Terry Pratchett Kitapları (Diskdünya) (Delidolu Yayınevi)

Delidolu 2024 kataloğu. Tudemkitabevi sitesinden alışveriş yaptığım için göndermişler.

1 Beğeni

Spoiler yedik iyi mi :joy::joy:

2 Beğeni

Nasıl? :smile: arka kapak yazısı zaten onlar.

1 Beğeni

Sam Vimes olayını diyor. :sweat_smile:

2 Beğeni

Sam Abi için çok sevindim yanlış anlaşılmasın :upside_down_face: ama şıp diye öğrenince bir tuhaf oldum. Allah acılarını yaşatmasın :grin:

4 Beğeni

Sizin sorduğunuz soru sırt renkleri böyleymiş.

17 Beğeni

Çok güzel, minik hatalar düzeltilmiş hep.

3 Beğeni

https://www.instagram.com/p/C1wOjlPN-5j/?igsh=Zmpla2RwaHB2YThr

15 Beğeni

Harika haber. Ne var ne yok basılsın. :buyucu:

4 Beğeni

Muhafızlar! Muhafızlar! kitabı bende diğer kitaplardan daha kısa boylu. Bu resimde boylar eşitlenmiş gibi duruyor. Delidolu veya Tudem’in bu baskıları ücretsiz değiştirip değiştirmediğine dair bir bilgi var mı?

1 Beğeni

O fotoğrafı internette gördüm, bilmiyorum konuyu. Bendekiler eski ithaki, tudem ve rengi uyumsuz delidolu baskılarıyla karışık olduğu için hiç değiştirmeyi düşünmedim yoksa işim uzun sürer.

1 Beğeni

Anladım. Teşekkürler dönüş için.

2 Beğeni

Wow
https://bit.ly/3veIhNs

9 Beğeni

Yeni kitap bu ay çıkacak değil mi arkadaşlar? Ona göre eksik 2 kitabımı yeni çıkanla beraber sipariş ederim.

2 Beğeni

Evet bu ay Burunotu gelecek. Nisan ayında da son kitap gelecekmiş. Ramak kaldı :grinning:.

3 Beğeni

Yeni kitap gelmedi nazar boncuğu olsun. Ekonomi çok iyi.

3 Beğeni

Bugün sorduğumda mart ayında geleceğini söylediler

3 Beğeni

Kötü olmuş ama bu koşullarda şaşırtmadı.

4 Beğeni

Disk dünya hayranlığına eşimi de dahil etmek isteyerek kendisine önerdim. Kendisi yabancı olduğu için, yanında kitabı taşımamak adına işe giderken ingilizce epub okuyor. Eve geldiği zaman türkçe basılı kitabı okuyor ve bugün bana ikisi arasında çok fazla çeviri farkı olduğunu iletti.

Bu durum başına gelen var mı? Özellikle konunun uzmanı olarak @Agape ye seslenmek istiyorum :blush:

4 Beğeni

Bazı noktalarda çeviri farkı olabilir. Dilimizde sıkça kullanmadığımız kelimeler ve sokak jargonu olabiliyor. Diğer yandan yazarın anlatmak istediğini aktarırken bazı farklılıklar da yaşanabiliyor. Belli kelime oyunları dilimiz kalıplarıyla uyuşmadığında değişimler olabiliyor. Ata sözleri ve deyişler kendi dilimize uyarlanıyor. Bu tarz farklar olması böyle bir eserde normal bana kalırsa. Aşırı detaylı bir inceleme yapmadım ben de. Merak edip baktığımda fark ettiklerim.

4 Beğeni