Ben de takip ettiğim kanalların bir kaç tanesini paylaşayım,
Skallagrim: bu abi tarihi silahlarla ilgili videolar yapıyor. Profesyonel kılıç ustalarıyla dövüş dersleri, silah karşılaştırma videoları falan var. Sarıyor, hahah.
Tasting History: Bu abi tarihi eserlerde adı/tarifi geçen yemekleri yapıyor, her videoda o yemekle/dönemiyle ilgili az biraz tarih anlatıyor. Çok leziz videoları var.
Extra Credits: Başta oyun sektörüyle ve oyun geliştiriciliğiyle ilgili video yapıyorlardı, şimdi bir sürü farklı konuda serileri var (tarih, mitoloji, edebiyat, vs.). Hepsi harika bence. Her videosunu izlediğim nadir kanallardan.
TryMike4Instance: Allah affetsin beni en çok eğlendiren kanallardan biri. Eskiden daha aktifti. Dota montajları yapıyor bu abi, severek izliyorum yıllardır
. Pub scrubs serisinin hastasıyız.
Applied Science: Bu abi garajında fazlasıyla sofistike işler yapıyor. Konusu genel mühendislik/DIY işleri denebilir sanırım. Pek anlatamadım ama bir bakın bence.
Voices of the Past: Bu abi birinci elden yazılmış aşırı ilginç tarihi metinleri dümdüz okuyor. Videolar ilginç değil ama metinler aşırı ilginç. Mesela bir tanesinde Çin ve Roma’nın birbiri hakkında yazdıklarını okuyordu, gerçekten çok ilginç.
Game Hut: Bu abi eski oyunlardaki teknik püf noktalarından, inceliklerden, ileri tekniklerden bahsediyor. Konuyla ilgiliyseniz çok ilginç.
Cody’s Lab: Bu abinin kendine ait bir çiftliği, cıva madeni, dağı falan var. Örgü zırh yapımından ışığın uyguladığı kuvveti ölçmeye, muzdan potasyum çıkarmaktan bujilerin platinini saflaştırmaya çok saçma sofistike işler, deneyler falan yapıyor bu da. Kendine has bir tarzı var abinin.
Nativlang: Diller üzerine konuşan bir abi. Çok güzel anlatıyor.