Takip Ettiğiniz ve İlham Aldığınız Youtube Kanalları

Tanto Çizgi Roman

Avantür sinema ve çizgi roman tutkunu Onur Çetincengiz’in kanalı. Bu alanlarda sadece tüketici bir merakla değil, üreticisi olma gayreti de gösteriyor. Kısa film yazıp yönetmiş, Tanto ve Deliler adlı çizgi romanların senaryosunu kaleme almış. Yerli Yükseliyor adlı çizgi roman projesinin öncülerinden.

Instagram hesabında gerçekleştirdiği konuklu veya konuksuz sohbetleri bu kanalda paylaşıyor. Proje duyusundan çizgi roman ve sinemaya dair konulardan bahsediliyor.

https://www.youtube.com/channel/UCBLnOA6-l_jxAOZTUUES1ug

3 Beğeni

https://www.youtube.com/c/PortalFelsefe

1 Beğeni

Bu adamın videolarını seviyorum.

Özellikle şu videolarını baya beğendim:

3 Beğeni

ERKKOÇAK

Saat severler için yararlı bir Youtube kanalı. Bir süredir izliyorum videolarını.

3 Beğeni

Gizem - antik tarih - para normal - UFO - bilinmeyen - doğaüstü - mistisizm vb. tarzda videolar için ilhan yilmam, Haktan Akdogan, Kaan Ünsal Alphan, Ayhan Çakmur, Gizemler ve Bilinmeyenler, Farah Yurdozu, Ergun Candan (kendi kanalını kurdu ama halen video yayınlayamadı, onun videolarını arattırıp seçerek izliyorum), Kemal Gezer (maalesef son 2-3 yıldır yeni video yayınlamıyor ama çok ilginç birkaç videosu var) kanallarını;

Tarih - uzay - bilim için Engin Deniz Videoları, Faruk Yılmaz, Barış Özcan kanallarını;

Gezi - değişik şeyler için Rotasız Seyyah, Sümeyra Çenet Videoları, Shockvoice kanallarını;

Orta Dünya ve Yüzüklerin Efendisi film sahneleri için Yüzüklerin Efendisi - Orta Dünya, LOTR: Movie kanallarını

takip ediyorum.

https://youtube.com/c/EgeFitness

YouTube Türkiye’nin en iyisi

Açık Beyin

1 Beğeni

David Finch

2 Beğeni

Youtube’da bugüne kadar yayınlanmış en iyi 10 videonun listesini çıkaracak olsaydım herhâlde listenin yarısı melodysheep kanalının videolarından olurdu.

Uzayla ilgili konuları derinlemesine araştırıyor, anlatılan konuya dair daha önce hiç duymadığınız birkaç şey mutlaka oluyor. Konulara çok geniş bir perspektiften bakabiliyor. Çok başarılı bir anlatım tarzının yanı sıra olağanüstü efektler, animasyonlar ve müzikler de barındırıyor.

Kısacası hem içerik hem de sunum olarak inanılmaz başarılı bir kanal. Takip etmenizi tavsiye ederim. Şu âna kadar yayınlanmış videolardan ise özellikle Life Beyond üçlemesi ve Hızlandırılmış Gelecek videosunu izlemenizi tavsiye ederim. Türkçe altyazıları da var.

Kanala aşağıdaki bağlantıyı kullanarak ulaşabilirsiniz:

melodysheep

1 Beğeni

https://youtube.com/c/ArtShutterChannel
Fantastik kitap kapakları ilginizi çekiyorsa bu kanalda biraz dolanmalısınız

2 Beğeni

Kanala baktım, fantastik kitap çizimi dışında çizgi roman çizimi kanalı gibi de duruyor bence. Jack Kirby, Alex Ross gibi videolar var. Kesinlikle dolanacağım.

Ben de aşağıya çizgi roman temalı bir YouTube kanalı bırakıyorum. Kanal çizgi roman yazarlığı ve çizerliği yapan iki arkadaş Jim Rugg ve Ed Piskor’a ait. Ellerine bir sayı alıp onun sayfalarını çevirip üzerine konuşuyorlar. İkisi de çizer olunca konuşmalar genelde çizimler üzerinden şekilleniyor. Ayrıca bazen önemli çizgi roman yazarları veya çizerleri ile röportajlar yapıyorlar. Watchmen’in çizeri Dave Simmons, Saga’nın ve Y Son Erkek’in yazarı Brian K. Vaughan, Hellboy’un yaratıcısı Mike Mignola, X-Men’i X-Men yapan yazar Chris Claremont, All Star Superman’i çizen Frank Quitely, Spawn’ın yaratıcısı ve efsane Spider-man çizeri Todd McFarlane, The Walking Dead’in yazarı Robert Kirkman gibi artık efsaneleşmiş kişilerin röportajları var.

https://youtube.com/c/CartoonistKayfabe

2 Beğeni

Bende izlemekten keyif aldığım bir kaç kanalı bırakmak istedim.
Farklı türden kanalları önermeye çalıştım.

