Böyle bir şey olduğunu düşünmüyorum. Gerçekler er geç gün yüzüne çıkar bu birincisi. İkincisi bu tür büyük bilinen şahsiyetlerin zaten hayranları çeşit çeşit Amber Heard davasında herkes Johnny’i savunmuştu. Mahkemede Amber kazandı davayiyancak insanlar hala Johnny’i savunuyor. Bu uzak ünlüler dünyasından bir haber ve hangi tarafın haklı olduğunu kesin olarak bilemeyeceğimiz bir haber belki gerçekten Johnny haklıdır belki Amber. Ancak tek bildiğim Amber mahkemede Johhny Depp’in onu dövdüğünü söyledi ve mahkemeyi kazandı yine de hayranlar onu savunmaya devam etti. Bu olaya iftira olarak bakarsak gördüğünüz gibi tüm dünya Johnny Depp’i suçlamadı. WB’den kovuldu ve geri alınıp Amber’in kovulması için de kampanya başlatıldı hatırlatırım. Wb kovsa ve geri almasa bile Johnny Depp gibi bir oyuncunun işsiz kalmayacağını da hatırlatırım.
Bunu geçip bir diğer ünlü örnek verecek olursam Roman Polonski. Bakın bu sefer iftira atılan değil gerçekten suçlu bir ünlüden bahsediyorum. 14 yaşında bir çocuğa tecavüzden hüküm giyen ve gerçekliği kanıtlanınca da ülkeden kaçan bir ünlü. Başka ülkeye gidip başka filmler çekti ve hala seviliyor, izleniyor. Yani bırakın bir iftira ile ünlünün hayatının kararmasını gerçek suç olduğunda bile gayet güzel para içinde yüzerek, ödüllerle dolu bir şekilde hayatlarına devam edebiliyorlar.
Bunu dışında iftira atılan bir erkeğin hayatı bitmez. İftiara olduğu ortaya çıkarsa siciline işlenmez. Yani sandığınızın aksine normal bir şekilde hayatlarına geri dönerler.
Sizinle daha fazla kavga etmek istemiyorum. Hoş kavga da degil tartışıyoruz sadece farkındayım ama yine de. Çünkü forum diğer sosyal medya sitelerinin aksine herkesin rahatça konuşabildiği nadir olarak kavga/tartışma çıktığı yerlerden biri. Hal böyle olunca da insanlar diğer sosyal medya ortamlarından kaçıp buraya biraz kafa dinlemek için, kitaplarla ilgili bilgi edinmek için falan geliyor. Tartışma ortamına alışkın değilim bu platformda o yüzden. Burada size inatla karşı çıktığımızı ve denetmen diye sanırım @Agape 'nin yanında durdugumuzu düşünmüşsünüz ama sizi temin ederim böyle bir şey yok. En azından kendi görüşümü belirtecek olursam bu gibi ‘iftira atılıyor hep bize’ şeklindeki düşünceler biraz zehirli köşelere çekilebilecek ve bazıları tarafından dinlenip, uygulandığında ne yazık ki cinsiyet ayrımına yol açabilecek düşünceler bu yüzden rahatsız oldum. İyi günler dilerim.