Stanislaw Lem Kitapları

5 Beğeni

Sanırım geçen sene Yenilmez i okumuştum ve beğenmiştim. Solaris e sahibim fakat sona sakla diyorlar.
Aşağıdaki kitapları satın alıp okumamı önerir misiniz? Genel görüde Aden i pek begenmemisler.

1 Beğeni

Solaris’i sona sakla diye bir tavsiye duymadım hiç.

Sadece şu 4 kitap birbiriyle bağlantılı diye biliyorum.

Ijon Tichy Stanislaw Lem’in birçok kitabında yer verdiği kurgusal bir karakterdir. Tichy’nin geçtiği Lem yapıtları arasında Gelecekbilim Kongresi ve Yıldız Güncesi sayılabilir.

Tichy, gezegenlerarası yolculuk deneyimleri Yıldız Güncesi kitabında anlatılan bir uzay kaşifidir. Yeryüzündeki bilimsel çevrelerde de etkindir. Kosta Rika’daki gelecekbilim kongresine çağrılmıştır.

4 Beğeni

Yıldız Güncesi ve Gelecekbilim Kongresini alabilirsin.

3 Beğeni
  • @_OZ
    Bu kitaplar Ijon serisi sanırım. 2. Kitabı Alfa basmadı mı? Sırasıyla okunması gerekmiyor mu yoksa adını orjinaldan alakasız bir şey yaptılar da ben mi bulamadım :laughing:

İkinci kitap İletişim yayınlarından var ama baskısı yok, Alfa el atacaktır sanırım.

Sırayla okunması gerekmez bence yazım tarihlerinin arasında yıllar var.

2 Beğeni

Gelecek Bilim Kongresi candır.

3 Beğeni

Lem’i okumak için herhangi bir sıra takip etmene gerek yok. Ijon Tichy etrafında dönen 4 kitap/derleme var sadece ama bu hikayeler de birbirlerine o kadar bağlı değiller.

Aden biraz ağır bir betimlemeye sahip. Yıldızlardan Dönüş ve Solaris’in de konuları biraz ağır gelebilir. Lem’i okumaya benim önerim aşağıdakilerle başlaman. Sonrasında diğerlerini değerlendirmen. Çünkü bence Lem’in yazdığı her şey okumaya değer.

Siberya (Cem)
Yıldız Güncesi (Alfa)
Gelecekbilim Kongresi (Alfa)
Yenilmez (İthaki)
Sahibinin Sesi (Cem/Alfa)

3 Beğeni

Bunu bilmiyordum. Çok bir bağlantı olmasa da yine de bu sırayı takip edeceğim.

2 Beğeni

SL14

Soğuk Savaş döneminin paranoyasını ve modern toplumun hüküm sürmeye bugün de devam eden bürokratik labirentlerini resmeden Küvette Bulunan Günce, Stanislaw Lem’in en kışkırtıcı eserlerinden biri. Karanlık bir gelecekte, varoluşun anlamı, bir yeraltı kompleksinin sayısız koridorunda yitip gitmiştir. Kimliği belirsiz bir ajan, hem kendisini hem de görevini sorgulatan bir entrikanın ortasında, sıradışı bir günceye ulaşır. Bu günce, gerçeklik algısını büsbütün altüst eden ipuçları ve gizemlerle doludur. Lem’in ustalıklı kalemi bizi distopyanın bu çarpık dünyasında adım adım gezdirirken, okuduğumuz her sayfa, bürokrasinin soğuk yüzünü ve insan aklının karmaşıklığını da gözler önüne seriyor. Küvette Bulunan Günce, sadece bir bilimkurgu romanı değil, aynı zamanda modern dünyanın absürtlüğüne dair çarpıcı bir alegori

15 Beğeni

11 Beğeni

SL13 hangisiydi ben mi kaçırdım arada bir tane?

Yenilmez 13 galiba. 20 20 20

2 Beğeni

Evet, 13 numara Yenilmez kitabıydı.

1 Beğeni

Evet 13 Yenilmez.

12 Beğeni

Bir kişi daha onaylar mı diye beklenti anksiyetesi oluştu bende :rofl:

4 Beğeni

Kesinlikle 13 Yenilmez.

Tüm söylenilenleri belgelemek için fotoğraflı, belgeli paylaştım. :slight_smile:

3 Beğeni

Ben halen şüpheliyim. :smiley:

1 Beğeni
  1. kitap Yenilmez hocam. Kimseye yedirmeyiz sırasını içiniz rahat olsun. :sweat_smile:

SL15 “gözlüyoruz, merdivenleri agır agır çıkıyor” mu demek istemiş. :slight_smile:

9 Beğeni