Şu Sıralar Hangi Uğraş İle Vakit Geçiriyorsunuz?

Ben de acaba koşarken ya da araba kullanırken dinleyebilir miyim diye merak etmiştim, gayet de güzel dinleniyor. Ben gibi merak eden varsa en azından deneme üyeliği başlatmasını tavsiye ediyorum.

1 Beğeni

Pandemi olduğundan beri daha fazla sahada çalıştık. İş güvenliği uzmanı olarak ne izin yapabildik ne de kısa çalışmadan yararlanabildik. Ne alaka demeyin.
Bu pandemi sırasında tüm fabrikalar, inşaatlar, maden ocakları ve diğer küçük esnaflar çalışmaya devam etti. Bazıları kısa süreli olarak işlerini durdurdu ama genel itibariyle iş gücü sürekli devam etti. İşte bizler de bu dönemde sürekli olarak sahada covid-19 önlemlerini daha sıkıya aldırmak için işverenleri rahat bırakmadık. Tabiri caizse onları baskı altına almaya çalıştık ve önlemleri almaları için tekrar tekrar aynı şeyleri yineledik. Önlem almayanları gerekli yerlere şikayet edip denetçilerin denetimlere gelmelerini talep ettik. Tabi bunlar sadece sözel şikayetlerdi. Buna mecbur kaldık. Çünkü en az 100 kişilik fabrikalar tüm çalışanları iç içe çalıştırıyor, maske dağıtmıyor ve genel dezenfeksiyon işlemlerini yapmıyordu. Bunlar sadece birkaç uygunsuzluk ve bunların haricinde yapılmayan o kadar çok eksiklik vardı ki. Çalışan bilgilendirme, çalışma alanları düzeni, yemek ve mola sıraları, işletme bilgilendirme gibi daha birçok önlemler almaya gayret ettik. Sağlık çalışanları gibi bizler de yorulduk. Onlar hastanelerde bizler de sahada ter döktük.
Bunlardan fırsat buldukça eşimle birlikte (kendisi hemşire) yapbozlar yaptık, dizi izledik, kitap okuduk, hafta sonları turladık (özel izinlerimizi göstererek) Biraz kendimize zaman ayırmaya çalıştık. Bu aralar Leyla ile Mecnun izliyoruz. Ha bir de çiçeklerimiz var. Deve tabanı, kauçuk çiçeği, orkide, paşa kılıcı ve menekşelere bakıyoruz.
Bizler de bu şekilde vakit geçiriyoruz. :blush:

5 Beğeni

Pandemide anime izlemeye başladım. İzlemek isteyenler için quanzhi fashin çok iyi animedir zaten tüm bölümler 15dk. Aksiyon çok bol. 4sezonu 2 günde izledim

Duvara bakıyorum. Duvarda saat varsa ona da bakıyorum arada. O an düşündüklerimi keşke düşünmesem ama neyse, bakmaya devam etmekten alamıyorum kendimi. Şu an gönderiyi yazmak için ekrana bakmak zorunda olmasam yine duvara bakardım. Bir şey de keşfettim, tavana bakmak da en az duvar kadar güzel.

6 Beğeni

Sosyal medyada bolca vakit geçiriyorum.

Tavana bakarak düşünmek>Duvara bakarak düşünmek. Tavana bakmanın ayrı bir havası var, insan düşüncelerine daha çok odaklanıyor. :smiley:

1 Beğeni

Günde 3-4 saat metin 2. Sonra kitaplar geri kalan vakitte de duruma değişiyor.

Duvara/tavana bakmamın sebebi zaten bir şey düşünmek istememem, gelgelelim ki tam tersi oluyor :sweat_smile:

3 Beğeni

Daha önce öyle çok fazla tavana baktığımı hatırlamıyorum (uyurken hariç :grin:). Hep duvara boş boş bakarım ama. Mükemmel bi şey bence. Tüm dertlerimden uzaklaşıyorum. :joy:

3 Beğeni

İnsan tavan ya da duvara bakınca beleş terapiye gitmiş gibi hissediyor. Bir yandan düşüncelerin beyninde cirit atıyor, bir yandan da o duvara/tavana bakman sonlanınca sebepsiz yere rahatlıyorsun. :smile: Garip bir olay.

4 Beğeni

Ben okulda pencereden dışarı bakıyorum. Bakarken herşeyi unutuyorum. :smile:

3 Beğeni

Şu sıralar çok fazla kitap okumak istiyorum ama hepsi pdf veya ePub olduğu için vazgeçiyorum. Ama sonra foruma girip de o güzel kitaplıkları filan görünce (asla kıskanmadım :bender:) bir heves kaplıyor içimi. Gidip hemen kitap okumaya başlıyorum. :woman_shrugging:t2: Bir de günlük 100 soru çözüyorum ki, zaten önemli bir şey sınavım için. Onun dışında bolca abur cubur tüketiyorum. Bunları yaptıktan sonra da boş-boş duvara bakıp hayaller kuruyorum. :woman_facepalming:t2:

4 Beğeni

Konu anlatımlı kitapları inceliyor, Ösym standartlarına uygun soru hazırlamaya çalışıyorum. Dün gece zaman ayırıp bir oturuşta altı bölümden oluşan '‘Behind your eyes’'ı izlediği için mutlu olan insanım. Metis bilim serinden seçtiğim kitabı yarına bitirebilirsem -hedefe kitlendim, kahvaltıya uykusuz fakat sempatik bir mutant olarak oturacağım. Öyle tahmin ediyorum. :upside_down_face:

6 Beğeni
  1. Tavana bakmak
  2. Kitaplarıma bakmak
  3. Ev işleri
  4. Kitap okumak
  5. Oyun oynamak
  6. Boya yapmak
  7. Evde boyayabilecek bir şeyler gözüme kestirip ne yapacağımı düşünmek
  8. Kedimle oynamak
  9. Başka hobiler araştırmak
  10. Kitap listeleri oluşturmak
  11. Depresyonla savaşmak
  12. Kendimle konuşmak
  13. Kafamdaki öyküleri kurcalamak
  14. Sorumluluklarıma kafa yormak
  15. Kendimi irdelemek

Neredeyse her gün bunlar ve daha fazlasıyla vakit geçiriyorum.

9 Beğeni

Maşallah şu an listeyi okuyunca bunalıma girecek gibi hissettim :joy:

2 Beğeni