Sultan Osman Hân'ın Düşüşü

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Sultan Osman Hân’ın Düşüşü – Aylık Öykü Seçkisi

image

İlksöz: Aylık Öykü Seçkisinin Ekim-2021 tarihli sayısında yer alan “Tarih-i Eşkiyatı Sevdiğin Hasan Vak’asıdır” adlı öykü, bu öykü okunmadan önce okunabilir. İkisi bağlantılıdır. 19 Mayıs 1622-8 Recep 1031 Konstantiniyye yanıyordu. Belki de bu felaket 1204 Haçlı İstilası ve İsevilerin felaketi kabul edilen 1453 Osmanlı Hâkimiyeti gibi tarihinin en büyük felaketlerinden biriydi. Yeniçeriler, Cebeciler ve diğer… (DEVAMI…)

1 Beğeni

Sonlara doğru dehşete düşürücü. :skull: Devamını bekliyoruz @EmrecanDogan :blush:

1 Beğeni

Son kısmı hem tema için uygun olsun diye ekledim hem de korku ögesi eklemek için ama pek korku yazmadığımdan oldu mu olmadı mı bilemedim.

Devamı değil de hikayenin temeli için destan özel sayısına yazabilirim. Zaten bu hikayeler bir novella çalışmasının parçaları. Aylık Öykü Seçkisine yetiştirme bahanesine hikayeyi bitirmek üzereyim. Tabii yayınlanmayan kısımları da var.

Teşekkürler efenim. :heart_eyes:

1 Beğeni

Daha önceki öyküyle bağlantılı olduğunu söylemiştiniz. Evvela ona atladım. :slight_smile: Genel olarak da korku-gerilim havası hakimdi zaten.Sevdiğin gizemli, dehşet verici bir karakter; burada da görmüş olduk. Alenen sergilediği dehşet sahneleri bir soğuk duş etkisi yarattı lakin fazla apaçıktı sanki. Tamamen kendi fikrim beğenmediğimden değil. Kervansaray baskını Hasan’ın bizzatihi gözünden değil de daha sonra gelip olanlara tanıklık eden birisinin gözünden nasıl olurdu acaba :? dedim. :slight_smile:
Kapsamlı bir novel’in hikayelerinden olduğu anlaşılıyor. Tarihi bir dönemle ilintili bu kurgudan oldukça keyif aldım. Sonraki ayın teması da oldukça çarpıcı olacağa benziyor. Sabırla bekliyoruz. İyi çalışmalar dilerim efenim. :blush:

1 Beğeni

Şimdi okuyabildim, çok iyiydi. Projeni bildiğim icin de devamı için heyecanlandım. Kalemine saglik :heart: