Ben biz fakirlerin itlaf edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Hem biz hem de onlar kurtulur. Win-Win
Malûmun ilâmi
Bu adam milli savunma üniversitesi yani kurmay subayların eğitildiği okulun rektörü değil yeni yetme liseli ergen.
Söyleyecek söz bulamıyorum. Beyin bedava ama bu ve bunun türdeşleri kullanmayı bilmiyor.
Bunlar aptal adamlar değiller. Alttakiler ne istiyorsa onları istedikleri ile besliyor.
Bu arada Afyoncu soyadı aklıma Marx’ın meşhur sözünü getirdi. Konuyla da örtüşüyor.
Benim tarih öğretmenim de önceki euro sırasında Almanya forması giyince bu tarz konuşmuştu. Bunları omuzlarından tutup sallayarak “Bu bir spor” demek lazım
Demek ki bir gün Yunanistan bizi bir kupada elerse… Kurtuluş Savaşı’nın intikamını alacaklar, İzmir ve Batı Anadolu Yunanistan’a geçecek. Boğazlar’ın idaresini İngilizlere verecekler. Yine AB’ye giremedik be!
Valla hocam bir ay kadar önce bir kaç yüz metre ötemde sanırım buna benzer bir şeyler yaşandı. Yunanistan/Türkiye basketbol maçından sonra kar maskeli beyzbol sopalı gruplar birbirine girmişler; kan gövdeyi götürmüş, yerli ahali neye uğradığını şaşırmıştı. Geçenlerde de bizim taraftarlar futbol maçı kutlarken adam öldürmüşlerdi.
Çok ciddiye alıyoruz sanki bu işleri.
Ciddiye almak değil alkol ve uyuşturucuya dayalı durumlar. Aklı başında insanların yapacakları işler değil.
Muhtemelen ciddi bir kısmı alkollü ve haplıdırlar hocam, ama ben bunun alakasız olduğunu düşünüyorum. İçmeseymiş, atmasaymış şeklinde bakıyorum. Dağıtacağını bile bile kutlamada içiyorsan/haplanıyorsan bu da bir şeylere davetiye çıkarmaktır. Kazık kadar adamlar hepsi, çoluk çocuk değil ki bilmesinler.
Hocam cahillik olan kısmı alkol ve uyuşturucu etkisinde olduğunda bilinç kaybı yaşayacağını ve kendi benliğinin yok olacağını bilmeyen ve algılayamayan günlük hayatında zaten şiddete meyilli olup bu durumun etkisi sayesinde ortaya daha çok çıkmasını sağlıyor.
@alper
Afyoncuyu Tarihin arka odasından beri takip ederim. O programda da rektör olabilmek için yapmadığı hokkabazlık yoktu. Hatta kendisi Muhteşem Yüzyıl dizisinin de danışman kadrosunda. Bunu İlber ile Murat Bardakçı araya alıp tokat manyağı yaparlardı. Hatta Bardakçı açık açık söylüyordu " bir yerlere yaranmak için" " rektör olmak için" " sayın bakanım bakın arkadaş burada çok uğraşıyor" filan diye inanılmaz dalga geçerdi.
Futbolcunun yaptığı hareket bir yana, olaya bu kadar kıt ve sığ bakmak Osmanlıya onca Viyanaya giden adama , onların değimiyle cedde hakaret.
Bunu da cahil cühelalıktan değil, inanarakta değil, yine bir yerlere oynadığı için yapıyordur.