Tales From Loop

İlk bölümünü az önce izledim. Uzun zamandır listemde bekliyordu. Oyununu biraz incelemişliğim var ama dizi de oldukça güzelmiş. Dark’ın bitmesiyle içimde oluşan boşluğu doldurabilecek gibi görünüyor. Ve en sevdiğim konu olan döngü dizinin ismi :joy: Daha ne isteyelim.

Az sonra sezon finalini izleyeceğim. Bazı hikayeleri kalbimi kırmış olsa da senaryo olarak epey beğendim. Keşke bu kada drama kasmasalar, özellikle müzikler çok vurucu oluyor duygusal olmayan sahneyi bile duygusal hale getirebiliyor :sweat_smile:
Son bölümden sonra bir yorum daha yapacağım.

İlk çıktığı zamanlar 3 bölüm izlemiştim yarım kaldı. Bir şans verilmesi gereken dizilerden.

İlk sezonu bitirdim. Bakalım 2 ne zaman gelecek.

Dizi aslında Simon Stålenhagın (yazar/çizer) 128 sayfalık çizim/öykü kitabından esinlenilmiş. Hatta kitabın ingilizcesi çıksın diye 320.000$ kickstarter kampanyasından toplanmış.

Kitabı şuradan görebilirsiniz.

Kitaplar dizilerinden filmlerinden hep daha güzel olurlar ama… bu bambaşka bir seviye. Kitap muhteşem.

Sonrasında RPG oyununa da uyarlanmış

Türkçeye çevrilmesi hayal tabii.

Ben diziyi genel olarak beğendim, oyunculuklar, senaryo her şey güzel. Bölüm sonlarını pek sevemedim ama osezon sonu 2 bölümde yavaş yavaş tüm noktalar birleşiyor.

Çoğu yerde Amazon’un Black Mirror’ı demişler ama alakaları bile yok. Black Mirror 5 sezon yapmış birbiriyle ufak detaylar hariç bağlantılı bölümü yok. Loop komple bağlantılı ve tek bir anakonusu var.

Yeni sezona kadar unuturum ben muhtemelen diziyi ama olsun. Yorumumu yapayım :sweat_smile: