Sürekli Ertelediğimiz Kitaplar/Filmler/Diziler

Selamlar Yurttaşlar, Romalılar, Rıhtımcılar :loud_sound:

Bir itirafla geldim buraya. Ben iflah olmaz bir ertelemeciyim. Erteliyorum evet, filmleri, kitapları, dizileri ve daha birçok şeyi… Burda daha çok kitaplara, filmlere, dizilere ağırlık verelim istiyorum. Aranızda benim gibi ertelemeciler var biliyorum. Alır mısınız beni de aranıza. Midousuji’ye hoş geldin diyelim. Selam :raised_hand_with_fingers_splayed:t3: Filmlerdeki gibi yuvarlak terapi düzenimizi de alalım

Ertelemeyen, aklına düştüğü zaman hemen yapan insanlar bizi nasıl anlayabilir. Erteleme bir sanattır arkadaşlar. Bu sanatın kitabı da vardı hatta. Linkini de bırakayım şuracığa. link Okumadım ama merak ediyorum. Okurum bir gün herhalde, umarım.

Sürekli ertelediğim, bir türlü okuyamadığım/izlemediğim kitapları, filmleri, dizileri sizinle paylaşmak istiyorum. Önce kitaplardan başlayalım.

Fareler ve İnsanlar (Yaklaşık 10 yıldır okuma listemde yer alıyor kendisi. Bu sefer okuyacağım, bu sefer ilk sırada diye diye hala kendisi bir siparişin içine dahil olmuş değil. Çok da merak ediyorum.)

İnce Memed (En azından ilk cildini alayım da okuyayım diyorum ama yok, olmuyor bir türlü. Yıllardır ertelenenlerden)

Uçurtmayı Vurmasınlar (Hem kitabı hem filmi ertelenenler listemde ön sıralarda. Kitabı okumadan filmini izlemek istemiyorum. Okumayı da erteliyorum sürekli. Böylece film de ertelenmiş oluyor. Bu döngü böyle devam edip gidiyor.)

Semerkant, Alamut Kalesi ( Bu iki kitabın art arda okunması tavsiye edilir hep. Semerkant’a başlamıştım, biraz okuduktan sonra “En iyisi bunu daha iyi bir zamanda okuyayım” demiş bulundum. Üzerinden 5 yıl geçmiştir. Daha iyi bir zaman gelmedi, gelemedi…)

Harry Potter (Merak ediyorum hem kitapları, hem filmleri. Sanırım bir süre daha ertelemeye devam)

Filmlere, dizilere bakalım biraz da neler varmış.

Godfather Serisi listeye ilk sıradan girer. İzlemedim evet, bir türlü izleyemedim. Son dönemlerde önce kitabını okuma fikri de düştü aklıma, eyvah ki ne eyvah, önce kitap diye diye bu seriye hiç sıra gelmeyecek diye korkuyorum.

Eşkıya- Yılların filmi, çoğunuz izlemişsinizdir. İzlemedim, üzgünüm. Söz izleyecem haftasonu (masterchef izledi)

Dark. Şu diziyi de erteleye erteleye bir hal oldum. Vay şöyle karışık, vay sakin zamanda izlenmeli diye diye bu da kaldı öyle. Sakin bir zaman bulup izlemek lazım. Şöyle çok sakin, çook çok sakin…

Benjamin Button. Uzunmuş arkadaş bu film de. İzlenecek. Sıradaki

Terminatör Serisi. Bir bilimkurgu sever olarak izlemeliyim, ertelememeliyim, izlemeliyim. Derin nefes al… Yapabilirsin, başarabilirsin Midousuji.

Martin Eden, Mülksüzler, Kara Kitap, Titanic, Scarface,… Benden şimdilik bu kadar.
Bunların yanı sıra yıllarca erteleyip sonunda hem okuyup hem izlediğim bir seri var ki adı ne zaman geçse yüzümde bir gülümseme, bir rahatlık. Yüzüklerin Efendisi :relieved:

Beni çok iyi anlayanlar var biliyorum, yalnız değilim :roll_eyes: Sizlerin sürekli ertelediğiniz, aklınızın bir köşesinde yer etmiş kitaplar, filmler, diziler hangileri?

Dünyanın bütün ertelemecileri, birleşin !
(Hele şimdi acelesi yok, birleşiriz bir ara)

9 Beğeni
  • Kinyas ve Kayra - Okumaya kıyamıyorum
  • Tutunamayanlar - Çok uzun diye tırsıyorum
10 Beğeni

Brandın sen ne dersin kitapları. Yedi sene önce başlamışım sissoyluya daha üçüncü kitabı okumadım. Rothfuss kitapsızı yıllarca bekletir, kapısında yatıp kalkarım. Brandon abimiz, matbaa kendisine gutenberg’den miras kalmış gibi yarınlar yokmuşçasına yazar, açıp kitabını okumam. Böyle de nankör, değer bilmez, kıymet vermez bi insanım işte.

Dizi olarak Fringe ve The big bang teori var ama onları izlerim bir ara. Uzunlar diye sıra gelmiyor.

14 Beğeni

Film: Star Wars. Erteleye erteleye yıllar oldu. Temmuz ayı içinde ilk iki filmi izleme hedefi koydum kendime. Hayırlısı artık :slightly_smiling_face:

Kitap: Tutunamayanlar. Az’ı okuduktan sonra gaza geldim ama yine de cesaret edemedim. En kısa zamanda okurum inş.

Dizi: Breaking Bad. Çoğu kişiye göre gelmiş geçmiş en iyi dizi. 2023’e kadar başlamayı düşünüyorum. Merakım var, zamanım var, isteğim de var. Başlamak için ne eksik bilmiyorum :sweat_smile:

10 Beğeni

Ulysses. Yıllardır bakışıyoruz kendisiyle ama hiç ilk 20 sayfayı geçemedim :roll_eyes:

8 Beğeni

Alfa’dan çıkan Dünya Sanat Tarihi kitabına başlayamadım. Elimde okumadığım sanat tarihi kitabı bir tek o kaldı. Yatağa kanepeye yayılarak kitap okuduğum için 4,5 kiloluk koca kitabı kucağıma koyup okuyamıyorum. O kitabı illaki masa üstünde okumak gerekiyor. Keşke biraz daha küçük ebatlısı da basılsaymış.

Citizen Kane’i de bir türlü fırsat bulup izleyemedim.

6 Beğeni

Isaac Asimov’un Robot Serisi ve İmparatorluk Serisi. Sırf okuyacak bir şey kalmadı ki dememek için okumuyorum.

Dune Rahibeler Meclisi. Çok yorucu bir okuma süreci olması nedeniyle uzun bir ara verebilirim.

Şindilik aklıma bunlar geliyor kitap olarak.

5 Beğeni

Ah merhaba dostlar merhaba tam bana göre bir başlık bu :smile:

Kitaplarda listem çok uzun bu yüzden en vahimini yazıp gerisini hayal gücünüze bırakacağım. Neredeyse 10 senedir ertelediğim seri Ted Dekker & Tosca Lee’nin Ölümlü, Yasaklı, Hükümdar kitaplarından oluşan üçleme. Belki de hiç görmemiş/duymamışsınızdır çünkü baskısı bitmiş bile olabilir kitapların. Halbuki son kitap çıkacak diye gün saymış ön siparişten temin etmiştim. Kaldı öyle…

Dizilerde de şöyle düşündüğüm için sürekli erteliyorum “Ben bu diziyi kesin çok seveceğim, psikolojik olarak düştüğüm bir döneme saklayayım.” Böyle düşünüp ertelediğim Gilmore Girls pandemide beni epey oyalamıştı. Ertelediğim diğer diziler: The Office, The Big Bang Theory, Seinfeld, Peaky Blinders ve Breaking Bad. Evet iflah olmaz bir ertelemeciyim. :rofl:

5 Beğeni

Maalesef 2 yıl önceye göre çok az kitap okuyabiliyorum. Okumak istediğim bir çok kitabı ertelemek zorunda kalıyorum çünkü yetişemiyorum hepsine.

Ertelediğim kitapların önemli bir bölümü klasikler ne yazık ki.

