Dedemize sahip çıkalım.
Frans de Waal’in Bonobo ve Ateist kitabına bakarken Amazon’un bana önerdikleri:
Sanırım Amazon beni uyarıyor ![]()
Beni merak ettiren şey, Suudi Arabistan Yatırım Programında ne gibi bir başlık vardı da konu Hindi fiyatına gitti. Devamı Deve eti yüzde 5 , Keçi yüzde 10… gibi mi geldi. Bir de bunu başkan mi açıklıyor. Bir ara konuşma metni var mı bir bakacağım ![]()
Vaktiyle yine twitter’da ilan edilen bir dil kuralı konusunda burda çok gereksiz uzun tartışmıştık, o yüzden tekrar bu topa girsem mi emin değildim ama; sormadan edemedim, nedir bu ‘kural’ın dayanağı? Bana işini bilen birisinin şahsi bir tercihi gibi geldi; dilin bir özelliğinden ziyade.
İnternete bakındım, en azından belli bir çevrede tartışmalı bir konu gibi duruyor. Ama bu iki kelimenin arasında fark olduğunu iddia eden kimseden düzgün bir dayanak verildiğini görmedim. Tweeti atan kişi de ‘yasa değil canım nasıl istersen öyle kullan’ falan demiş birilerine ama bunu ‘bilgi’ olarak paylaşmaktan geri durmamış. Kafama yatmadı bu iş benim. ![]()
Sanki birileri başka dillerde olan bir ayrımın Türkçe’de de olmasını çok istiyor gibi geldi bana. Çevirmenlik yapan kişi istikrar için bir seçim yapabilir tabi ![]()
Kırk yıllık “pilav üstü kuru” “pilav üzeri kuru” mu olacak şimdi?
On, over, above ayrımı gibi bir ayrım yapmak isteyen birtakım aylak bakkalların varlığını mı ima ediyorsun hocam? ![]()
Hocam ben de az boş bakkal değilim, şahsen işimde/günlük hayatımda cisimlerin pozisyonlarından bahsederken de-9im terimleri kullanmayı tercih ederim. ![]()
Fakat bu kural sevdası biraz antipatik geliyor bana ![]()
Amazonun alttaki şununla alırsan… önerilerine bayılıyorum ben; şampuan alıyorsun yanına tornavida ve terlik koyuyor ![]()
Come to Beşiktaş masası elbette. Pepe ıstaka’dan taş çalıyor.
Okey oynarken de savunmayı agresif ve önde kuruyor. ![]()
Tamadreste kitaplara göz atarken denk geldiğim kitap ve tanıtım yazısı… Sormak lazım İstanbul sözleşmesi kalktı, kadın cinayetleri arttı hatta yetmedi af çıktı da başları göğe ermiş mi?
Boş zamanlarda veri madenciliği yapıyor sanırım fırın ![]()