Efsane olmuş. Intronun gerçek müziği nasıl acaba?
Hadi geçmiş olsun tüm orta dünya sevenlere. Paralel evrenlerden bişey seyrettik ama hangisinden çözemedim. Konuyla hiç alakasi olmayanlar için hoş dizi ama.
Diziye bu forumda en nötr yaklaşanlardan birisiydim amma lakin ki bence olmamış. Heyecanlanmadim, ama House of dragon heyecanlandirdi.
İlk 2 bölümü izledim. Lore’a olan uyumunu bir kenara bırakarak konuşacağım. Çok ortada kaldım şu an için. Sanırım bu sezon komple hikayeye giriş olarak geçecek.
İzlerken sıkıldım yer yer garip bir şekilde. Etkileyici bir diyalog veya olay da yoktu.
Tabii bunda, fragmanda gösterilen her şeyin ilk 2 bölümden kullanıldığı gerçeği de var. Kar trollü sahnesi güzeldi ancak onlarca kere izledik zaten.
Fragmanlarda gördüğümüzden farklı bir şey gördük mü? Bana görmedik gibi geldi. Gelecek 2 bölüm de Numenor’da geçer ve oraları da gördük zaten.
Bir hikaye başlayamıyor ve yan hikayelerde çok cılız kalmış bence. Stranger sahneleri aşırı boştu, Arondir ve sevgilisinin hikayesini de çoktan tükettik bence.
Khazad Dum baya iyiydi. Onun dışında yan karakterler ve hikayeler çok cılız. Galadriel domine ediyor diziyi ama onun hikayesi de diziyi domine edebilecek bir hikaye değil bence. Sauron’un peşinden gidiyor, ipuçlarını topluyor. Koca sezon bu temayla geçemez. Bu ana hikaye olabilir ancak o zaman da yan hikayelerin çok güçlü olması gerekiyor ki bunu da göremiyoruz.
Numenor, Adar vs. yeni karakterler ve bölgeler işin içine girdikçe belki dizi açılabilir ancak şu an için çok kısır buldum.
Güncel örnek olarak HOD’da mesela ne kadar çok güçlü yan karakter ve yan hikaye var. Diziyi bunlar izlettiriyor işte.
Diziyi izlerken yer yer sıkıldım bile.
Feanor’un çekicini görmek ve onun konuşulması heyecanlandırdı ![]()
Güzel başladı bence, zenci elfler bir yana, doğrudan kitaplardan uyarlama olmadığı söylenmişti zaten. Onun için şurası olmadı burası öyle değil diyemeyeceğiz. Bazıları kadın karakterlerin öne çıkarılmasından rahatsız olmuş, ama zaten galdriel üzerinden ilerleyeceği en başta söylendi.
(Temennim içinde cinsellik vb yönelimler olmaması, Tolkien daha naif aşkların yazarı)
Bir de şu hobitlerin bulduğu kim sizce arkadaşlar, gandalf olduğunu düşünüyorum? Böceklerle konuşması falan.
Henüz izlemedim ama hayvanlarla konuşan Radagast normalde. Belki odur.
Gizli ateşin hizmetkârıyım. Ben Anor alevini kullanırım. Kara ateş seni kurtarmaz Udun alevi!
Anor güneş demek. Ağaçlar yok edildikten sonra Nienna’nın gözyaşlarıyla güneş ve ay olarak devam ediyorlar. Nienna’nın en büyük öğrencilerinden Olorin de orta dünyaya Sauronla mücadele için şark görevine gönderiliyor. Meteorun ateşinin hobbit araformuna zarar vermemesi, merhametli bir ateş olması, bağırdığında hobitin üstüne büyüyen gölgesi, hobbitlerin yanına summonlanması bana bu Gandalf’tır dedirtti ama akıl sır ermez bir iş olduğu için iddia edemiyorum.
Yüzeysellik hakim olmuş bence içeriğe. Madem Gandalf’tan konuştuk onun sözü gelsin.
‘‘Bazıları yalnızca müthiş bir gücün kötülüğü dengeleyebileceğine inanır, ama benim vardığım netice bu değil. kötülüğü uzak tutan, sıradan insanların günlük küçük iyilik gösterileri.’’
Şov kısmının hakkını veren kocam çelik kolonlar, kirişler var ama onları bir arada tutacak somonlar yok gibi. İzlenir ama ileride konuşulmak istiyorsa detaylara ihtiyacı var. Bu Feanor’un çekici birazdan bunla ceviz kıracağım diye mi ilerleyecekler yoksa küçük sekanslarla çok şey mi düşündürtecekler göreceğiz ama.
Mesela aşağıdaki sahnede Aragorn bi anlık tereddüt yaşıyor ve gandalf’ın el hareketini görüyoruz. Gandalf’ın yüzüğü için bakın ne deniyor. Gri Liman’a vardığında Cirdan ona, Narya ya da "ateş yüzüğü"nü verdi. Bu yüzük soğumuş, korkmuş bedenlerin ruhunu tutuşturur ve cesaretlendirirdi.
Kendi dünyalarını yaratmışlar ama çok içine çeken, sempati uyandıran bir dünya hissiyatı vermedi kendi adıma biraz soğuk geldi. Ama izlerim bir zaman çarkı iki olmamış en azından.
