Tarihimiz ve Bilumum Kültürümüzle İlgili Önerdiğiniz Kitaplar

Eli yüzü düzgün bir konudur umarım. Soru başlıkta gizli. Yeterince bu konuyu ihmal ettiğimi düşünüyorum, şahsen. Benim gibi bu alana ilgi duyup da öneri bekleyen kişilere de yardımcı olacaktır bu başlık.

Paylaştığınız kitapların hangi devre ait olduğunu da yazarsanız erişim açısından kolaylık sağlayacaktır.

Teşekkür ederim.

2 Beğeni

Prof.Dr. Ahmet Taşağıl’ın
-Göktürkler
-Gökbörünün İzinde
-Kök Tengri’nin Çocukları isimli kitapları Göktürk Devletini tanımak için uygun kitaplardır. Göktürkler, diğer Türk devletlerine nazaran okuması daha zevkli olan devletimizdir.
Sonrasında Bahaeddin Ögel’in Hun İmparatorluğu adlı eserini tavsiye ederim.

Ve aklıma geldikçe öneri olarak buraya yazarım.

@Vector, Prof.Dr. Faruk Sümer’in Oğuzlar kitabı da okunması gereken bir eserdir. Mitoloji konusunda da Yaşar Çoruhlu’nun Türk Mitolojisinin Ana Hatları eseri

4 Beğeni

Bir de naçizane önemli tavsiyelerimden biri, İsmail Mangaltepe’nin şu kitabıdır. Göktürkler’in nasıl büyük ve önemli bir devlet olduğunu Doğu Romalı tarihçi ve elçilerin kaynaklık ettiği eserlerden öğrenmek çok keyifli.

2 Beğeni

Konunun olmazsa olmazı, Peter B. Golden’in “Türk Halkları Tarihine Giriş” adlı kitabıdır. Güncellemeleri yapılır ve ciddi bir referans kitabıdır.

3 Beğeni

Şöyle bir kitap var listemde.

2 Beğeni

Çok iyi oldu bu başlık, ben de Türkçe Öğretmeni ve Türkoloji’den Yüksek Lisans yapan arkadaşımdan bu tür tarihi ve bilgilendirici kitap tavsiyeleri alıyordum ara ara. Farklı kitaplar tavsiyesi aldığımda mutlaka buraya da yazacağım.

1 Beğeni

Okunması gereken kitaplardan. Alın, okuyun, dursun bir kenarda. Kaynak. :slight_smile:

(Ayrıca başlıktaki bilimum kelimesi bilumum olmalı sanırım. Yanlışlıkla yazılmış olmalı. Unutmadan söyleyeyim dedim.) :slight_smile:

2 Beğeni

Osman Karatay: Türklerin Kökeni. Tavsiye ederim. Farklı bir bakış açısı.

2 Beğeni

tarihi roman okumak isteyenlere okay tiryakioğulunu öneririm

1 Beğeni

Düzeltme için teşekkürler, yazmadan önce internetten nasıl yazıldığına bakmış olmama rağmen yanlış yazmışım :slight_smile:.

1 Beğeni