Stephen King Kitapları

Çok uygun bir fiyat bence 75 lira falan olmalıydı. Soygunculuk yapılıyor dediğimiz zaman tepki görüyoruz ama neyse…

Not: İndirimli fiyatı 26.25 TL imiş.

3 Beğeni

illüstrasyonlu bu kitap, İnka yayınları illüstrasyonlu basıyor kitaplarını, 112 sayfanın 35 TL olmasının nedeni bu.

1 Beğeni

Haklısınız ama şöyle düşünüyorum ki 115 sayfanın kaç sayfası illüstrasyon, resim vs. Hikaye kaç sayfaya düşüyor ve bu fiyatına değer mi?

1 Beğeni

Karanlık Öyküler kitabında bu öykü Siyah Giysili Adam olarak var.

Bu tarz üretimler özel üretim. Normal kitap fiyatından yüksek olması beklenebilir bence. Kitap fiyatları sadece kağıt, sayfa sayısı ile hesaplamak doğru değil. İsterse 1 adet İllüstrasyon olsun bu artı bir masraf oluyor yayıncı için

Bu kitabı hiç duymadım, başka bir öykü derlemesine mi dahildi?

Edit: @alper yazmış cevabı.

1 Beğeni

Çok yüksek olasılıkla Karanlık Öyküler kitabında Siyah Giysili Adam olarak çevrilen öykü.

2 Beğeni

Kara Kule serisinin bir çok kitabında illüstrasyon, resim vs kuşe kağıda basılmış olarak mevcuttu. Kitap 239 sayfa ve fiyatı çok daha uygun. Bunu sırf yayın evlerine, piyasaya muhalefet olmak için yazmıyorum. Toplum olarak, okuyan insanlar olarak bilinçlenelim, neyin ne olduğunu bilelim, fiyat-kalite-içerik karşılaştırmaları yapabilelim diye yazıyorum. Yoksa zaten biz King’in hangi kitabı çıkarsa çıksın alacak olan insanlar zaten bu fiyatlara bu kitapları alacağız. Ancak bunları alamayacak, belki çok almak isteyip de sonra alıp hayal kırıklığına uğrayacak insanlar var.

Evet Everything’s Eventual (the man in black suit) öykü derlemesinde yer alıyormuş.

https://stephenking.com/library/short_story/

2 Beğeni

Kapak resmi de o hikayeyi anımsatıyor zaten.

1 Beğeni
2 Beğeni

Yazma Sanatı’nın yeni baskısı martta çıkacak deniliyordu, ne oldu o iş? Bilgisi olan var mı?

2 Beğeni

Nisan başında şöyle bir gönderi paylaşmışlardı Instagram’dan, oradan bir sorulabilir belki.

https://www.instagram.com/p/B-mlzaGp9wP/

2 Beğeni

7 Beğeni

Enstitü’yü bahar aylarında çıkarmayı planlıyorlardı ama malum nedenlerden aksadı. 1-2 aya çıkar diye tahmin ediyorum.

2 Beğeni

Bana okuma yazmayı öğreten yazardır kendisi bi nevi, 8 yaşımda christine okumuştum baya korkmuştum ahahah.
Eğer sai’nin külliyatına giriş yapmak isteyip de hangisinden başlayacağınızı düşünüyorsanız, ben yetişkinlik dönemi King okumalarına “Çağrı” ile başlamıştım. Tavsiyemdir. Dili hafif, kurgusu sadedir ve klasik King kitabıdır.

Bu arada siyahlı adam hala çölde kaçıyor, silahşor da peşinde.

5 Beğeni

Şimdi birçok kişi Kara Kule serisinin çevirisini beğenmemiş. Almayı düşünüyordum, yeni bir çeviri olur mu sizce, yoksa bu şekliyle alayım mı? ya da hiç bulaşmayayım mı? :slight_smile:

3 Beğeni

Çevirisi süper değil, çok da kötü değil. Şaka şaka berbat :smiley: 2. kitabı okurken öldüm öldüm dirildim, rezalet bir şey. Üç defa yarım bıraktım, en sonunda bitirdim. Ana karakterimiz Roland, çevirmen abimiz sağ olsun hep bir şeylere gereksinim duyuyor veya bir şeyler duyumsuyor.

3 Beğeni

Yanılmıyorsam 2. kitabın çevirmeni biyoloji kitapları çeviriyordu. İlk edebi deneyimi Kara Kule 2 ydi. Mükemmel değil mi? :rofl:

1 Beğeni

Evet kısa bir araştırma sonucu ben de biyoloji kitapları çevirdiğini öğrenmiştim. İlk baskıdan bu yana aynı çeviri kullanılıyormuş, yuh be! Okuyan bundan rahatsız hocam :smiley: Kesinlikle mükemmel :smiley:

1 Beğeni