The Rings of Power Yorumları (Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri Dizisi)

One Piece dizisinin şu ana kadar ki castı bana göre o kadar iyi gidiyor ki. Geçmiş yıllarda en yapılamaz uyarlama hangisi desen One Piece derdim, şu an en umutlu olduğum One Piece. Sektörün durumu da etkili tabi ama önemli olan üzerine düşülmesi büyük ihtimalle.
3. Çağ hariç Legendariuma aşinalığım sıfıra yakınsıyor ama gelen fragman ve trailerlar üzerinde konuşursam Zaman Çarkı dizisi çıkmadan önce diziyi savunan kişiler gibiyim aslında bu diziye karşı. En azından bir görelim durumu yani. Aşırı derecede göze batan durumlar var, kabul, ama şu anlık izlenemez bir durumda gelmiyor gözüme. Zaman Çarkı başından beri tam oturmuyor gibiydi. İlk bölümde taveren sayısının artması vs ile başladı, Ejderin cinsiyetinin önemsizliği falan derken iş dizi tamamen çöpe doğru gitti.

Burada da var. Galadriel-Harlbrand saçmalığını Legendariuma aşina olmayan ben bile hiçbir şekilde kabullenemezken, fanların tepkisini anlayabiliyorum. Keza aşırı derecede CGI var gibi duruyor ve Hobbit de maalesef aynı durumdan muzdaripti.

Kısaca bu dizi izlenir ama çok yukarı koymamak gerekir. House of the Dragon ile kıyasa bile giremeyecek gibi duruyor şu an benim için. George Martin’in kalemi kendini belli ediyor dizide.

1 Beğeni

One Piece’den hiç umutlu değilim.Evet Cast iyi olabilir ama seride ki onca dövüşü onca fantastik şeyi nasıl yapacaklar hiç bir fikrim yok.Hele birde işin içine sjw girerse iyice rezillik çıkar.En son Bleach live action çıktığında cringe olup kapatmıştım.One Piece de farklı olmaz gibi geliyor benim için.Yani şahsen bu tarz battle shounen serilerin live action yapılmasını bile gereksiz buluyorum.Live action yapılabilecek onca seri varken neden bu serilere girişiyorlar anlam veremiyorum.Sadece popülarite yani başka bir şey değil.Death Note bile onca uyarlaması yapıldı ama düzgün bir tane görmedim ki One Piece çok daha zor.

1 Beğeni

Olay şu cast bence aşırı iyi. Yani belki de ben abartıyorumdur ama cidden bu kadar beklemiyordum ben. Yani bu kadar kasiyorlarsa geri kalan bölümler için de beklenti yükseliyor.
Birebir manga zaten olmayacak, bir şeyler değişecek. Luffy’nin saldırıları vs değişecek, Zoro’nun bir anda tek attığı kılıç stillerini muhtemelen göremeyeceğiz. Ama genel uyarlamalar içinde şu an yükseklere çıktı benim gözümde.

https://www.instagram.com/p/ChmoEP4gPgm

“Ne yazgı, ne kader. Bizimki derin bir yazgının işiydi”

Hmmmmmm :thinking: Yazgıymış yani?

2 Beğeni
2 Beğeni

Resmen kahroldum.

3 Beğeni

Bu arada Allah affetsin ortamlar bana Breath of the Wild’ı hatırlattı :roll_eyes:.

Bilemedim, müzikleriyle tonuyla falan pek ümitlendirmedi bu fragman beni. Ki yukarılara baktım biraz sanırım bu konuda yalnız değilim hahah.

@Howl Hocam ben çok beğendim bunu ya ahahahaha. “Sigortalı işe girelim” kısmında kıkırdadım hatta :roll_eyes:

3 Beğeni

Seslendirme fecaat. :smiley: Ya da fragmanın kurgusunda problem var. Zamanla alışabiliriz belki de hiç alışamayız. Galadriel ile Halbrand aşkı bekliyorum ben. Sonradan anlaşılacak ki aslında Halbrand Sauronmuş yani Sauron ile aşk yaşıyormuş. Bekliyorum böyle bir şey.

@Howl Bu güzelmiş yahu. :rofl:

1 Beğeni

Görsel açıdan güzel olacağına şüphem yok. Hatta genel fantastik dizilere göre de iyi olacaktır. Hatta House of the dragon ile birlikte en iyi fantastik dizilerden biri olacak. Ancak iyi bir Lotr dizisi olacağını düşünmüyorum. Bence evreni ve atmosferi iyi yansıtamayacaklar.

Birde bence bu dizinin en büyuk dezavantajı Peter Jackson üçlemesi ile karşılaştırılacak olması. Doğal olarak insan oradaki atmosferi arıyor ama bence dizinin genel havası Hobbit gibi olacak. Neyse hiç değilse dizi Hobbit filmlerinden iyi olsun ben izlerim.

