Bana sadece edebiyatta değil sinema ve oyunlarda da korku türünü sevdirmeyi başarmış bir yazardan bahsediyorum. Çok seviyorum kendisini. Hatta bazı kitaplarını iki kere okudum. Mesela Mahşer’i sırf atmosferik olsun diye pandemide ikinci kez okumuştum
Kurgu dışı olanları okumam mümkün değil ve kurgu dışı pek benlik değil zaten. Şu an basıldığı halde okumadığım sadece zifiri karanlık yıldızsız gece ve Karanlığı Seversin kitapları kaldı. Altın Kitaplar ‘‘O’’ kitabını rahat bırakırsa zifiri karanlığı basacak inşallah… Bu kadar başarılı bir yazarın böyle bir yayınevinin elinde olmasından ötürü utanıyorum. Site çok iyi olmuş bu arada teşekkürler. Özellikle harita çok başarılı.
Roland Deschain nickini kullanan biri olarak utandım. Işının yolunda koştururken kitap okumaya fırsat olmuyor. Silahşörlük zor iş.
Lilja’s Library var hayran sitesi olarak, 18-19 yıldır takip ederim. Joe Hill ile de ilgili bilgi vermekte kendileri.
Lilja zaten resmi hayran sitesi gibi bir şey hocam, içeriden haber - bilgi konusunda herhalde King, editörü ve sonrasında Lilja gelir. ![]()
Son yazdığı kitaplarda bende daha okumadım fazla ama eski kitapaları sanki tatı başka. Tılsım yazarın okuduğum beni sıkan tek kitabı.
Bende senle aynı fikirdeyim keşke daha fazla Kara Kule evreni ile ilgili kitaplar yazsa. Ben Kara Kule serisini bitirdiğimde o kadar üzülmüştüm ki hiç bitmesin istedim. Bir gün tekrar okumak için bekliyorum.
King’in yazdığı son kitapların bazılarını okudum:
Karanlığı Seversin, Peri Masalı, Billy Summers, Kan Varsa, Enstitü, Diriliş (2024-2014)
İtalik olanlar öykü kitapları, diğerleri roman. Hepsini sevdim ama hiçbiri Sadist’in (Misery) veya Hayaletin Garip Huyları’nın (Night Shift) verdiği keyfi vermedi. Bence 2000 öncesi King kesinlikle daha iyi.
Ki bunlar polisiye serisindeki kitaplar değil üstelik. Ama yine de King yazsın da ne yazarsa yazsın. Ayrıca bence de King’in Mahşer, Sis, Medyum, Hayvan Mezarlığı vb. 70’ler ve 80’lerde yazdığı kitaplarının tadı bir başkaydı.
Bence King’i ikiye ayırnak lazım. Kazadan önceki King sonraki King. Sadece yazdıkları değil yaşam biçimide değişmiş.
Bu dönemin izleri Duma Adası, Kara Kule de falan var.
Alkol, uyuşturucu gidince durulmuş yazdıklarında da ve bir de yaşlandı, torun torba sahibi. ![]()
Bütün bunlar etkiliyordur bence eskisi gibi “sert” yazmamasını.
IT’e muadil -keşke bir devam kitabı olsa…- 1000 sayfalık yeni bir saf korku kitabını en azından bir kez daha görebilirsek ne iyi olur. ![]()