Söylenti: Yeni Marvel Filmleri Politik Doğruculuğa Daha Fazla Odaklanacak

Kayıp Rıhtım'da tamamını okumak için: Söylenti: Yeni Marvel Filmleri Politik Doğruculuğa Daha Fazla Odaklanacak – Kayıp Rıhtım

image

Marvel Sinematik Evreni’nin dördüncü dönemi farklı cinsel eğilimlere ve ten rengine sahip süper kahramanlara daha fazla odaklanabilir. (DEVAMI…)

Politik doğruculukla eşcinsel süper kahramanlar arasındaki bağlantıyı anlamadım.

Ayrıca sırf farklı cinsel eğilimleri olan karakter var diye bu benim gözümde filme artı olarak yazılmayacak. Bunu ön plana çıkararak geri kalan her şeyi bunun arkasına koyması çok saçma.

“Ek olarak Marvel’ın bir sonraki filminin “ eşcinsel bir karakterin liderlik ettiği bir ekip ” olacağı da dedikodular arasında.”

Şimdiden heyecanlandım. Senaryosu, çekimleri hatta hangi karakterin olacağı önemli değil yeter ki eşcinsel olsun.

1 Beğeni

Yeni Avengers tema şarkısı:

1 Beğeni

Beyaz erkek ve kadın dışındaki cinsiyetlere önem veren, onları öne çıkarmaya ve “All life matters” (bütün hayatlar önemlidir) mesajı vermeye çalışan tüm eserlere “politik doğrucu” (politically correct) deniyor dış basında. Ondan kelli…

3 Beğeni

Disney’in yaptığının bunun tersi olduğunu düşünüyorum. Karakterin cinsel yönelimine göre filme giden bir kitle var mı merak ediyorum.

Kesinlikle dediğine katılmaktayım. Birinin cinsel yönelimi veya rengi nasıl oyunculuğun, karakterin, senaryonun önüne geçebilir ki? Burada film izliyoruz, kurguyu ve dolu karakterleri izliyoruz.

Kimse bu zamana kadar bu süperkahraman filmlerini “aaa bu adam/kadın beyazve heteroseksüel o zaman izlemeliyim” diye izlemedi. Şimdi gelip “her kısmı yansıtacağız” diye LGBTIQ’nun her harfine bir karakter atamak bana oldukça zorlama geliyor. Ortada bir eşcinselleri koruyalım olayı varken (ki her zaman desteklerim eşcinselleri sorunum onlarla değil kesinlikle) bir yandan da beyaz ve heteroları gömelim diye pozitif doğruculuk yapmak… Bilemiyorum bana hiç mantıklı gelmiyor.

Bir de sinema ve dizi sektöründe eşcinsel olsan çok sıcak ve tatlı aşk hikayeleri yaşasan da yetmez hâle geldi. Eşcinsel isen illaha ki araya “aşırı cinsellik” de sokuyorlar o kısmını hele hiç anlamamaktayım. :roll_eyes:

4 Beğeni

Yaşasın :joy:

Kara Kule’den beri bu olaya sinir oluyorum. Kral Arthur’un soyundan gelen Roland’ı siyahi yaptılar. Adamlar utanmamışlar Tanrı Thor’u bile kadın yapmışlar. Netflix’te Akhilleus’u siyahi yapmıştı unutmadan.

1 Beğeni

Gerçekten çok fan service,yapmacık ve samimiyetsiz bir hareket olduğunu belirtmek istiyorum.Kevin Feige’yi severdim ama bu ne yani? Biz bir hikaye,kurgu izliyoruz adamlar böyle metaforik sembolleri yapmacık bir şekilde göze sokmaya çalışıyor…ve açık konuşayım yapmacık ve samimiyetsiz geliyor.Neyse,yine de filmler çıkınca yorum yapmak daha isabetli olacaktır.

Endgame ve Spiderman 2 filmini izlerim bir daha da Marvel sularına uzun süre girmem. Her yerden bu tarz filimler çıkmaya başladı. Sıktı artik . Her şeyi tadında bırakmak lazım.

Eşcinsel olayına ise hiç girmeyeceğim. Tepkiyle karşılanacağını bildikleri halde neden bunu yapıyorlar anlamıyorum? Biz burada buna tepki veriyorsak heralde yurtdışındaki insanlarda veriyordur. :disappointed:

1 Beğeni

Tabii ki veriyorlar. 9GAG ya da Reddit gibi sitelerde bu tarz pozitif doğruculuktan bıktıklarını sürekli yazıyorlar ya da üstünden kara mizah çeviriyorlar. Hani düşünün onlar için daha bi normal durum olmasına rağmen (eşcinsel evliliklerin yasal olması vb.) hâl böyle.

4 Beğeni

O zaman bu tam tersi oluyor bence.
Görmeyen bir izleyici olarak Daredevil’ın kör bir karakter olması diziye artı puan katmıyor benim gözümde mesela, dizi kendi mükemmeliyetini senaryosuyla, konuları işleyiş biçimiyle ortaya koyuyor.
Eğlence sektörü ve çoğu insan bu tip farklılıkları popülerlik için kullanıyormuş gibi geliyor bana. Yani, sonuçta politik doğruculuğun amacının farklılıklara olan önyargıları kırması gerekirken etiketleri ve insanları birbirine yaklaştırması tam bir ironi.
Hoş, şahsen adında “politik” kelimesi geçen hiçbir şey bana pek samimi gelmez, o ayrı.

3 Beğeni

Siyahi takıntısı artık can sıkmaya başladı. Son olarak Cap’ın ve Supo’nun siyahi olacak olması kabak tadı verdi.

1 Beğeni

Harika!
Kesinlikle tamamı kadınlardan ve farkli cinsiyetli kişilerden oluşan bir ekibi izlemek için sabırsızlanıyorum.
Olay örgüsü, senaryo, kahramanların geçmişi, süper güçleri, karşılaştıkları sorun, kötü kahramanın amacı felan önemli değil yeter ki karakterleri politik doğruculuktan olsunlar.
Sonuçta bir süper kahraman filmi felan izlemiyoruz ki onun modası geçti.

1 Beğeni