Stephen King Kitapları

İlk mesaja eklenmesi yönünde bir talebim yok, arada da kalabilir benim için farketmez =)

Benim gördüğüm kadarıyla diğer kitaplarında ufak bir isim veya yer vererek yapıyor bunu King. Bazen Ejderhanın Gözleri kitabındaki gibi karakterleri direkt olarak koyuyor önümüze.

King kitaplarındaki bağlantıyı, kendi kitaplarına, karakterlerine yaptığı atıfları gösteren detaylı bir liste olsa aslında çok iyi olur ama bu çok zor bir iş. Hatta her ne kadar not bile alınmış olsa tek kişinin yapabileceği bir iş değil. Eğer tek kişi yapabilmiş olsaydı (dünya üzerinde vardır diye tahmin ediyorum :smiley: ) yıllar sürerdi diye düşünüyorum.

Adamın 80 tane Türkçe’ye çevrilmiş kitabı var. 8 tanesi direkt Kara Kule zaten kalır 72. 6 tanesi direkt Kara Kule çizgi romanı zaten kalır 66 tane kitap. Bu 66 kitabı okuyup her birinde not almak gerekiyor. Araştırma için okuduğunuz için öyle rahat rahat okuyamazsınız gözünüz sürekli Kara Kule’den gelen nesneleri arar durur. Son zamanlarda ben öyle oldum çünkü. Mercedes üçlemesini okurken gözlerim sürekli Kara Kule, Pennywise falan aradı.

Ekip kurup eski kitaplarını tekrar gözden geçirecek gönüllüler bulabilirsek King’in kitaplarına sakladığı sırları, gizemleri açığa çıkarabiliriz :smiley:

Bu daha önce keşfedilmiş ve üzerinde oldukça çok çalışma yapılmış bir konu. Multiverse zaten tüm kitapları birbirine bağlıyor.

Gan uses Stephen King as a facilitator to tell the tale of the Gunslinger, so Roland Deschain could successfully go about his task of reaching the Tower. If the author died before completing his task, Roland would not have “known” how to further proceed on his quest to the Tower and, without any significant remaining opposition, the Crimson King would have finally toppled the Dark Tower and initiating Discordia, the event which all universes would have ceased to exist, as there would be no story created.

6 Beğeni

Ben de ilk mesajda olması taraftarıyım. Neyle karşı karşıya olduğumu bilmek isterim. Diğer yandan orijinal dilinde okuyanlar da var. Onlar için de faydalı olur. Eklenirse çok iyi olur. Eklenmezse kolları sıvayacağım artık. :slight_smile:

3 Beğeni

Arkadaşlar sizce Stephen King okumaya O kitabıyla başlasam hata mı yapıyor olurum?

O kitabı çok iyidir ancak 1216 sayfa olduğu için başlangıç olarak Stephen King kitapları arasında pek öneresim gelmiyor açıkçası. Şahsi fikrim Hayvan Mezarlığı, Göz, Medyum, Kujo gibi kitaplarından başlanması gerektiği.

Çok popüler olduğu için insanlar O, Mahşer, Kara Kule serisinden falan başlamak istiyor ancak ben öyle düşünmüyorum.

2 Beğeni

Daha ekstrem tavsiyeler istersen Ruhlar Dükkanı ve Ejderhanın Gözleri ile de başlayabilirsin.

6 Beğeni

Ben Medyum ile başladım. Şimdi Ruhlar Dükkanı’nı okuyorum. Her ikisini de tavsiye ederim.

2 Beğeni

Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Medyum veya Kujo’dan başlamayı düşünüyorum.

54545

Enstitü geliyor!

19 Beğeni

Bugün güzel haberler akıyor adeta.

4 Beğeni

Artık adam nasıl istekliyse sürekli yeni kitap mı yazıyor ne. Benim okuma hızımdan daha çok kitap çıkarıyor. Yeni kitabını her gördüğümde Stephen King ve diğerleri diye kategori yapacağım neredeyse. :roll_eyes:

2 Beğeni

Yorumlara bakarken bunu gördüm ben de.Paylaşayım dedim.Sevindirici haberler bunlar. :smile:

12 Beğeni

Altın Kitaplar’dan çılgın ataklar. Ben şahsen Enstitü’yü 2021 gibi bekliyordum ama adamlar Kralın kıymetini çok sonra anladı. Önümüzdeki yıllarda Ceset ve Hiddet öyküleri ve en önemlisi Uykusuzluk romanını tekrar basmalılar bence.

2 Beğeni

Arada bir yerlerde Elevation vardı. Ne olacak acaba onuda yakın zamanda basar mı acaba Altın Kitaplar. Yoksa İnkilap bize Gwendy’nin düğme kutusu gibi sürpriz yapar mı ?

1 Beğeni

Ne yazıkki şimdiye kadar Altın Kitapların hiç bir Stephen Amca kitabını dedikleri tarihte çıkardığını görmedim. Umarım bu sefer farklı olur da beni şaşırtırlar.

1 Beğeni

yazma sanatı

Şöyle bir cevap vermişlerdi aylar aylar aylar önce. 2020 başına yetişecek denmişti ama ilk yarısı mı demek istemişlerdi ki aklıma geldi birden.

Ne hikmetse dün üstte yazmıştım yaklaşık 1 saat önce de Altın Kitaplar’dan böyle bir paylaşım gelmiş. Çok yakında!

7 Beğeni

Bu söz Asimov için geçerli değil sanırsam. :slight_smile:

2 Beğeni

20 Şubat’ta ön satıştaymış. 112 sayfa 35 lira.

5 Beğeni