Sosyal Medya Platformlarında İlgi Çeken Yorumlar

1 Beğeni

Haklı.

8 Beğeni

Yakın zamanda Veronika Ölmek İstiyor’u aldım, onda da durum bu. Baskı o kadar kalitesiz görünüyor ki bandrolü sorgulatmak zorunda hissettim. Korsan çıksaydı daha az canım sıkılırdı sanırım.

3 Beğeni

Benim de son zamanlarda aldığım çoğu kitap böyle. O kadar inceki arka sayfadaki yazılar okunuyor.

3 Beğeni

Ben de kitaplığımdaki eski kitapları karıştırırken fark ettim, yenilerine kıyasla eskilerinin sayfaları sanki kartonmuş gibi hissettiriyor.

3 Beğeni

O kaliteyle fiyat buysa; demek az daha kaliteli kağıt kullanılsa fiyat kaç olacak kim bilir :roll_eyes:

Artık kaliteye bakmamak lazım. Kitap alabiliyor muyuz? Alabiliyoruz. Onu da yapamayacağımız zamanlar gelirse işte o zaman yandık :slight_smile:

4 Beğeni

Ciltli Yerdeniz okuyorum, sayfaları çevirirken hep numara kontrolü yapıyorum, bana 2-3 sayfa çevirmişim gibi geliyor hep. :sweat_smile:

@MelihAntepli Ben yazarım senin için. :smiley: Etkinlik yapmalık bir sürü kitap gelecek 2025’te, hazır mısın? :blush:

4 Beğeni

İşte bunlar hep bizi düşündükleri için, kağıdın gramajını az tutuyorlar kitabın ağırlığı az olsun, okurken kolumuz yorulmasın. İyilik de yaramıyor bu okurlara. :slight_smile:

5 Beğeni

Bu tip sayfanın arkasındaki baskıların gözükecek kadar ince kağıt kullanılması kaliteden fiyattan ziyade sağlığı olumsuz etkiliyor. Etrafımdan da sürekli duyduğum üzere bu tip metinleri okumak feci bir baş ağrısına sebep oluyor.

5 Beğeni

Yok yok çevrecilikten. Yıllar önce büyük bir çevreci düşünür şöyle demişti.

2 Beğeni

Çin’in 6. nesil savaş uçağı hakkında diyor bunları. GSYİH’sinin %1.6’sı ile yapmış bunları.

Son iki gün nefes kesiciydi, değil mi? Çin iki adet 6. nesil hayalet prototip, tip 076 taşıyıcı, GJ-11 PUSA ve KJ3000 hayalet tespit AWACS’ı tanıttı. Ama daha dikkat çekici olan ne biliyor musunuz? Çin tüm bunları GSYİH’sinin sadece %1.6’sını savunma harcamalarına ayırarak geliştirmeyi başardı…

1 Beğeni

Ben hem ekonomiyi hem de elektrikli araçları takip ediyorum.
Normal teorilere göre Çin büyüyecek, Avrupa ve Amerika ekonomik olarak küçülecekti.
Çin büyüyor, Avrupa küçülüyor ancak Amerika küçülmüyor.

Çin ise özellikle teknoloji alanında çok doğru stratejiler izledi. Sırf batarya teknolojilerinde herkes kolay yol olan NMC ye yatırım yaparken kendileri LFP ye yatırım yaparak zoru başardı.
Aynı şairin dediği gibi

“Ormanda yol çatallandı ve ben
Ben daha az gidilen yolu seçtim
Bütün farkı da bu yarattı”

1 Beğeni

Dolar hâlâ dünyadaki en önemli değişim aracı. Örneğin şu son 25-30 yıla bakınca bu değişim aracını küresel ticarette kullanmayacağını beyan eden, hatta kullanmayan ve iktidarda kalmaya devam eden rejim ve lider sayısı bir elin parmağını geçmez.

ABD’nin küresel esas gücü doların hegomanyasında.

Çin henüz küresel ittifaklar konusunda denge aşamasında bile değil bu nedenle tüm dış politikasını çatışmamazlık üzerinden yürütüyor. Küresel Güney olarak tanımlanan Atlantik dışında kalan ülkeler son bir yıl da biraz mevzi kaybetti gibi duruyor. Ortadoğu da ve Afrika da olan mevzi gerilemelerinin yanı sıra Trump’ın Panama kanalını ilhak ederim tehditi 2025’de bu gerilimin devam edeceğinin işareti gibi gözüküyor.

Doların küresel hegomanyası yıkılmadan ABD güç kaybetmez.

3 Beğeni

ABD’nin siyasi hegomonyası ayrı bir konu ama teknoloji tarafında da hiç boş durmuyorlar.

Zaten amerikan ekonomisini normal vatandaştan çok şirketler üzerinde kurulduğu için ekonomik olarak hala çok güçlüler. Yakın gelecekte de değişeceğini düşünmüyorum. AB gibi kendilerini birkaç aptal politikacıya teslim eden kurumların sonu pek hayırlı olmayacak. Zaten ilk söyleyince komik geliyor ama göbekten bağlı olduğumuz AB ekonomisinden farklı rotalar bulmamız gerekiyor.

2 Beğeni

Alenen dalga geçiyorlar insanlarla.

4 Beğeni

11 Beğeni

Ünlü düşünürün dediği gibi “hayat pahalı değil aslında biz fakiriz” :grinning:

3 Beğeni

Tespit gibi tespit :smile:

10 Beğeni

7 Beğeni

:slight_smile:

:ru::santa: Rus propaganda videosunda Noel Baba’yı hava savunma füzesiyle vurdular

Rusya yanlısı sosyal medya mecralarında dolaşıma sokulan videoda, kola içen, Batı menşeli füzeler taşıyan ve İngilizce konuşan bir Noel Baba’nın Rus hava savunma sistemi tarafından vurulduğu görülüyor.

Daha sonra, Noel Baba’ya benzeyen ve Rus halk geleneklerinde kışın ve yeni yıl kutlamalarının sembollerinden biri olan Ded Moroz’un (Дед Мороз) “Göklerimizde yabancı hiçbir şeye ihtiyacımız yok” dediği görülüyor.

‘Noel Baba’ ile eşleştirilen Aziz Nicholas’ın Rus Ortodoks Kilisesi de dahil olmak üzere en saygı duyulan Hıristiyan azizlerinden biri olması ise bazı Rus kullanıcıların tepkisini çekti.

1 Beğeni