İçerikteki Sait Faik bilgisi yanlış. Eserleri 2025’te teliften düşecek.
2026 için dikkat çekenler benim açımdan,
Thomas Mann
Jose Ortega y Gasset
James Agee
Mann herkes basar zaten. James Agee - Ailede Bir Ölüm de göreceğiz sonunda.
Plase, Albert Einstein ![]()
Evet Mann herkes çıkartır. Önemli olan kiminlerin çevirisi ile çıkacak :)) Sami Türk çevirilerinden uzak durunuz şimdiden ![]()
Agee gelir mi pek emin değilim. Geçen yıl başında James Hilton teliften düştü lakin yapay zeka ile çeviri yapan bir iki yayınevi haricinde kimse basmadı. Yitik Ufuklar’ı Can Yayınları telifliyken basmıştı üstelik.
Agee bence kesin gelir.
Hatta Tomris Uyar çevirisi aynen gelsin sorun yok. ![]()
Şimdi Reşat Nuri Güntekin dikkatimi çekmedi mi demek istediniz. ![]()
Ceza olarak 7 Aralık 2026’da elinizdeki Reşat Nuri Güntekin kitaplarını çekilişle rıhtım sakinlerine dağıtmak bir borç oldu artık. ![]()
Reşat Nuri Güntekin 2027 de serbest kalıyor hocam. ![]()
Benim yazdığım tarihi dikkate alın ![]()
Elimde RNG olsa dağıtırdım valla neden olmasın. ![]()
Yok ama. Bekliyorum pusuda.
Ben de inat ettim almıyorum, gelecek yıl seç beğen al yapıcam :d
Önümüzdeki sene şöyle güzel basımlar, uygun fiyata gelsin de artık satın alabilelim. Çalıkuşunun etiket fiyatı 730 tl şaka gibi fiyatlar vallahi.
Karbon cep kitabı yapar 12.90’a :d
1 Ocak 2027’de Reşat Nuri ile birlikte teliften düşecek yazarlar;
-Mithat Cemal Kuntay
-Cahit Sıtkı Tarancı
-Bertolt Brecht
-Robert Walser
-Giovanni Papini
Ciltli şömizli bir seri çıkardı İletişim geçenlerde Oğuz Atay için, gözünüzden kaçmış olabilir diye yazma gereği duydum hocam.
Cep boyutunda ve çok iyi olmayan kağıtta bastı maalesef, insanların şevki kırıldı. Yazık oldu Oğuz Atay’a..
Cep boyutunda olduğunu sanmıyorum ama klasik baskıya göre daha küçük evet. Yine de koleksiyonda olsun diye hepsini satın aldım. Kaç tane bastıkları belli değil, bir daha basıp basmayacakları da. Garip bir özel baskı anlayışı var İletişim’in.
Evet hocam, ilk gördüğümde çok heyecanlanmıştım. Beni açıkçası üzdü. Çok daha iyi olabilirdi. Benim düşüncem elbette bu. İyi okumalar diliyorum. Koleksiyonluk bir kitap tabi.