Stranger Things Dizisinin Yapımcıları Mahkemelik Oldu

Kayıp Rıhtım'da tamamını okumak için: https://kayiprihtim.com/haberler/dizi/stranger-things-dizisinin-yapimcilari-mahkemelik-oldu/

image

Stranger Things fikrinin kendisinden çalındığını iddia eden bir yönetmen, dizinin yapımcılarına dava açtı. (DEVAMI…)

1 Beğeni

Fikir mülkiyeti diye bir şey kaldı mı ki 21. yy’da. Suç kendisinde paylaşmasaymış fikrini. Bak Snapchat’e her şeyini çalıp süpürdüler, ürün ortada olmasına ve bir nevi telifle korunmasına rağmen. Noldu peki bir şey yapabildi mi, hayır. Güce sahip olan kanunlara hükmeder.

2 Beğeni

Bu haber geçen sene de vardı. O zamanki adli süreç sonuçlanmadı mı?

Güce sahip olan “gerçeklere” de hükmeder.

1 Beğeni

Bu haber daha önce de böyle bir haberle çıkmıştı karşımıza ama çok sesi çıkmamıştı. Mahkeme yeni olmuş sanırım.

Fikir de çok orijinal bir fikir değil ki. Bir takım olaylar olaylar olur, doğa üstü güçleri olan kişi ortaya çıkar sonra acayiplikler vs. dizinin senaryosu zaten. The Montauk Project’i 1980lerde (yada ne zaman yaptılarsa) yapan devlet görevlisi de çıksın desin ki. Aslında benim fikrim hepsi ben sadece gerçekten yapmaya uğraşıyordum ama olsun benimdir Stranger Things. Daha da iyisi böyle bir şeyin olmadığını varsayarsak asıl hikayenin yaratıcısı bu komplo teorisini ortaya atandır. Ondan çalmış meğer adiler yani google dan komplo teorisi okuyup senaryo yazmışlar. Böyle bir şeyi aklınız alabiliyor mu? 2014te google kullanmak da hiç inandırıcı değil.

1 Beğeni