Don Kişot, Karamazov Kardeşler, Şato, İki Şehrin Hikayesi, Usta ve Margarita, Cevdet Bey ve Oğulları, Centilmen Piç Serisi, 3 Cisim Problemi.

Anime olarakta Death Note var izlemek istediğim ama sürekli ertelediğim eser olarak :slight_smile:

5 Beğeni

Ben okudum ya bunun bir kitabını :joy: İlk kitabını okudum muhtemelen ama hangisi ilki bilemedim şimdi. Hatta inan ne anlatıyordu onu bile hatırlayamadım şu an, aklımda kalan tek şey çok kötü olduğu :joy: Kız arkadaşımın biri okuma ve fantastik kitaplara ilgimi öğrendikten sonra bu da fantastik, çok beğenirsin vs gibi bir itelemece ile okutmuştu diye hatırlıyorum hayal meyal :sweat_smile:.

Başlığa da katkı yapmak isterdim ama benim sürekli ertelediğim spesifik bir şey yok ya, vakitsizlikten sürekli biriken kitaplar var işte birkaç yüz tane :sweat_smile:. Sırası gelen ya da arkadan gelip sıraya kaynaklar yapan okunuyor :joy:.

5 Beğeni

Otostopçunun Galaksi Rehberi, 10 yıldır başucumdan ayırmıyorum. Arada açıp bazı yerlerini okuyup gülüyorum ama asla başına oturup tamamen okumuyorum. Bitirirsem çok eksik hissederim gibi geliyor. Simyacı’daki billuriye tüccarının hacca gidememesi gibi bir durum olabilir. Diskdünya’nın da son kitabı için aynı şeyi yaparım muhtemelen. Yazarları ölü olan sevdiğim serileri okuyamamak ertelemekle ilgili değildir belki de.

3 Beğeni

Kinyas ve Kayra’yı okuyalı çok oldu. Çok beğenerek okumuştum. Hakan Günday’a da imzalatmıştım bir söyleşiden sonra. Kitaplığımdaki özel kitaplardan.
Tutunamayanlar ise benim için her zaman ilk sırada. İki kez okudum, en az bir kez daha okurum ilerleyen yıllarda. "Tutunamayanlar’ı Bitiremeyenler"in çok sayıda olduğunu düşününce tırsmayın diyemiyorum. Ama bir gün mutlaka şans verin :blush:

1 Beğeni

Net bir şekilde Er Ryan’ı Kurtarmak. Neden bilmiyorum kendimi bildim bileli izleyeceğim ama bir türlü izlememişim. Listemde koskocaman bir boşluk halinde sırıtıyor. Hatta erkek arkadaşım da bu filmi izlemek için aşırı fırtınalı bir hava beklemiş yıllarca. Onun da öyle garip huyları var, bir filmi izlemek için eğer bir hava koşulu belirlemişse istediği ortam oluşana kadar asla izlemiyor. :sweat_smile:

2 Beğeni

Dizi: Battlestar Galactica, Fringe, Dollhouse, Person of Interest
Film: Martian, 2001 Space Oddyssey, Elysium
Anime: Shinsekai Yori, Full Metal Alchemist, Attack on Titan

2 Beğeni

Tutunamayanlar. Bu kitabı okumak istiyorum ama bilmiyorum, beni çekmiyor ve çok uzun. :face_with_diagonal_mouth:

Sissoylunun ilk kitabını bitirdim ama sonrakilere başlayamıyorum. Zaman geçtikçe ilk kitabı da tekrar okusam mı diye düşünüyorum…

1 Beğeni

Philip K. Dick külliyatına giriş yapmak istiyorum ama bir türlü fırsat olmadı.

Erteleme konusunda çok güzel bir konuşma :blush:

Dizi: The Office
Kitap: The Rhythm of War.

Çıktığı gün ciltli ingilizce almıştım o gün bugün yanımda duruyor. Nedeni belirsiz :slight_smile:

Ooo başlığa bak, tam benlik. Diyebilirim ki ben hayatta her şeyi erteledim. Hatta bizzat hayatı erteledim :frowning: İkinci bir şansın olmadığı kesin, öyle değil mi?

2 Beğeni