Tartışma Köşesi

Maalesef bilerek aldım. O durumdan dolayı almamayı tercih ettim ama hep merak ediyordum kitaplarını. İyi mi yaptım kötü mü yaptım bilmiyorum merakıma yenildim. İkinci el kitaplarda da çok uçuk fiyatlar gördüğüm için onu da tercih etmedim. E-kitap okuyucu olmadığı için PDF de okuyamadım. Maalesef bilinçli bir tercih oldu. :woman_facepalming:t3:

2 Beğeni

Tam 8 marta uygun kampanya yapmışlar bu migros da gözüme çok yobaz gelmeye başladı.

7 Beğeni

İçiniz ferah olsun, kötü bir şey yapmadınız. Aşağıdaki rafta Bukowski duruyor mesela. Onun kitaplarını alsaydınız kimse bir şey demeyecekti. Halbuki o da tacizci. Hapse girmişliği var bu yüzden. Hatta kadını nesneleştiren bir edebiyatın temsilcisi bence. Hasan Ali Toptaş’ı savunmuyorum ama Bukowski’nin yaptıkları üzerinden on yıllar geçti diye o nasıl aklandıysa pekala Toptaş’ı okumak da sorun olmamalı. En azından onu okuyoruz diye birileri bizi eleştirmemeli.

12 Beğeni

Yorumunuz için teşekkür ederim. Bir kadın olarak kendimi kötü hissettim. Ki zaten yıllardır protesto edip almadım. Nereye kadar böyle devam edecekti hem.

2 Beğeni

Herhangi bir tacizcinin kitabını alıp okumazsanız sorun çözülür. Yani bir kişinin kitabını okumadığınızda hayatınızda bir eksiklik olmayacaktır. Böylelerine para kazandırmaktan ben bir kadın olarak ar ederim.

14 Beğeni

Ne kadar Bukowski okumuyorsam Hasan Ali Toptaş’ı da okumuyorum. Bunu öğrenmeden önce de bir tane kitabını okumuştum, okumak ve okumamak arasında bir fark göremedim sonrasında. O günden bu güne de hiçbir kitabını almadım, okumadım. Farklı bir yazarın da böyle bir olayı çıkarsa onu da okumam. Edebiyat engin bir deniz, feragat edilecekler de olabilir. Kadınlar gününde de bunu ayrıca belirtmek isterim. Tercihler kişiye özeldir ama benim tutumum böyle.

15 Beğeni

Hasan Ali Toptaş’ın herhangi bir kitabını okumadım, zaten dünya görüşü olarak da farklı noktalardayız. Ancak yazarların özel hayatlarında yaptıklarıyla eserlerini aynı kefeye koymamak gerektiğini düşünüyorum. Eserler içerik ve edebi seviyesiyle değerlendirilmeli. Yoksa kitap almadan önce yazarın ne dediği, ne suç işlediğini mi araştıracağız? Mesela tüm çocuklarını ortada bırakıp üstüne bir de çocuk eğitimi üzerine akıl veren Rousseau’nun hiç bir kitabını elimize almamalı mıyız?

5 Beğeni

Yani tabii neyi kabul edip neyi etmeyeceğiniz size kalmış. Rousseau ben okurum mesela ama başkası bu davranışından ötürü okumak istemeyebilir. Tamamen sizinle alakalı bir durum. Her yazarı da tek tek araştırmıyoruz tabii ki ama günümüzde kimin ne yaptığı da internette karşınıza bir şekilde çıkıyordur, özel bir çabaya gerek yok.

2 Beğeni

Yav hiç denk gelmiyorum. Sıkça Migros’a gitmeme rağmen asla bir kitap indirimine denk gelmediğim gibi asla Bukowski satan bir Migros’a da denk gelmedim. Çayyolu, Ümitköy, Balgat gibi büyük Migroslara da uğruyorum oysa. Ve ki indirimde de gözüm yok esasen ama Bukowski satan bir Migros’a denk gelebilmeyi isterdim. Hayat boyudur gittiğim her yer yalnızlığın, sevmediğim şeylerin, abudik gubidikliğin ve benim burda ne işim varların başkentine dönüşüyor derhal.

5 Beğeni

Son cümle muhteşem :face_with_hand_over_mouth:

1 Beğeni

Teveccüğünüz :smiley: (ve 20 karakter aşkına: kediler ve battaniyeler)

3 Beğeni

Hasan Ali Toptaş/ Bukowski tartışması dönmüş forumda. Toptaş ile ilgili iddiaları bilsem de Bukowski hakkında bir şey bilmiyorum açıkçası ve internette de pek bir şey bulamadım.

Forumdaki arkadaşlardan bu konuda aydınlatmalarını isteyebilir miyim? Merak ettim konuyu.

Not: evet kitap içeriklerinin farkındayım ama kendi hayatında birini taciz ettiğine dair vs bir şey duymadım daha önce. O yüzden de bilmek isterim.

2 Beğeni

Cizre Park AVM’deki Migros.

Ben Türkçe öğretmeniyim fakat çalışmıyorum. Programda yazarların edebi kişiliği üzerinde duruluyor. Öğrencileri yazarların siyasi görüşünden ziyade edebiyatına yönlendirmemiz isteniyor.

