Stargate

Merhaba arkadaşlar stargate’ye ait tüm serileri izleyen varmı acaba? Şuan stargate sg1’in 5.sezonuna gelmiş bulunmaktayım ve İnternetten baktığıma göre stargate sg1 8.sezona gelince stargate atlantis izlenmeli diye bir yazı gördüm ama benim aklıma takılan sg1 8.sezon ve sonrasının atlantis dizisi ile karma bir şekilde izlenmesiymiş. Bu karma sıra hakkında bilgisi olan varsa çok sevinirim.

Favori dizimdir.

İlk izlememde, sg1 bitince atlantis sonrasında universe şeklinde izledim. İkinci izlememde de izleme sırasını takip ettim. Açıkçası bana çok bir anlam ifade etmedi ama bazı bölümlerde dokundukları ortak şeyler oluyor. Sg1 ve atlantis’in, sanki öyle izlemekte o yönüyle fayda var yoksa sırayla da izlesen bence bir şey kaçırmazsın.

Dokunmaktan kastım, temasları oluyor iki ekibin. Bölüm bölüm takip etmek lazım tabi bunu yakalamak istersen.

1 Beğeni

Stark Trek, Star Wars tema olarak hoş olsalar da atmosfer olarak beni bir türlü çekememiş evrenler. Buna da göz atarım, belki severim belli olmaz.

Stargate sg1 hakkında şunu diyebilirim izlediğim en iyi bilim kurgu diyebilirim. Zamanına göre çok az kusuru var onun haricinde sıkmadan bol komedi ile bilimkurgu iyi bir şekilde harmanlanmış. Corona zamanında bulunmaz nimet bence.

2 Beğeni

Benim dediğimde bu zaten o temaslı bölümlerin hangisi oldugunu bulup izleyim diyorum.
Stargate SG-1, episodes 1.1 to 8.2
Stargate Atlantis, episodes 1.1 to 1.15
Stargate SG-1, episodes 8.3 to 8.20
Stargate Atlantis, episodes 1.16 to 2.1
Stargate SG-1, episodes 9.1 to 10.2
Stargate Atlantis, episodes 2.2 to 3.4
Stargate SG-1, episodes 10.3 to 10.12
Stargate Atlantis, episodes 3.5 to 3.19
Stargate SG-1, episodes 10.13 to 10.20
Stargate: The Ark of Truth
Stargate Atlantis, episodes 3.20 to 5.1
Stargate: Continuum
Stargate Atlantis, episodes 5.2 5.20
stargate universe
Böyle bişey var ama tam anlamadım.

Aynen, şöyle demek istiyor. 8. Sezon 2. Bölümü kadar izleyin demiş, sonra atlantis ilk 15 bölüm demiş. Kalan sezonlar için o şekilde yazmış, bunun gibi izlemiştim sanırım ben de.

Arayada filmleri koymuş, onlarda bazı araları tamamlıyor.

Atlantis bittiğinde universe izlenir. Çok beğenilmedi o seri ama bence iyiydi.

Tşk ederim şimdi anladım. O zaman böyle izleyecem.

1 Beğeni

Yıllar önce, Star Trek evrenine dalmadan önce Stargate evrenine dalmıştım. Oldukça uzun soluklu bir seriydi. Dört farklı dizi, dört adet de film vardı. Diziler toplamda 19 sezon ediyor ve sezonların büyük çoğunluğu günümüzdeki diziler gibi 10-12 adet değil çoğunlukla 20-25 adet bölümden oluşuyor.

Stargate evreni önce 1994’te bir filmle, tek bir yabancı gezegenle başlamış ve Stargate SG-1 dizisiyle evreni alabildiğinde genişletmişti. Stargate Atlantis dizisiyle evreni daha da genişletmişti. Ardından Stargate Universe ve Stargate Origins de geldi. Onlar da evreni genişletiyordu ama Stargate Universe’in ilk sezonunda sıkılıp bıraktım.

10 sezon süren Stargate SG-1 çok geniş bir evren yarattı ve nihayete erdi. Diğer diziler bu evreni daha da genişletecekti. Fakat Stargate Atlantis beş sezonun sonunda, en heyecanlı yerinde iptal edildi. Bildiğim kadarıyla Stargate Universe de ikinci sezondan sonra iptal edildi. Stargate Origins ise zaten tek sezonluktu.

Devam dizilerinin Stargate SG-1 ile aynı başarıyı gösterememiş olması bence bu serinin günümüzde Star Wars ve Star Trek gibi iyi veya kötü devam ettirilmemesinin başlıca nedeni. Hâlbuki içindeki evren bence onlarınki kadar ilgi çekici.

Stargate Universe’i yarıda bırakmış ve Stargate Origins’i hiç izlememiş biri olarak, izlemiş olan arkadaşlara bir şey sormak istiyorum:

Seride pek çok ırk ya da medeniyet tanıdık. Goa’uld, Tok’ra, Kadimler, Nox, Tollan, Asgard, Ori’ler… Hepsi hakkında bayağı bilgi edindik. Hepsini az veya çok dizilerde gördük. Bir tek Furlings ırkını hiç görmedik. Sadece ismini duyduk, hakkında az bilgi edinebildik. En azından benim izlediğim kısımlarda böyle. Stargate Universe ve Stargate Origins’te Furlings ırkı görünüyor mu?