Mükemmel büstler yapan kişi

Aynı şekilde mükemmel büstler yapan bi diğer kişi

Çeliğe fısıldayan muazzam kişi

Çizgi roman tarzında çizim öğrenmek için tavsiye

Minik mekanlar inşa eden yetenekli kişi

Eski konsol ve donanımları restore eden kişi acayip zevkli

Keyfi olarak yan ekrana açınca arada bakması zevkli oluyor

Kilden mükemmel figürler yapan kişi

3 Beğeni

Bilimseverler, En iyi Youtube kanalıyla tanışın; Kurzgesagt – In a Nutshell

Bütün videolarına Türkçe altyazı eklenen şuan 19,5 Mn abonesi olan niceliğe değil niteliğe önem verdiği için ayda 1-2 video yayımlayan ve bilim farkındalığı kazandıran bir kanal Kurzgesagt.

Son 1-2 videoda Türkçe altyazı olmuyor ama zamanla ekleniyor.

(Eskilerde nükleer enerji ile ilgili bir videonun altyazısında senkron sıkıntısı vardı, diğer videolarda arada ufak hatalar dışında bir sıkıntı görmedim.)

Zamanla animasyon kalitesini de ciddi anlamda arttırmış, bilim adamlarına danışarak içerikler üreten bir kanal bu ve bazı videolara Bill & Melinda Gates Vakfı gibi büyük kurumlar da sponsor oluyor.

Ben bütün videolarını izledim, çoğu takipçisi benim gibi bağımlıya dönüşerek bütün videoları izliyor, lafı fazla uzatmadan bir kaç örnek video paylaşacağım:

5 Beğeni

TED-Ed de fena değil çoğu videoda Türkçe altyazı var, çok çeşitli konularda kısa açıklamalar yapılıyor.

Burada Kurzgesagt gibi her şeyi değil de sadece ilgimi çekenleri izliyorum mesela History vs. diye bir playlist var Napoleon, Freud gibi tarihi figürleri mahkemeye çakartıyor.

Çok farklı konular animasyonlarla işleniyor kanalda, örneğin şu ikisi:

1 Beğeni

Diamond Temayı takip ediyorum. Kendisi bu zamana kadar gördüğüm en kültürlü insanlardan bir tanesi. Objektif olarak Tarih, Mitoloji ve Din gibi branşlarda eğitici , bilgilendirici videoları var tavsiye ederim.

2 Beğeni

sosyalbilimler org

Dücane Cündioğlu

Ben de takip ettiğim kanalların bir kaç tanesini paylaşayım,

Skallagrim: bu abi tarihi silahlarla ilgili videolar yapıyor. Profesyonel kılıç ustalarıyla dövüş dersleri, silah karşılaştırma videoları falan var. Sarıyor, hahah.

Tasting History: Bu abi tarihi eserlerde adı/tarifi geçen yemekleri yapıyor, her videoda o yemekle/dönemiyle ilgili az biraz tarih anlatıyor. Çok leziz videoları var.

Extra Credits: Başta oyun sektörüyle ve oyun geliştiriciliğiyle ilgili video yapıyorlardı, şimdi bir sürü farklı konuda serileri var (tarih, mitoloji, edebiyat, vs.). Hepsi harika bence. Her videosunu izlediğim nadir kanallardan.

TryMike4Instance: Allah affetsin beni en çok eğlendiren kanallardan biri. Eskiden daha aktifti. Dota montajları yapıyor bu abi, severek izliyorum yıllardır :roll_eyes:. Pub scrubs serisinin hastasıyız.

Applied Science: Bu abi garajında fazlasıyla sofistike işler yapıyor. Konusu genel mühendislik/DIY işleri denebilir sanırım. Pek anlatamadım ama bir bakın bence.

Voices of the Past: Bu abi birinci elden yazılmış aşırı ilginç tarihi metinleri dümdüz okuyor. Videolar ilginç değil ama metinler aşırı ilginç. Mesela bir tanesinde Çin ve Roma’nın birbiri hakkında yazdıklarını okuyordu, gerçekten çok ilginç.

Game Hut: Bu abi eski oyunlardaki teknik püf noktalarından, inceliklerden, ileri tekniklerden bahsediyor. Konuyla ilgiliyseniz çok ilginç.

Cody’s Lab: Bu abinin kendine ait bir çiftliği, cıva madeni, dağı falan var. Örgü zırh yapımından ışığın uyguladığı kuvveti ölçmeye, muzdan potasyum çıkarmaktan bujilerin platinini saflaştırmaya çok saçma sofistike işler, deneyler falan yapıyor bu da. Kendine has bir tarzı var abinin.

Nativlang: Diller üzerine konuşan bir abi. Çok güzel anlatıyor.

2 Beğeni

https://youtube.com/@AKINALTAN

Seçtiği hikayeleri ve şiirleri seslendiriyor. Su ana kadar güzel bi seçki sundu. Onun yanında güzel de bir ses tonu ve okuyuşu var.

YouTube’da videolarını kaçırmadığim isimlerden.

https://www.youtube.com/@BjornRuther

Orta çağ silahlarının Tarihi Avrupa Dövüş Sanatları’na (HEMA) göre kullanımını uygulamalı ve ayrıntılı şekilde gösteren bir kanal.

Uzun kılıç kullanımını açıkladığı örnek bir video: