Tartışma Köşesi

Katılmıyorum. Basılmayan bir sürü kitabı var ve Oathbringer tıpkı diğerleri gibi vasat çeviriyle (7 çevirmen kullanılarak) neredeyse 2 senede geldi. Terminoloji kan ağlıyor. Bugün yetkin bir çevirmen 400-450 sayfayı iki ayda gayet güzel çevirebiliyor. Bu kitabı yetkin bir çevirmen aksilikleri de eklersek 8 ayda çevirirdi. Kaldı ki kitaplar yayınevlerine yurtdışında bile çıkmadan aylar önce ulaşıyor. Brandon Sanderson da "Ey, ahali kitabım bitiyor!"diye bağıran birisi. Sen 38 yıllık 7 yayın markalı bir yayıneviyim diyerek millete caka satmadan önce çevirmenini bulacaktın. Kimse kusura bakmasın.

Sen sadece seri olarak bakıyorsun o yüzden sana böyle geliyor. Bir de Kozmer olarak bak işe. Dünya dolusu eksik var. Brandon’u seri olarak değil Kozmer olarak ele almak lazım. @gamora nasıl Zaman Çarkı beklemediyse sen de Oathbringer beklemedin. Sen bir okumaya başla ve mümkünse okurken de orijinalini kenara aç. :slight_smile: Ondan sonra intihar edersen ben sorumlu değilim. Neredeyse iki sene Oathbringer için bekletirken Edgedancer, Skyward vs. yayınlasaydılar bizler de oyalanırdık. Bu kitapların telif haklarına da şerh gibi bir şey koymuşlar. Başka yayınevi de alamıyor. Bekle ki Akılçelen hazretleri çevirsin. Hadi bekledik neyse diyelim. Bu sefer de kaliteden ödün vermeyeceğiz diye insanları teselli ettiler ama kitaplar daha raflarda tel kadayıf gibi dökülmeye başladı. Altın Kitapların karton kapaklı “O” (1216 sayfa) baskısı hayatına hiçbir sıkıntı yaşatmadan devam edebiliyorsa Oathbringer ile mangal yelleyebilmemiz lazım. :sweat_smile:

Hepsini geçtim seri ortası boyut küçültme de ayrı bir dert. Lejyon serisini bile küçülttüler. Bakınca komik duruyor. Bizler büyük baskıları bedavaya almadık. Her yerde kitapların tanesi 15-20 lirayken Brandon Sanderson kitapları 50 lira üstüne satıldı. Resmen eski okuyuculara hakaret ettiler.

Ekleme: Şunu da eklemek isterim. Şahsen benim içim rahat. Akılçelenle maddi ve manevi bağlarımı kestim. Onların da içi rahat diye düşünüyorum. Yazarı katil gibi bıçakladılar ama okurlar şikayet etse de gidip aldı. O yüzden karşılıklı rahatız diye düşünmekteyim.

7 Beğeni