Şimdiye kadar okuduğum kitaplardan dolayı çok eleştirildim. Lisede Aşkı Memnu mu okunurmuş yasak aşk bilmem ne. Nazım Hikmet okurum sosyalist, Hüseyin Nihal okurken de Kürt arkadaşlar bozulurlardı. Can Dündar devlet düşmanıymış, Yılmaz Özdil aşırı karşıymış. Ya da kitaplığımda Nutuk gören bunu okuyacağına dini kitap oku diye akıl verdi. Bu aklı veren de hiç okumayan. Oscar Wilde’nin topluma aykırı yönelimleri, Dostoyevski’nin kumar bağımlılığı, Orhan Pamuk’un yapmadığımız soykırımı kabul etmesi…

Elemeye kalkarsak çok var.

Neyse ben kendi okuyacağım kitaplara karar verebilecek yaştayım ve hiç kimseyi umursamadım. Sadece bu yazarda acaba mı diye düşündüm. Olay sıcağı sıcağına almayı asla düşünmedim ki desteklenmiş hissetmesin diye. Şimdi zaten gözden düşmüş. Eserlerinin fiyatı daha yüksekti diye hatırlıyorum yarı yarıya düşmüş gibi. Bu yazar cezasını fazlasıyla çekiyor. Gözden düşmek yüksekten bir anda çakılmak kolay olmasa gerek. Hukuken de bir davası var mı bilmiyorum. Cezasını çeksin isterim tabi ki. Konu benim yüzümden başladığı için açıklama yapmak istedim. Uzattığım ve konu dışı yazdığım için affola.

14 Beğeni

Öhöm, sevgili arkadaşlar lütfen Bukowski/Toptaş üzerinden yazarların işledikleri suçlar nedeniyle kitaplarının alınıp alınmaması üzerine yapılan tartışmalara Kitap Kampanyaları/İndirimli Kitap Fırsatları konusu yerine ilgili konuda devam etmenizi istirham ederim. Teşekkürler.

11 Beğeni

Aslında benim bildiğimde kendisinin de kitap içeriklerindeki gibi dan dun bir adam olması. Öyle bir taciz vs mevzusu olduğunu bende duymadım ama çevresindeki kadınlara şiddet uygulamaya meyilli olduğu gerçeği de hemen fark edilir birşey. :smiley:

Sadece kadınlara karşı da değil kendisine karşıda nazik biri olmadığı bilinir. :slight_smile:

Konunun özü hakkında fikrimde şöyle:

Bence herkes bu tarz durumları kendileri yorumlayıp karar vermeli ve genel olarak linç kampanyası yürütmemeli. “şöyle şöyle bir olayı varmış yazarın” bilgisinin paylaşılması okeydir ama “buna rağmen nasıl okursunuz” kısmını hoş göremiyorum. Şahsen ben Orhan Pamuk kitaplarına el sürmüyorum. Kimsede diyemez ki “sen haksızsın bu konuda”

Fazlaca subjektif bir konu.

8 Beğeni

Bence okuyun…

İstediyseniz…

Ben de Atatürk düşmanı yahut aşırı faşist isimleri çok okudum. Kavgam i okudum. Eee bir bakıma milyonlar öldürmüş bir katil.

Mesela Celal Şengorde Harun Yahya yada sizin bildiğiniz üzere Adnan Oktar okur…

Misal Agır Roman… kitaptı, efsane bir film oldu. Şu tarihçi herodit Cevdet,Hasan Kaçan in abisi yazar. Yazar bir kadına tecavüz ediyor o kitap sonrası. Pislik bir adam. Adam dı! kardeşini de sevmem. Hatta abisi hapiste intihar edince kardeşimi devlet öldürdü ayağına yattı sanki masum bir genç yatıyordu gibi. Ama Ağır Roman bunlardan bağımsız efsane bir hikayedir. Kimden ne çıkacağı belli olmuyor. Bazen midenize kramplar gire gire okuyorsunuz.

Yani okumak biraz onu yazandan bağımsız. Bazen sırf nefret ettiğiniz kişiyi daha net görebilmek, onun fikirlerini bilmek veya kendinize bir delil bulmak için daha okumalısınız.

En az protesto etmek kadar normal bir seydir bu.

7 Beğeni

Metin Kaçan hapiste intihar etmedi. Çıktıktan sonra boğaz köprüsünde intihar etti. Hatta yanılmıyorsam köprüde arabasını buldular da öyle anladılar intihar ettiğini.

2 Beğeni

Olabilir unutmuş olabilirim.

Ama kardeşi abimi devlet öldürdü gibi devleti suçlayan laflar etmişti.

İşte köprüden atlayan adamı devletin öldürmesi daha da saçma. Hapiste intihar etse sorumlusu devlet diyebilirsin de köprüye kim ne yapsın?

Delirterek öldürmek de bir strateji.

Neyse kendisi şu an devletin en büyük şakşakçılarından biri, geçmiş ve bugün arasında ne fark var açıklasın.

1 Beğeni