Studio Ghibli Filmlerindeki En Sevilen 10 Kadın Karakter

Kayıp Rıhtım'da tamamını okumak için: https://kayiprihtim.com/liste/studio-ghibli-animeleri-kadin-karakter/

image

Studio Ghibli animeleri yıllardır tüm dünyada sevilerek izleniyor. Stüdyonun ikonik karakterlerinin yanında, her kadın karakterin kendine has bir hikâyesi var. Ghibli kadın karakterlerini bu kadar özel yapan ise, film boyunca değişen ve gelişen kişilikleri ve izleyicilerle paylaştıkları ortak hisler. Hayao Miyazaki yönetmenliğinde ortaya çıkan filmler, her ne kadar fantastik yanı güçlü yapımlar gibi gözükse de,… (DEVAMI…)

1 Beğeni

Ghibli lobisi falan mı var acaba :grinning_face_with_smiling_eyes: her yerde övülüyor. Tamamına yakınını izledim; Hotaru no Haka’yı çok severim ama onun dışında beğendiğim sadece 1-2 ghibli filmi var, çoğu için izlemesem de olurdu diye düşünüyorum.

1 Beğeni

Mesela Nauscia’lı şuan tam adını unuttuğum filmi gram sevmem.Bilimkurgu diye ortalığa Dev böcekler sıkarsanız ve hatta onlara merhamet duymamızı beklerseniz ortalığa abidük kubidik bit şey çıkar bunun gibi.

1 Beğeni

Başta Miyazaki’ninkiler olmak üzere Ghibli’nin animelerindeki derinlik ve çarpıcılık tartışılmaz. Miyazaki’nin anlatıcılığını hem biçim hem içerik olarak ancak Kurosowa’yla kıyaslayabiliriz. Ekoeleştirel bir gözle baktığımızdaysa bu filmlerin insanlık mirası olduğu daha iyi anlaşılacaktır.Daha çok Ghibli filmi seyretmek bu filmler hakkında okumak, düşünmek hepimize iyi gelecek :slight_smile:

2 Beğeni