The Chronicles of the Black Company - Glen Cook

Dilimize kazandırılmayı bekleyen fantastik serilerden bir tanesi daha… Dark Fantasy gibi fantastik türün biraz daha arka planda kalmış serilerinin öncülerinden olan bu seriyi tanımak ve tanıtmak için bu başlığa davetlisiniz.

12 Beğeni

Yaparsa bunu da ithaki yapar, umarım malazan satışları istenilen düzeyden yüksek gelir ve cesaretlenirler.

2 Beğeni

Bildiğim kadarıyla benim haricimde @M3rett0 okudu seriyi. Ben 3. kitaptan sonra devam etmedim. Kötü değildi ama iyi de değildi. Çok daha iyi seriler olduğunu düşündüğümden, devam etmeyi pek düşünmüyorum.

Dark fantasy içinde değerlendirirseniz serinin ilklerden olması dışında ilgi çekici bir özelliği var m?

Malazan çıkar çıkmaz forum yine kolları sıvamış…

2 Beğeni

Ben de komple okudum hocam, listeye ekleyebilirsiniz beni de :roll_eyes:.

Ben severek okumuştum ya. Bir tek (çok ağır spoiler) meğer Karga reis ölmemiş muhabbetinden sonrasını o kadar da eğlenmeyerek okumuştum, o da zaten yanılmıyorsam 6-7 kitap ediyor🙄.

1 Beğeni

Hocam bir grup elit askerin maceraları şeklinde çok çok basite indirgenerek özetlenebilen bir hikayesi var. Karakterler ilginç, maceralar güzel. Hayatınızı değiştirmez ama sarıyor bence.

Ben Malazan’ın ilham kaynaklarından biriymiş diye okumaya başlamıştım. Ki gerçekten Bridgeburner, Bonehunter, Crimson Guard geyiklerinde baya net izler görülüyor. [Reaper’s Gale spoiler] Fiddler’ı deck okutmak için yakalamaya çalıştıkları sahne direkt Black Company’den fırlama bir sahne mesela hahah.

3 Beğeni

Beni sürükleyen kısımları karakterleri, hikayesi ve atmosferiydi. Onlarca yıl bu grubun serüvenini takip ediyorsunuz. Dünyanın bir ucundan diğer ucuna gidiyorlar, büyüyorlar, küçülüyorlar, değişiyorlar, kendi içlerinde savaşıyorlar, kurtarıcı oluyorlar, despot oluyorlar…

4 Beğeni

Dark fantasy denilince ben kan ve kül kokusunu alabileyim, yanan evlerin çatırdamalarını, yaralıların inlemelerini, kadınların çığlıklarını duyabileyim istiyorum. Bu özellikleri şu ana kadar Dikenlikler serisi ve İblis döngüsü serisinde bulabildim. O yüzden bu seride okumak istediğim şeyler maceradan maceraya atılan bir grup can yoldaşından ziyade para için anasını kesmekte beis görmeyecek bir avuç şeytan tohumunun vahşice işler yapması. Tabii burası istek, yoksa gri karakter olsalar bile okeyim.

2 Beğeni

Forumlarda acayip öneriliyor, tavsiye eder misiniz?

1 Beğeni

Erikson’ın etkilendiği seri olarak gaza gelip okumuştum ilk üç kitabı. Serinin etkilerini özellikle Bridgeburners üzerinde görebiliyoruz. Ancak büyük beklenti olmadan okumakta fayda var. Sonrası nasıldır bilmiyorum ama ilk üç kitap 6-7 / 10.

Yukarıda da farklı bir sürü yorum var, onları da oku istersen.

1 Beğeni

Evet öneririm. Tabi ne aradığına bağlı. Yukarıda düşüncelerimi yazmışım.

1 Beğeni

Güzel seri tavsiye ederim)

Açıkcası Malazan serisi gibi dendiğini gördüğüm için sordum ama 6.5 verdiğin seriye bu kadar emek ve para bilemedim.

@M3rett0 @SyntheticSoul teşekkürler yorumlar için :slight_smile:

1 Beğeni

Yilardır bir bunu birde Farseer bekledim. Farseer geldi ama bu hala gelmedi. Beklemeye devam…

2 Beğeni

Malazan keyfi ve derinliği yok ama kendi içinde fena olmayan bir seri. E-book olarak bir iki kitap dene istersen, seversen satın alırsın.

1 Beğeni

Hocam tüm seriyi okumuştum ben, önerebilirim ama eski yorumlarıma baktım üstüne pek bir şey diyemem gibi. Ne aradığınıza bağlı olarak zevk alabilirsiniz gayet.

1 Beğeni