Spotify Playlistleriniz

Bu konudan umutluyum. Birçok güzel müzik keşfedeceğiz =)

6 Beğeni

Ben de böyle bir başlık açmayı düşünmüştüm, sen erken davrandın :smiley: Liste isimlerini en sevdiğim kitaplardan vermiştim zamanında, okuyanlar anladı bile :kalp:

5 Beğeni

Benim ki biraz bünyeye zarar verebilir.

3 Beğeni

Seninkiler daha derli topluymuş. Güzel müzikler =)

1 Beğeni

Kısmen kronolojik bir Rock oynatma listesi:

3 Beğeni

Göteborg usulü İsveç Death Metal severler için:

3 Beğeni

Bugün oturdum kalsik müzik lisatemi düzenledim. Kitap okurken iyi oluyor. Belki sizlerin de hoşuna gider deyu, burada paylaşayım dedim :

4 Beğeni

Güzel bir konu olmuş gerçekten. Bu sayede güzel müzikler keşfedebiliriz. Daha pek ayrıntılı bakamamış olsam da zamanla göz gezdireceğim listelerinize.

İyi bir çalma listesinde bence 75 üzeri şarkı olmamalı, 10 altı da. Ki bazı listelerinize baktım da uçuk rakamlar gördüm. Çok fazla bence, sayı daha az tutulmalı ki liste de daha seçkin olsun. Ve bir çalma listesinin içerinde bir grubun veya sanatçının en fazla 3 şarkısı olmalı, bazı listelerde grubun albümünün tamamının yer aldığını görüyorum ve bu durumda esasen o liste, liste olmaktan çıkıyor. Tabii bunlar benim fikirlerim, tartışabiliriz, hadi tartışalım :slight_smile:

Öncelikle @Apeiron, listelerini geliştir öyle gel haha. Sana güveniyorum bak.

@D-San, bayağı çekici liste isimleri, gel beni dinle diye bağırıyorlar. Ama listelerinde gerçekten çok fazla şarkı var. Bir tanesinde tam 408 tane var. Yukarıdaki kurallarımın hepsine karşı gelmişsin. Bu kadar çok şarkı olunca insan listenin özenli olmadığını düşünüyor. Bi’ çekidüzenle gayet muhteşem şekle bürünebilirler.

@rann, bünyem iptal. Dayak gibi liste gerçekten, beğendim.

@Clairvoyant, güzel bir liste. Ama aynı gruptan birçok şarkı koymama kuralımı hiç dinlememişsin. Diğer listelerine de baktım ama onlar da aynı durumdalar. Bu kurala uysan aslında listelerin daha da güzel olur.

@brucemclaren, Gothenburg demişsin ama nerede At the Gates, The Haunted, In Flames ve dahası. Senden daha zengin bir liste bekliyorum.

@Ronin47, iyi ki de düzenlemişsin. Gayet güzel bir liste olmuş. Dinlerim arada.

Ben de birkaç listemi aşağıda paylaşayım. Benim listelerim hep güncel ve sık sık oynama yaparım, asla sabit kalmaz. Birçok listem var ama ben favorilerimi paylaşayım.

Önce klasik müzik:

Mum eşliğinde melankolinin zevkine varmak için bir liste:

Dinledikçe yerimde duramadığım, insanı dans etmeye sürükleyen güzelim şarkılar:

Temel metal müzik şarkılarından oluşan, spor salonu için ideal bir liste:

https://open.spotify.com/user/suat9/playlist/4kNAEbp7wlFINp5QLmBoB3

Eski ve güzel Türkçe şarkılarımızdan oluşan nefisso bir seçki:

https://open.spotify.com/user/suat9/playlist/7lA1aht2f5OZ99mAofW3K9

En sevdiğim arabeskleri topladım. Ama sanatçı sınırı koydum, neden? Liste adına bakın ve anlayın:

Sevdiğim rap şarkıları da aşağıya atıyorum:

https://open.spotify.com/user/suat9/playlist/0jvaovA7Q9XkjzNsBWQGfm

1 Beğeni

@Rosemary
Hahah o listeler bana özel olduğu için başkasına aşırı gelebilir. Aralarında eleme yapılması için ekledim çoğunu. Bir göz atıp müzik keşfi yapılması için daha çok :smiley: Hepsinin bende ayrı anısı olduğu için özenle seçtiğim şarkılar var hepsinde :smiley: . Ainulindalë de en sevdiğim parçalar var mesela :smiley:
Bir grubun bütün parçalarını bir listeye eklemeye ben de çok sıcak bakmıyorum lakin; kitaplar için yapılmış albümler için geçerli değil bu düşüncem ya da OST ler için.
The Tolkien Essemble ın bütün şarkılarını eklerim mesela o listeye, her biri özeldir, ayrı lezzettedir, kutsaldır. Dinlemekten bıkmam.

Listende (o tamı tamına 408 şarkılık) güzel şarkılar var. Ama sorun şu ki hepsinin karışık olması. Şimdi tek tek dinlesem belki hepsini seveceğim ama hepsinin türü ayrı. Listeler bence tür veya ruh hâli durumlarına göre şekillendirilmeli. Mesela bazı listelerde duygusal bir Leonard Cohen şarkısından hemen sonra gümbür gümbür Megadeth giriyor. Bakarsak ikisi de çok özel müzisyen-grup ama ikisinin art arda gelmesi doğru değil bence, dinlerken de ruh hâlinden başka bir ruh hâline hoplayıp zıplıyoruz ve bu insanı dinlemekten soğutabiliyor. Mesela senin listende folk, nu-metal, punk rock, progressive rock, indie, ambient, pop, senfonik metal olmak üzere birçok tür var ve bu şarkıların ortak bir yanı yok. Eğer ortak yanlara göre listelersen çok daha alımlı olur.

Örnek vereyim. Mesela yukarıda paylaştığım Shakin’ Ma Shit adlı listeme bakabilirsin. Listede birçok müzik türü var ama onları birbirine bağlayan ve birbirini anlamlı kılan sahip oldukları ortak yön; pozitif ruh hâli ve dansa etmiş oldukları teşvik. Biraz eski kafalı görünüyor olabilirim ama ben çalma listelerini açıp baştan sona dinlemeyi seviyorum. İyi oluşturulmuş bir çalma listesi bana göre iyi anlatılmış bir öykü gibidir. Hey yavrum hey ahah.

Grupların birçok şarkısının eklenmesi hususunda sana katılıyorum. Konsept listelerde işe yarar ama bunun dışında can sıkabilir. Mesela Spotify’ın oluşturduğu This Is çalma listeleri çok hoş oluyor. Buna benzer şeyler fazlasıyla kullanışlı olabiliyor.

1 Beğeni

Onlar çok bilinen gruplar olduğu için eklemedim. Bunlar daha çok 1-2 albüm yapıp dağılmış pek bilinmeyen gruplar :slight_smile:

Evet paylaştığın gruplar çok iyi ama gönül hep daha fazlasını istiyor işte. Mesela açılış parçasında “We are blind to the world within us, waiting to be born” sözlerinin ardından Tompa’nın sesi balyoz gibi girseydi fena mı olurdu haha. Yalnız şu an anladım ki ben melo-death’i fena özlemişim. Şu an December Flower solosunu duysam ciddi ciddi ağlayabilirim, ühü, geçen de bir boyacı dükkânı görmüştüm ki ismi Jotun’du, bisikletle hızlıca geçmiştim diye fotoğrafını da çekememiştim, işte bunlar hep In Flames :slight_smile:

1 Beğeni

Valla In Flames gerek yaptığı albümlerle (Lunar Strain-Clayman dönemi) gerekse de son yıllarda düştüğü durumla hem pozitif hem de negatif anlamda benim de gözlerimi yaşartıyor :slight_smile:

Tompa’nın Nightrage ile yaptığı albümlerden birkaç şarkı ekleyebilirim aslında. Bence 2000’lerin en güzel MDM albümlerinden ikisi Sweet Vengeance ve Descent Into Chaos. At the Gates’den de Terminal Spirit Disease’den birkaç şarkı ekleyebilirim. Dark Tranquillity’nin bence klasik Göteborg sound’una en yakın ama pek bilinmeyen iki şarkısını ekledim: Shadowlit Facade ve Razorfever.

Blinded by Fear, December Flower, Jotun, Moonshield, Zombie Inc. vs. için “herkesin dinlemesi gereken başyapıtlar” diye ayrı bir liste yapabilirim.

Bir de 2000’lerden MDM konseptli bir liste düşündüm ama Nightrage ve Dissection’ın Reinkaos’u dışında aklıma İsveçli (Nightrage pek İsveçli sayılmaz ama Avrupalı diye daha da genişletebiliriz) pek grup/albüm/şarkı gelmedi. Birbirinin aynısı Amerikan gruplarının yaptığı şeye hala MDM (hele İsveç MDM’i hiç) diyemiyorum :slight_smile:

1 Beğeni

Haha eski In Flames adamdır, yenisi de iyi ama benlik de pek değil. İki turdan sonra sıkılmaya başlıyorum. Hâlbuki Clayman falan sabahlara kadar gider, o derece.

Tompa başka bir boyut ya. Adam işin içine girince müziğin ruhu değişiyor. Nightrage de öte bir şey. Dark Tranquillity’i de eklemen hoş olmuş. Yeni nesil böylesi grupların şimdiki hâlini sahiplenip geçmişini bilmese de, özellikle şu an bolca atılan In Flames, Arch Enemy, Children of Bodom gibi grupların ilk dönem albümleri insanlık suçudur, öyle mükemmel albümlerdir.

Dediğin gibi, bence de bir başyapıtlar listesi güzel gider.

Dissection dedin beni benden aldın. Bir de sağda solda Reinkaos’a atıyorlar ya, böyle yumrukla dalasım geliyor. Doğrusu ben de eskisi kadar MDM dinlemiyorum ama arada özellikle Avrupalılardan güzel gruplara denk geldim mi de bırakmıyorum. Senin için yazayım en sevdiklerimi belki bilmediklerin vardır, seversin.

Grey Heaven Fall. Rus grup. İnanılmaz bir duygu yoğunluğu var, en favorim bu, bir dinle bence kesin beğenirsin. Verse Of Fallen Destinies

Inferi. Şakası olmayan gruplardan biri. Amerikalılar ama efsaneler bence. Bir yerde şuna benzer bir yoruma denk gelmiştim ki bence söyleyen kişi çok haklı: “The world doesn’t deserve Inferi.” Those Who From the Heavens Came

Be’lakor. Avustralyalı grup. Bu grubu biliyorsundur yüksel ihtimal. Keyifle dinlerim. In Parting

Dawn of Disease. Alman kurtları. Bence çok iyiler. Through Nameless Ages

1 Beğeni

Öneriler için çok teşekkürler. Last.fm’den baktım, sadece Dawn of Disease’in Ascension Gate albümünü dinlemişim. Diğerlerini de dinleyeceğim :slight_smile:

1 Beğeni

https://open.spotify.com/user/tnhkyran01/playlist/2Oz6hwiRbStABkjzuc5fLS?si=voB-4x4ARF2B0hPZuG2xcw

Şöyle bırakayım. Battaniye altı listem.

1 Beğeni

Teşekkürler efenim, bende sizin klasik müzik listenizi dinletip feyz alayım. Elbet atladığımı güzel bir şeyler vardır…

Çok uzun bir liste oldu ama anca bu kadara sığdırabildim. 60 ve 80 arası rock and roll kısacası :stuck_out_tongue:

1 Beğeni
3 Beğeni

Daha listenin hemen başında çok sevdiğim Dying Brokenhearted, Core of Nature ve Herr Mannelig şarkılarını görmemle bastım takip et tuşuna. ^^ Müsait zamanda listenizi kurcalayacağım.:smiley:

1 Beğeni