Tartışma Köşesi

Ek olarak bu konuyu tartışmak istiyorum. Bir sonuca bağlanması önemli değil. Mesele görüşleri okumak. Örnek olarak dediğin başlıktaki son incelemeni alalım.

Bu incelemenin bana ne gibi bir katkısı var? Daha neden etkiledi? Az neden etkiledi? Günday kokması ne demek ve neden önemli? Belirtilse bana ne fayda, belirtilmese ne fayda?

Kitap kaçakçılık temalı ve bunu ben kendimce faydalı buluyorum fakat karşılaştırma yapabileceğim bir kriter yok. Yazarın dili nasıl, Türkçeyi nasıl kullanmış, anlatım biçimi nedir? Bunlar yok.

Senin askerlik anın okuyucuyu neden ilgilendirsin? İncelemede bunun olmasının sebebi nedir? Bu tip görevi olan kişiler okuyabilir olarak algılıyorum.

Günday fanatiği olmana sebep nedir? Yazarın gerçekçiliği mi, konunun vurucu olması mı yoksa başka bir şey mi?

Daha az depresif diye bir şey belirtmişsin bundan çıkarımla Günday depresif konular mı işliyor diye düşünmem gerekir? Ya da okuyunca depresyona mı girerim? Acıklı mı?

İsim seçimleri harika demişsin. Neden böyle düşündün?

Bunlar bir incelemeyi incelerken benim kafama takılanlar. Sonuç olarak baktığımda incelemenden şunu anladım: Sen beğendin. Vurguladığı şey bu.

İncelemenin amacı nedir?

Mutlaka herkese göre inceleme farklı kriterlere sahiptir. İncelemede konudan bahsedilmesi gerektiğini düşünürüm ki okumayı düşünen kişi az çok bir fikir edinsin. Kendisini tartsın ve ona göre okumaya karar versin. Herkesin beklentisi ve kriterleri değişik.

@NamelessOne telefondan mesaj taşıması hata veriyor. Ben de taşımayı düşündüm ama maalesef hata uyarısı alıyorum. Bilgisayar erişimim yok. Mutlaka taşınacaklar. :blush:

Ek olarak tartışmanın kırıcı olduğunu düşünmüyorum. Fikir ayrılıkları kırıcı olacaksa susmamız ve hiç konuşmamamız gerekir. Benim etkinliklere değinmem İsos’un farklı bakış açısının zamanında başkalarının okuma zevkini baltaladığı gerçeği. Şimdi düzeltildi bana göre ama kendisi için doğru değil. Sadece görüşlerimizi belirtiyoruz. Bence sorun yok. Herkes aynı fikirde olursa konuşmak anlamsızlaşır.

@MelihAntepli Arka kapaktan bahsediyorum evet ama çoğu spoiler içeriyor. Yüzlerce örnek var maalesef. Dediğinde haklısın, ona göre yaklaşmak lazım biraz.

5 Beğeni