Tavsiye Talebi

Elektronik kitap okuyucular çok pahalı. İkinci el bir ürün de almak istemiyorum. Bana ne tavsiye edersiniz? Örneğin benzeri fonksiyonları olan bir tablet alsam, uygun fiyatlı ve işlevsel, işimi görür mu? Hem yeni tablet almış olurum hem de uygulamayla kitap okurum. Bunun dışında hem uygun fiyatli hem de göz yormayan, hızlı bir elektronik kitap okuyucu önerir misiniz bana? Bütće sormazsaniz sevinirim. Bence hepsi kur farklarından dolayi sırf okutma işlevi görecek bir cihaz için pahalı…

E kitap okuyucu kullanmadım ancak onun teknolojisinin farklı olduğunu biliyorum. Gözü yormayan ışığı veya ışıksız sürümü var. Tabletlerde doğrudan bu teknoloji yok. Ancak Apple Kitaplar veya Google Kitaplar uygulamaları oldukça kullanışlı. (epub için) Apple cihazlarda Ios 13 sürümünde mavi ışık kapatma özelliği geldi. Android cihazlar için de bunun programları markette mevcut. Bu şekilde işinize yarayacaktır.

3 Beğeni

Merhaba

Hiçbir tablette benzer teknoloji yok mudur? Öyleyse önerebileceğiniz en maliyet verimli e-kitap okuyucu hangisidir? Diğer tavsiyeler icin teşekkür ederim.

Apple’ın tabletleri e kitap okuyuculardan hayli pahalıdır. Apple olmayan tabletleri de çok önermem açıkcası bu yüzden en iyisi bir kindle edinmenizdir.

1 Beğeni

Ben de öyle düşündüm. Hangisi en maliyet verimli olur sizce?

Sanmıyorum olacağını. Ama mavi ışık kapatma baya işe yarıyor. Telefonda deneyebilirsiniz. Bildiğim en uygun Kobo vardı 700 ₺ fiyatlı. Aliexspress’te daha uyguna da var ama vergiyle ne kadar uygun bilemiyorum. Araştırın isterseniz.

Vergiyle daha pahalı olabiliyor. Şu an idefix’de var 700 TL ama küçük biraz.

1 Beğeni

Hayır yoktur. Çünkü e-kitap dediğimiz cihazlar elektronik mürekkep teknolojisine sahip ekranlardan oluşur. Tablet dediğimiz cihazlar ise temel olarak led ekranlardan. https://www.youtube.com/watch?v=z0gpQWRb7uo şu videoda elektronik mürekkep teknolojisine sahip android bir tablet incelemesi/tanıtımı var.

Yine https://www.youtube.com/watch?v=39J4JoRmUtY bu adreste elektronik kitap aracılığı ile video oynatma testini inceleyebilirsiniz. Biraz eski bir yazı olsa da E-ink (Elektronik Mürekkep) Teknolojisi Nedir? - TEAkolik BLOG bu sayfadan daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

1 Beğeni

Birebir değil benzer? Gözlere zarar olmayan demek istiyorum yani. Çünkü tabletten okuyanlara da rastlıyorum. Hatta telefondan. Birebir aynı cihaz olmadığı için işlevsel teknolojileri de farklı olacak ama eminim ki gözü yormayan bir takım ayarlamalar olmalı tabletlerde

Videoya bakayım bi. Ayni anda hem telefon hem tablet hem de kitap okuyucu ihtiyacım var şu an. İsrarla elektronik kitap okuyucu almamak biraz da bu nedenle.

Göze zararı olmayan derken biraz derin bir konu ama sadece e-kitap okuyucu alırsanız tabletin diğer teknolojisinden mahrum kalırsınız ama tablet alırsanız -özellikle ipad- cayır cayır kullanırsınız.

1 Beğeni

Bu biraz kişisel tercih. Sağlık endişesi olmadan tabletten okuyanlar da mevcut. Ama artık bir çok güncel işletim sisteminin mavi ışık, sarı ekran gibi ayarlamaları mevcut. Android işletim sistemi ekranı direk gri tonlamalı yapabiliyor.

ekitap okutuculardan 700 tl civarı olan modellerin sözlüğü var mı peki?

anladım. kobo’nun 700 tl olan modelinde sözlük desteği var mı?

En basitinden şunu söyleyim tablette kitap okumaya kalkarsanız şarjına yetişemeyebilirsiniz. Diğer türlü reader’lar şarj konusunda çok uzun ömürlü.

En sonunda ben de readera karar verdim şimdi nelere dikkat edeceğimi araştiriyorum bakalım.

amazon kindle fire kullanan var mı?

Kindle Basic (touch), ışıklı olanından aldım. Tavsiye isteyen varsa bu konuda bana yazabilir. Hepsini araştırdım, elimdekine nasıl sözlük yüklenir, pdf nasıl okunur vs anladım. Kindle kullananlara birkaç sorum var, bana sormak istedikleriniz varsa siz de sorabilirsiniz.

Tablet almanızı önerirdim eğer ki daha önce konuyu görmüş olsaydım… Tablet demek telefon gibi birden çok şeyinizi halledebileceğiniz bir arkadaş bulmanız demek. Mavi ışık olayına gelirsek de onlarca kaliteli uygulama var mavi ışık engellemek için. Ve emin olun gözünüz zerrece yorulmuyor. Kindle vb. cihazlar BENCE tamamen yeni bir pazar oluşturmak için üretilen basit cihazlar. Hiçbir cihaz (şu an için) kitap kalitesini ve hissiyatını vermez. Kindle de dahil. Göz ve sağlık konusunda ise tablet de Kindle de aynıdır…

1 Beğeni

5 Yıllık kindle paperwhite 3 kullanıcısı olarak, aldığım günden beri de kullanım sürem 1-2 ayı geçmemiştir.

  1. Kullandığınız ürün bir kere kitap hissiyatı vermiyor.
  2. İçerik olarak ya illegal yollara başvuracaksınız ya da almak istediğiniz kitabın e-book formatından satışını bekleyeceksiniz.
  3. Ebat olarak çok ince ve küçük olduğu için cihazı yürürken veya seyahat ederken elinizde veya cebinizde taşıyabiliyorsunuz.
  4. Garanti konusunda fabrikasyon hatası yoksa ürün sizi en az 10 yıl götürür.

Ben alırken bir heves olarak satın aldım. Aldıktan sonra kitaba para vermeyeceğimi, bundan sonra tüm kitapları illegal yollarla ulaşacağımı ve kullanacağımı düşündüm. (ki kullandım) Fakat belli bir süre sonra yeni çıkan kitapların e formatta satılmadığını görünce, kindle öyle sürekli kullanmamaya karar verdim.

Bütçe konusunda kendinizi şu şekilde ayarlayabilirsiniz. Alacağınız ürünün tutarı 1 yıl içerisinde okumak istediğiniz kitapların bütçesini aşıyorsa almazsınız. Yok eğer bütçe olarak kitaplar (ben ihtimal vermiyorum) e-kitap satın alabilirsiniz.

1 Beğeni

Kindle touch ışıklı aldım çok memnunum ama dediklerinizde haklısınız. Uygulamalar da benzer işlevi görüyor. Ben yeni kullanıcısı olduğum için belki çok severek kullanıyorum ama medium veya sevdiğim sitelerde okumak yapmak için uğraşmam gerekiyor. Maliyet verimli bir alım yapmak isteyen tablet alırsa mantıklı.

1 Beğeni