Salgın öncesi nisan-mayıs gibi basılacaktı ama uzadı süreç. Yazma Sanatın’dan sonra sıra ondaydı.
Siz Institute’u kastediyorsunuz yalnız. Elevation hiç sözü edilmedi bu zamana kadar.
Bu adamın tüm kitaplarını okumak istiyorum. Göz ve yeşil yol çok iyi idi.
Arkadaşlar, hiç Stephen King okumadım ama korku okumayı sevdiğim için merak ediyorum. Özellike İthaki Karanlık Kitaplık serisindeki kitaplar çok hoşuma gidiyor. Daha çok gizem ağırlıklı, gotik veya okült konularda okumayı seviyorum. Mesela kardeşimde O kitabı var ama konusu hiç ilgimi çekmiyor. Buna göre bana bu yazardan birkaç öneri verebilecek var mı acaba?
Stephen King’in Karanlık Çökünce (Just After Sunset) kitabındaki N. adlı novellası, tam aradığınız türde bir metin olabilir.
Teşekkürler ama ne yazık ki kitap tükenmiş. Yine de aklımın bir köşesine yazdım.
Hiç okumadıysanız Göz(Carrie), Hayvan Mezarlığı kitaplarını önerebilirim başlangıç olarak. Hayvan Mezarlığı paranormal diyebileceğimiz bir şekilde ilerlerken Göz biraz daha süper güçlerle dolu bir gerilim romanı. “O” kitabı başlangıç için pek uygun değil diyorlar, ben de henüz onu okumadım.
Diriliş, Kemik Torbası ile Rüyalar Karabasanlar 3 kitabından Crouch End Sokağı (Lovecraft usulü bir) öyküsünü tavsiye edebilirim.
Bir soru sorucam. Stephen king e başlangıç için hangi kitabı önerirsiniz.
Hayvan Mezarlığı . Giriş biraz sıkabilir ama bence yeteri kadar sürükleyici , gelişme ve sonuç çok çok iyi özellikle son 50 sayfa .
Tamamdır teşekkürler.
Hayvan Mezarlığı. Hala rüyalarıma girer ara ara
Herkes bunu öneriyor. Aslında bu kitap da kardeşimin kitaplığında var. Ancak filmini göz ucuyla izlemiştim ve çok kötü bulmuştum. O zamandan beri kitabını da okuyasım hiç gelmedi. Tabii ikisinin arasında dağlar kadar fark olduğuna eminim ama yine de elim gitmedi hiç. Ama vardır bir bildiğiniz diyerek okuma listeme ekliyorum.
Korku olmayan, daha çok bilim kurgu,fantastik tarzındaki hangi kitaplarını önerirsiniz yazara başlamak için? Kubbenin altında’yı düşünüyorum ama tavsiyelerinize de açığım.
11/22/63,Yabancı önerebilirim. Zaten sanıldığı gibi her kitabı korku değil. Şimdiye kadar beni ürkütebilen kitapları sadece O ve Hayvan Mezarlığıydı. Bir kere diline alışırsan her kitabını okursun
Mahşer kitabını geçen ay okudum. Benimde ilk okuduğum Stephen King kitabı sayılabilir. Post apokaliptik bilim kurgu örneği olarak başarılı buldum. 1200 sayfalık kitabın ilk 300 sayfasında neredeyse hiç korku öğesi yok. Sonrasında varolan öğeler ise ürpertmiyor bile.
Şeffaf, Rüya Avcısı var bk fantastik olarak. Cep romanı da sayılabilir. Uyuyan Güzeller romanı korku değil ama hangi türe giriyor bilemedim bir bakın isterseniz. Okuduklarım arasında bunları önerebilirim.