The Lady of Shalott: Sanatçının İzolasyonu

Kayıp Rıhtım'da tamamını okumak için: https://kayiprihtim.com/inceleme/the-lady-of-shalott-sanatci-izolasyonu/

image

Kral Arthur Efsanesi’nin gizemli ve lanetli karakteri Shalott Leydisi için yazılan şiirler, çizilen tablolar… William Holman Hunt’ın çizgileriyle The Lady of Shalott ile tanışın! (DEVAMI…)

3 Beğeni

Sonundaki müzikle de şahane bütünleşmiş! :slight_smile: yazının başından dinleseydim keşke

1 Beğeni

Ne kadar güzel bir geri dönüş🤗 İlk yazımda böyle bir yorum almak beni çok mutlu etti.Bu yorumu Lady Elaine adına kabul eder, teşekkürlerimi sunarım🌱 sevgilerle💫

Kral Arthur dediler geldik :smiley: zavallı leydi :confused: Tam olarak ne günah işleyip de lanetlenmiş anlamadım ama biraz Rapunzel’in hikayesine de benziyor sanki. Lancelot u oldum olası sevmem, ki kendisi yine saçma sapan bir yerde çıkıp saçma bi laf etmiş. Ayrıca yazı gerçekten çok yönlü bir yazı, yani sanayi devriminin kasvetinden sanatın ışıltısına bağlaman, oradan bir efsaneye açılan kapıyı göstermen filan çok etkileyici, çok şaşırtıcı bir yazı olmuş. İlk yazınmış, e bize de tebrik etmek düşer :smiley:

1 Beğeni

Lady Elaine’in aslında astolat leydisi olduğu düşünülüyor.Tennyson karakterin hikayesini biraz değiştirerek yazmış .O yüzden lanetin öncesine gitme imkanımız yok.Ama bu haliyle bile o kadar esere konu olmuş ki laneti en azından ele alanların bakış açısıyla okuyabiliyoruz.Belki de Tennyson lanetin neden üzerinde olduğunu söyleseydi bu kadar yorum çıkmazdı.:seedling: teşekkür ederim. :dizzy:

1 Beğeni