Aklıma okuduğum bir şeyi getirdi bu haber. Ekşide okumuştum. Primo Levi isimli kimyager ve yazar da merdivenden yuvarlanarak intihar etmiş. Doğruluğunu araştırmamıştim ama o da en garip intihar yöntemlerinden biri olsa gerek. Ne kadar hassas bir konu olsa da aklımda yer etmiş ilgincligiyle:/
Edit: Sayın @Matelot bilgilendirdi, merdiven boşluğundan düşerek ölmüş.
Olay ne yazık ki hiç de öyle değil, kanser LoL tayfanın taptığı hatta yakın zamandaki Twitch bit dolandırıcıları arasında da olan e-sporcuların önceki dönemlerde bahsettiğim LGBT birey ile ilgili küfürlü ve hakaret içeren mesajları ortaya çıktı bunun üzerine o kişi sözleşmesini feshetti. Ama bu güzide şirket hakaret ve küfür eden kişilerle ilgili kılını kıpırdatmadı yukarıda belirttiğim durumlardan ötürü. Oysa ki farklı suçlardan birçok e-sporcu önceki yıllarda spordan ihraç edilmişti.
İşte bu sözünüze de bu noktada katılıyorum, bu şirketin izlenme oranları düşmesin diye haksızlığa göz yuman pis bir şirket olduğunu ve yıllar geçmesine rağmen hala aynı hataya düşmesinin ne kadar acemice ve gülünç olduğunu anlatmaya çalışıyorum.
Ben “X şirketi logosuna LGBT bayrağı yerleştirmiş işte feraset!” ya da “Riot Pride Month kutlamıyor aşk düşmanları” demiyorum, bu yaptıklarının üstte anlattığım olayla bir bütün oluşturarak üst üste ne kadar yanlış yapılıp hala yapılmaya devam edildiğini anlatıyorum. Yani olaya ucundan bakıp da baskıcı devlet büyüklerinden korunmak için yapıyorlar demenizin yanlış olduğunu, olayın bir bütünlük arz ettiğini belirtmeye çalıştım.
Ben bunu siz yapıyorsunuz demedim, sığdırılamayan dedim çünkü toplumda böyle bir kanı oluşmuş durumda. Vietnam’daki fabrikalarında 7-8 yaşında yüzlerce çocuk işçi çalıştıran, Çin’deki fabrika çalışanları intihar etmesin diye binalarının dış cephesine ağ koyan şirletler pride month zamanı logosunu gökkuşağı renklerinde boyayınca çok özgürlükçü, eşitçi, duyarlı olarak görülüyor toplum tarafından. Kesinlikle kabul edilmemesi gerekn bir durum.
Ben de bizim konuyla alakasını kavrayamayınca bana diyorsunuz sandım özür dilerim ![]()
Merak ettim baktım da merdivenden yuvarlanarak değil de merdiven boşluğundan düşmüş deniyor ama ölümü hala açıklığa kavuşmuş değil kaza mı intihar mı.
Romeo’nun eksikliği de masada bıçakla kapatılsa ince bir dokunuş olurdu da o kadar kusur kadı kızında da olur. Yılın belli bir günü herhangi bir kasabada tarihi ve edebi karakterlerin olduğu bir kura çekilip tüm ahali çektikleri kuralardaki insanlar gibi giyinmese de en azından davransa gibi kafamda dönüp duran bir düşünce vardı. Sanırım bir gün gerçek olacak hem de Türkiye’de. Belki Rıhtım’dan da katılan olur, kim bilir?
Yurtdışında böyle organizasyonlar oluyor sanırım. Birkaç dizide görmüştüm. Dickens romanlarındaki temada bir gün geçiriyorlar ya da central parkta kılıç kalkan oynuyorlar (dizi komikti olayı küçümsemek gibi olmasın)
@erce de sanırım bu işlere yabancı değil, fantastik tarafına en azından. Ama bugünlerde herkes yaşamakla meşgul, böyle şeyler rafa kalkmış olabilir.
O güneşte kıza kürk manto giydirmişler ben de ona çok üzüldüm
Sıcaktan pişiyoruz diye midir nedir ![]()
@Matelot ben fantastik ve tarih temalı gezi çok yaptım zamanında. Burada da yazılarım var. Ama senin tam istediğin gibi şeyler var yurt dışında. 1 haftalığına bir ortaçağ şehrinde yasiyabiliyorsun. Telefon vs getirmek yasak. Baya baya avlandığın, meslek yaptığın, tahta bir deliğe pisledigin bir yaşam.
Bize uzak da değil genelde Balkanlarda yapılıyor bu tip işler. Farklı temalarda oluyor.
Bir de günü birlik iyi oyunlar var.
Üniversitelerde Larp denen organizasyonları var Kurgu topluluklarının bunlar bu tarz işler yapıyor.convention denen etkinliklerde de bu oyunlar oynanıyor. Çok iyi ve bütçeli okullarda iş ormanda dönüyor.
Hepsini yaptığım için depresyondaymışım meğer ![]()
Bunları yapmayan yoktur ya herhalde. Silgiye delik açarak adımı yazardım, silginin tozuyla da adımı yazmaya çalışırdım derdim neyse işte ![]()
Adımı ben de yazıyordum silgiye
Yeni bir silgiyse bir süre mutlu mesut yaşıyordu ama sonradan başına neler geliyordu neler ![]()
![]()