluk Oteli – Aylık Öykü Seçkisi

image

Henüz dün yirminci yaşını kutlayan Okan, bir kıyı şehrindeki otel odasında kalp krizi geçirirken yapayalnızdı. Banyoda diş fırçasının yanındaki cep telefonu yıldızlar kadar, odanın kendi telefonu ise Gobi Çölü kadar uzaktı. Yumruk yaptığı sol eliyle gömleğinin kalbinin üstüne gelen bölümünü yırtarcasına sıkıp öksürmeye çalışıyordu. Boğazından incecik iniltiler çıkıyordu, kalbindeki yoğun ağrıya, kanının damarlarında donakaldığı hissi… (DEVAMI…)

2 Beğeni

Çok güzel ve merak uyandırıcı bir öykü olmuş. Okurken aklıma Sonsuz Odalı Otel Bilmecesi geldi. Biraz araştırdım; bilmece değil bir düşünce deneyiymiş. (Aşağıya bir bağlantı bırakıyorum.) Sanırım bu düşünce deneyinden ilham alarak yazdın öykünü. Matematiksel bir düşünce deneyinden böylesine güzel bir öykü çıkartabilmen hayal gücünün derinliğini ve kaleminin gücünü gösteriyor. Kalemine sağlık.

https://www.matematiksel.org/david-hilbertin-sonsuzluk-oteli/

1 Beğeni

Doğru, bu düşünce deneyinden ilham aldım. Matematik fikirlerimizin ufkunu oldukça açıyor. Çok teşekkür ederim okuyup yorum yaptığın için.

1 Beğeni

Sonsuzluk Oteli’ni seslendirdim. Giulia’nın aksanını yaparken zorlandım. :face_with_hand_over_mouth: Peki siz nasıl buldunuz?

1 Beğeni

Aksanın çok sevimli olmuş. :slight_smile:

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim. :slight_smile:

1 Beğeni