Galadriel ile güçlü kadın figürü yaratalım demişler ama Galadriel’in büyüklüğünü küçültmüşler. Kapatasım geldi bazen Galadriel kısımlarında.
Zaman Çarkı’nın da ilk bölümlerine “Aslında o kadar da kötü değil.” yorumları yapılıyordu. İzleyiciler sonradan aslında daha fazla bile kötü olduğunu kabul ettiler. Güç Yüzükleri’nin kaderinin de benzer olacağını tahmin ediyorum.
Gandalfa daha çok benzettim, hem hobittlere olan düşkünlüğü de böylece açıklanabilir diye düşünüyorum, iki hobbit buluyor onu, yardım falan ediyor.
Kitapları yıllar önce okudum, @Howl açıklamış ama o detayları hiç hatırlamıyorum. Tekrar okuyup diziye kadar elden geçiririm diyordum ama üst üste yapılan kötü çekimlerden (ZAman Çarkı, Sandman vs) sonra vazgeçtim.
@autarch Öyle demesen iyiydi. Umutluyduk biraz ![]()
Dilerim tahminlerim yanlış çıkar da ümit ettiğiniz diziyi izleyebilirsiniz. Ancak Amazon’un yakın zamanda Zaman Çarkı gibi bir seriyi hiç etmesi benim şirkete karşı olumlu beklentilerimi yok etti. Aynı şekilde Güç Yüzükleri fragmanı da bu görüşümü perçinledi. Şimdi ise içimden diziye göz atmak bile gelmiyor. Zihnimdeki kendi tasavvur ettiğim Lotr evrenini bozmak istemiyorum.
Amazon, zaman çarkıyla ölümü gösterip güç yüzükleriyle de sıtmaya razı ediyor xd
Fantastik dizileri HBO yapsın.
Olmadı, Olmuyor, Olmayacak… Kahvaltı yaparken izledim de mmeh işte. Akşam daha sakin kafayla izlerim. Neredeyse ileri sara sara izleyecektim, ayıp olur diye kendime kızdım. Görsel yanını ayrı tutuyorum tabi.
Ortalık karışmış internet alemlerinde. Ekşi sözlükteki entryleri okumak çok komik. Tam bir savaş alanı, diziyi beğenenler, beğenmeyeler, diziyi beğenmeyenleri beğenmeyenler, beğenenleri beğenmeyenler derken tam bir kaos hakim. Tolkien’e hakaret eden birkaç yorum bile gördüm. Okuması çok zevkli, diziyi izlemedim ve büyük ihtimalle diziyi izleyeceğimden daha fazla zevk alıyorum yorumları okumaktan. Bu diziden de çıkacak olan en büyük eğlence kaynağı budur. ZÇ dizisi çıktığında nasıl güzel görünüyor diye dağ, taş, tepe, havadaki kuş övüldüyse burada da aynı durum hakim. İki dizinin bu kadar birbirine benzemesi beni hala şoke ediyor.
Ekşideki inek yorumu baya güldürdü xd Sen izleme zaten bence yoksa o hınçla sen de atlantiği falan kulaç atarak geçmeye çalışırsın xd
Hayalet Avcıları, Charlie’nin Melekleri, Resident Evil, Star Wars vs. vs. vs. gibi geçmişe dair yapılmış iyi ne varsa sakatlayıp değersizleştirerek kendi hastalıklı kültürlerini topluma kabul ettirmeye çalışan faşist sjw kültürünü yağlayıp şakşaklayan her iş gibi vasatın altında kalmış.
Sjwde çığır atlamışlar ama önceden bir köyde her milletten insan oyuncu olurdu. Şimdi neredeyse tek bedende 2 3 milletten insan görür oldum. Siyahi mi hintli mi arap mı afgan mi anlayamadim.
Bu akşam izleyeceğim ama görünen o ki Tolkien ölüm yıl dönümünde bir kez daha ölmüş. Umarım yanılırım
Niye bu kadar iyi niyetliyim bilmiyorum.
Anladığım kadarıyla bu durum yıllar önceden hatırladığım bir anekdotu hatırlatıyor.
Yazar filminin galasını izlemek için davet üzerine sinemaya gitmiş. Film bittikten sonra yönetmen yanına gelmiş ve sormuş “Nasıl romanınızın filmini beğendiniz mi?”
Film güzeldi" demiş yazarda. “Filminizin roman haklarını satın almak isterim.”
Dizinin IMDb puanı 4’teyken oylamayı herkesin görebileceği bir halden sadece kendi oyunuzu görebileceğiniz hale getirmişler sanırım. Açıldığından beridir de 14 bin oyla 6.2 puanı. Bence daha çok kişi oyladıkça kesin daha da düşer. 6 böyle beklenen bir dizi için hiç iyi bir puan değil. Tabii IMDb kullanıcılarında izlemeden 10 veya 1 veren de çoktur ama yine de ortalama bir izlenim alıyoruz gibi.
İzlemedim ve bu kadar olumsuz yorum varken de vakit ayıracağımı sanmıyorum. ![]()