Stanislaw Lem Kitapları

Hem Lem hem de PKD konusunda @fortknoxt’un mesajını görünce sevindim. :joy: Ama sonrası malum.

3 Beğeni

Keşke mutlu haber verebilseydim @SJack. Ama merak etmeyin yine ilk ben duyururum. :joy: :joy: :joy:

3 Beğeni

Lem biraz mola versin… :slight_smile:

Bu aralar PKD bir roman bir de öyküler 5 cilt gelecek deniyordu.

Haber alalı bu 4. haftanın bitişi, düzenli olarak sabah akşam alfakitap da PKD kontrolü yapıyorum. :slight_smile:

4 Beğeni

Fiyatlar malum. Seçimden sonra kurun yükseleceğini söylüyorlar. Kur yükselmeden çıkarsalar da alsak. Zaten kitap almak artık lüks tüketim.

1 Beğeni

Gelecek Bilim Kongresi ve Siberya.
Gelecek Bilim’in bulabilirseniz İletişim baskısını okuyun.

Lem’in Alfa’dan çıkan kitapları bir seri mi? Numaralı çıktığı için aklıma takıldı. Gerçi son kitapta numara yoktu. İletişim baskılarını bulmak zor olsa da çevirileri hakkında bilgisi olan var mı? Alfa çok güven vermiyor bana.

1 Beğeni

Hayır seri değil. Lem kitaplığı adında olduğu için rakam verildi sadece. Çeviri konusunda yetkin değilim. Okunmayacak kadar kötü olduğunu düşünmüyorum. Fakat son okuma konusunda sınıfta kaldılar. Estetik açıdan da maalesef kötü bir yol izlediler. Sırt, görsel ve rakam konusunda yani.

3 Beğeni

Teşekkür ederim bilgiler için. Okuma sırası için bir öneriniz var mı?

1 Beğeni

İlk olarak Yıldız Güncesi’ni okumanızı öneririm. Sonra Kör Talih, Soruşturma ve Gelecekbilim Kongeresini okuyabilirsiniz. Bana göre en zor kitabı Solaris’di. İthaki Yayınlarından çıkan Yenilmez’i de çok beğenmişim.

6 Beğeni

Alfa bu seriyi basmaya neden devam etmiyor, bir bilgi var mı ?

2 Beğeni

Devam kitapları bir yana, serinin ikinci kitabı Yıldızlardan Dönüş’ün baskısı tükenmek üzere. Alfa’nın kendi sitesi yada diğer kitap satış sitelerinde bulunmuyor. Pazaryerlerindeki son birkaç kitap da pahalıya satılıyor

1 Beğeni

Yenilmez bandrol alınmış. Yakında satışa çıkar.

2 Beğeni

Kayıp kruvazör Kondor’u aramak üzere Regis III adındaki gizemli bir gezegene iniş yapan Yenilmez çok geçmeden kendini karanlık bir gizemin içinde bulur. Dev kruvazör ve mürettebatı, kardeş gemi Kondor’un başına gelenleri öğrenmeye çalışırken kaçınılmaz olarak bu gezegenin sakinleriyle karşılaşacak ve çok geçmeden güçlü teknolojilerine ve silahlarına rağmen sandıkları kadar “Yenilmez” olmadıkları gerçeğiyle karşı karşıya geleceklerdir.
“Kim bilir Evren, içinde böyle daha kaç inanılmaz ve insan kavrayışına yabancı olgu gizleyebiliyordur. Kavrayışımıza ters düşen her şeyi paramparça etmek için gemilerimizin güvertelerinde yok edici güçlerle her yere gitmeli miyiz yani?”
Lem’in insan merkezli evren görüşünü bir kez daha sorguladığı en güzel romanlarından biri olan Yenilmez orijinal dilinden çevirisiyle Türkçede.

“Bilimsel ve sosyal olasılıklara dair keskin ve net bir bakış açısını, insan doğasına dair karanlık ve hicivli bir vizyonla birleştiriyor.”
–Ursula K. Le Guin

12 Beğeni

İthaki baskısını almıştım, Alfa baskısını alırım.

3 Beğeni

O zaman ben de alırım, geride kalmam. :slight_smile:

Şaka LEM külliyat topladığım için ben de alırım. :slight_smile: Aynı çeviri zaten.

1 Beğeni

İthaki Bilimkurgu Klasikleri içerisinde oldukça değerlenecek bir başka kitap daha. Diğeri belki bir gün yine basılır ama bu kitap için yolun sonu gelmiş gibi duruyor.

2 Beğeni

15 Beğeni

Merhaba. Bende Yenilmez’in İthaki baskısı var. Alfa ile İthaki basımlarını farklı kişiler mi çevirdi? Bilginiz var mı?

Edit: Buldum, her iki baskının çevirisi de Seda Hanıma aitmiş. İleride kampanya bulup ucuza getirebilirsem alırım Alfa baskısını da.

2 Beğeni

Çevirmen aynı.

X de ALFA baskı için paylaşım yaptığımda bir X kullanıcısı çevirmenin çeviriyi yeniden gözden geçirdiğini yazmıştı.

6 Beğeni

O halde Alfa’dan okumak daha mantıklı. Teşekkür ederim bilgi için.

2 Beğeni