Dolmuşsun hocam sen
bilemedim. Çoğulcu demokrasinin sağlanması asıl benim görüşüm, konuşmaya korkulmayan bir ülke. Gülşen hakkında ölüm, tecavüz yorumlarını okusan dehşete kapılırsin sosyal medyada.
Ha yok dolmaktan ziyade tartışasım varmış galiba ahahaha. Arada oluyor öyle, kusura bakma hocam fazla hararetliymiş gibi yazmışsam. Baya sakinim halbuki
.
Allah hepimizi sosyal medyadan korusun.
Keşke herkes birbirine saygı duysa. Soruşturma başlatılacak kadar büyük bir şey değil ama kendisi bir sanatçı ve kitlelere hitap ediyor. Kelimelerini daha özenli seçmesi daha güzel olurdu. Ha aylar öncesinin olayını şimdi ısıtıp getirmek ne derece doğru tartışılır. Ama bu kadar büyütülmesi gerektiğini pek düşünmüyorum. Kendisi de açıklama yapmış zaten ve bu kadarı yeterli.
Ortalık karıştı hocam ,Gülşen yine gündem yarattı ![]()
Bunlar sağı solu herkesi yakarak,recm ederek öldürmekle tehdit etsin, hatta kenarda hazır kıta beklesin ama biz onlar rahatsız olmasın diye fikrimizi söylemeyelim.
Daha başka ne isterler?
“Devlet Baba” el attı. Tartışmaya kapalı olduğuna karar verdi. Tutukladılar kadını.
Yaptığı her ne ise tabii ki doğru bulmuyorum, bu benim fikrim. Yalnız saçma bir şekilde abartıldı bu olay… saçma sapan konuşan da çok insan oldu şimdi. Kadına şiddet ve ensar vakfı gibi iğrenç olaylarda niye hemen savcılık harekete geçmedi diye sormak lazım. Bu kadar hızlı bir tutuklama sürecimiz varsa niye kötülük yapanlar ve kötü kötü konuşanlar hâlâ eylemlerine devam ediyor.
Kur’an-ı Kerimle bakara makara diye dalga geçen adamı büyükelçi yapıp imam hatip şakası yapan Gülşen’i gözaltına almak!
Bedava olsa evime sokmam şu kitabı. Eski ateist doktor sonradan imana gelmiş. Yersen. Seviyorum şöyle dini kullanıp paraları cukkalayanları.
Bu tarz önyargılı cümlelerden nefret ederim, adamı tanımadığına da yemin edebilirim. Yaptığı konuşmalar sunduğu argümanlar ve göstermiş olduğu delilleri bizzat kendim araştırdım ve taklidi dini yaşayanlardan kat kat daha bilgili birisi olduğunu bilirim.
daha sonradan ateist olan kimse dini daha derinlerinden incelemiş ve kararı o yönde vermiştir.
Yeri burası değil ama son kez cevap vereyim ateist ya da nonteist birinin tekrar dine dönmesi imkansıza yakındır. Hele ki kuranı meal ve tefsilerle okuyan kişiler. Bilhassa yatak odası ayetlerinden tutup allahın kullarına lanet ettiği ayetlere kadar. Ve bu kuranı öğrenmek için hain arapların dilini ögreneceğiz. Agnostik olduğumda yaptığım ilk iş evimde ne kadar dini kitap ve sembol varsa uzaklaştırmak olmuştu.
ACM adlı şahsın çoğu videosunu izledim. Güzel konuşuyor lakin boş. Senin gibiler de çok bilgili biri diyor. Hâlbuki önünde kitap olmasa bir şey bildiği yok. Aslında bu kişinin müslüman olduğunu da düşünmüyorum. Ateistken atamadığı golü müslümanken atmaya çalışıyor. Çok uzatmaya gerek yok.
Ben şahidim var. Yani olmadık şey değil. Dini 21.yy kafası ve günümüz Türkiye şartları ile yargılamak çok büyük bir hata.
İyi de bu din evrensel ve her döneme hitap etmiyor muydu? Bu cümlenle bile kendinizi çelişkiye düşünüyorsunuz.
İsterseniz başka konu açın orada tartışalım. Burası yeri değil.
Evrensel ve her döneme hitap ediyor ama benim demek istediğim günümüzde Müslümanım deyip de gezenlerin hepsinin çok kötü birer kopya olması. Ortaçag Avrupasi gibi olduk. İslamiyeti herkes çıkarları doğrultusunda kullanıyor. İşine geleni vurgulayip, işine gelmeyene sessiz kalıyor. Bunu demek istedim.
Bu paylaşım altında zaten yeri olmayacak şekilde yorumda bulunan siz olmuşsunuz ilk. Her bir “ucuz kitap” paylaşımı altına bu tarz yorumlar gelse, ohoooo. Bedava bile olsa evime sokmam Nihal Atsız’ı, Türkçülüğü abartıp ırkçılığa varmış. Bedava bile olsa evime sokmam Fazıl Kısakürek’i, gençliğinde her naneyi yiyip Türkiye’ye gelince dindar takılmış. Bedava bile olsa evime sokmam Ayn Rand’i, feminizm adı altında ahlaksızlığı yaymış. Bedava bile olsa evime sokmam bla bla bla’yı… Öznel yorumların yeri zaten farklı başlıkların altı. Hem zehirli oku atıp hem de “yeri değil” demek de ne bileyim
Ya arkadaş sen yazdığın isimlerle bu şahsı bir mi tutuyorsun ya? Önce ne denmek istendiğini bil sonra atla benim yorumuma. Nihal Atsız kim bu youtuber kim? Kıyasladığın isimlere bak. Biraz olsun mantık.
Daha önce de Biri fesliyi paylaşmıştı ve aynı yorumu ona yaptım. Yaparım. Modlar silerse siler. Ama bu tür kan emicileri görünce dayanamıyorum.
Nonteist çok İngiliz geldi, baktım, zaten içinde agnostik ve deistle beraber ateisti barındırıyormuş. Konudan bağımsız terime takıldığım için belirtmek istedim.
Cevabı uzun süre önceden vermiş zaten. Mümkünse daha fazla cevap yazıp şahsi görüşleriniz ile buraları kirletmeyin.
Solcuların en solcu benim demek için herkese liberallik diye özgürlük dağıtması, sağcıların bu özgürlükle kazanadığı otoriteyi, en muhafazakar benim diye herkese hayatı dar etmesi, insanların değerlerime sahip çıkılıyor diye orgazm olurken değerlerinin suistimaliyle malı götürenlere aç karınla bakmaları…
Bazen Tanrı’nın kayıtsızlığına kızıyorum da, insanlık da muhattap alınacak gibi değil ki.