Terry Pratchett Kitapları (Diskdünya) (Delidolu Yayınevi)

Eline sağlık :slight_smile:

Bu kitabı ya ben göremedim ya da yok.

2 Beğeni

Ekledim.Tudem’in sitesinden bakmıştım kitaplarına. Komple onlar basıyor diye düşünüyordum ama İthakinin bastığı da varmış.

“Bugünlerde hayli çok sayıda insan, sağlık ve besleyici vitaminle dolup taşan, sıkıcı, toplu üretim kedilere alıştı, ancak bu kediler eskiden beslediğimiz o güzel kedilerin tırnağı bile olamaz. Gerçek Kedi Hareketi, insanların gerçek kedi gördüklerinde tanımalarına yardımcı olarak, bu durumu değiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu kitabın yazılış amacı budur.”

Siparişini verdim kitabın :smiley:

4 Beğeni

2001’de 3 kitabı arka arkaya nasıl yazdı acaba? Ve 1983-1986 arasında ne yapıyordu da yazamadı? O.o Tarihler müthiş sorular doğuruyor.

3 Beğeni

Liste güzel olmuş. Keşke Diskdünya’yı okuma sırasına göre yapsaydın. :slight_smile:

Johnny ve Bomba kitabının baskısı var. Zamanı ancak sen durdurabilirsin olarak çıkmış oluyor bu durumda.

@EmrecanDogan Brandon Sanderson yılda ortalama 2000 sayfa kadar yazıyor. Onunla kıyaslandığında daha kısa kitapları var. Gayet rahat yazabilir. :slight_smile:

2 Beğeni

Bunu bilmiyordum. 2000 sayfa. 4 adet 500 sayfalık roman eder. Bizim yazarlarımız neden bu kadar az eser veriyor? O.o :’(

3 Beğeni

Genelde İngilizce-Türkçe çeviride sayfa sayısı artıyor. Her 2 İngilizce sayfa neredeyse 3 sayfa Türkçe yapıyor. Yani buna göre bakarsan daha bile fazla yazmış olur. Hayalgücü ve verimlilik herhalde. Disiplinin de bunda büyük payı var elbette.

2 Beğeni

Seri içi sıralamaları mı? Onlar için ayrı tablo oluşturmayı düşündüm de sıralama olayı çok önem arzetmiyor ilk üç kitap harici diye yapmadım.

1 Beğeni

Aslında önem arzediyor. Önemsiz olsa raftan çeker çeker okurduk. :slight_smile: Seri toplamda 41 kitap var ve seri içinde seriler var. O yüzden öyle olsaydı iyi olurdu diye düşündüm.

Bu konuda kendi sitesinde dahi herhangi bir sırayla okuyabilirsiniz diyor. Hatta serileri kendisi değil fanları oluşturmuş, konulara göre ayırarak. O sadece karakterleri belirlemiş, hangi kitapta hangi karakterler var vesair. Bu konuda farklı tek seri tiffany sızı sanırım.

Hatta şöyle bir kitap olışturucusu var ve sıralamaya bakmadan öneriyor seçtiğin konulara göre.

Yani kısaca seri içi seriler daha rahat bir okuma deneyimi için oluşturulmuş.
Bu arada ben direk alıp okuyorum ya :sweat_smile: Mortu ve Tırpanlı adamu bitirmeden ruh müziğini okudum mesela. Sonra Tırpanlı adam, Mort ve en son da Hogfatherı okudum. Çok eser miktarda birbirlerine referans içeriyorlar.

3 Beğeni

Aslında referans var ama sen karışık okuduğun için bazılarını kaçırıyorsun. Tiffany serisi için bir şey diyemem ama mesela Hasbüyü’den başlayan bir insan çok şey kaçırır.

3 Beğeni

Diskdünya dışı ama ekleyeyim;

5 Beğeni

Sonunda eklenmiş demek ki. Ben fuarda almıştım. Bakıyorum, bakıyorum yoktu. :slight_smile:

1 Beğeni

Tüh piyasaya çıkmadan önce okusaydık keşke, youtube videona clickbait olarak koyardın :smile:

3 Beğeni

Evet, bak o hiç aklımıza gelmedi. Hızlı bir video çekerdim sen de hızlıca düzenlerdin. Neyse, artık önümüzdeki fuarlara bakacağız. Şimdiki izlenmeler yeter de artar zaten. :wink::sweat_smile:

2 Beğeni

Yakında kutulusu da çıkacak… :wink:

3 Beğeni

Hangi video?:smirk: (20 karakter şeysi)

3 Beğeni

Hangi video olduğunu ikimiz de şu an için bilmiyoruz. Bildiğimde sana da göndereceğim. :smiley:

2 Beğeni

Ben de “Fuarlarda nasıl hak edilen indirim oranları kazanılabilir?” adlı bir video yaptın sandım. :grimacing:

4 Beğeni

Öyle bir videonun başlığı bana daha çok “Fuarda tehditle nasıl indirim alınır?” olurmuş gibi geldi ama çok da şey etmeyelim. :smiley:

3 Beğeni

Aslında ilk başta “Fuarda çemkirerek hak edilen indirim oranları nasıl yakalanır?” yapmıştım başlığı sonra kafamdaki Agape sansürüne uğrayınca o hali aldı. :sweat_smile:

4 Beğeni