@nefarrias_bredd

6 Beğeni

“Since Tolkien never wrote this…Anything goes.” :joy:

Yerinde bir parodi olmuş, katılmadığım tek nokta yok.

4 Beğeni

Alper Çağlar dizi ile ilgili böyle bir paylaşım yapmış.

11 Beğeni

Az önce Silmarillion’u bitirdim. Çok fena gaza geldim leş gibi de çıksa tamamım şu an. :d

2 Beğeni

Dün akşam 30 eleştirmenin oyu ile %93 ten açılış yapmıştı, 83 e doğru inmiş bugün

2 Beğeni

Orta Dünya da ilk iki bölümü yorumlamış durumda. İsteyen spoilersız, isteyen de benim gibi spoiler olan yorumlarını okuyabilir.

4 Beğeni

İlk 2 bölümü izledim, loreden bağımsız düşüncelerim ise şunlardır:

Öncelikle dizinin prodüksiyonu çok iyi olmuş, WoT felaketindeki gibi çiğ duran sahneler yok. Renk paletleri yerinde, ışıklar olması gerektiği gibi, kostümler ve dizaynları güzel, iyi yorumlamalar var. Müzikleri genel biraz zayıf buldum ve diyaloglarda karakterlerin zihinlerini yansıtan tonlar arasında değişim tercih etmişler, ucuz bir numara olmuş kullanılan tonlar biraz rahatsız etti.

Film üçlemesinde korelasyon gösterecek sahne varsa, o sahnedeki estetiği benzetmeye çalışmışlar, özellikle ilk bölümün ilk 10-15 dakikasında bu bir hayli hissediliyor. Yerinde bir tercih olduğunu düşünüyorum.

Ajanda sahibi senaristler endişesi yüzünden Galadriel üzerinden yeni nesil bir Hollywood kadını göreceğimizi düşünüyordum ama motivasyonu ve davranışları baya hoşuma gitti. Haklı ve doğru bir intikam duygusuyla hareket ediyor, elinden geldiğince tüm kaynaklarını ilerleme için zorluyor fakat mantığın sesiyle uyarıldığında da buna cevap veriyor. İçinde iyilik, bilgelik ve intikam taşıyan karakter dengesini iyi ayarlamışlar, şimdilik.

Elrond, Gil-Galad, Celebrimbor, bu karakterlerin sahnelerinin de seyir zevki yüksek. Cast tercihleri yerinde olmuş, hatta iyiler denilebilir. Elrond ve Gil-Galad’ı oynayan oyuncuların yüzlerinden kişiliklerini anlarken aynı şeyi Celebrimbor’da da yaşıyorsunuz. Bu karakterin ve fikirlerinin altından aksilikler ve kötülükler çıkacağı yüzünden, hareket edişinden, planındaki hırsından anlayabiliyorsunuz…

Hobbit kısımları çok sıkıcıydı ve meteorla düşen adam dahil pek ilgi çekici olduğunu düşünmüyorum. Umarım Hobbit hikayeleri sırf “LOTR yapıyorsak Hobbitler olmazsa olmaz” gayretiyle yazılmamıştır lakin yoğun bir şekilde böyle hissettiriyor. Bilakis Cüce kısımları da çok iyi ve eğlenceliydi. Yaşayan Khazad-dûm’un tasarımı da hoşuma gitti, Cücelerden beklenilen ihtişam ve işlevselliğe sahip.

Bir diğer beğendiğim kısım da Elfleri de çok canlılaştırma gayretine girmemişler. Genelde genişletilmiş adaptasyonlarda “Bakın bunlarda yaşayan canlı” demek ve evrenin inandırıcılığını arttırmak için, yemek yediği, tuvalete gittiği, günlük hayattan sahneleri falan gösterirler Cüceler ve Hobbitlerde biraz görüyoruz hatta ama Elflerde yok gibi, ileriki bölümlerde de olmaz umarım.

Sevmediğim kısımlara gelirsek, Galadriel, Valinor’a gitmemeyi tercih ettiğinden itibaren tüm ekran süresi bomboş açıkçası. Valinor’u da adeta kapılarına kadar gelmişken reddetmesi de biraz olmamış hissettiriyor, hiç o noktalara gelmeden yolunu ayırsalar daha iyi olurmuş. Hele o denizdeki insanla diyaloglar falan, 1-2 dakikalık 3-5 sahneden bahsediyorum ama atlamamak için zor tuttum oraları. Direkt Orta Dünya’ya kadar yüzse bile daha çok beğenirdim sanırım. Loreden bağımsız düşüncelerim bunlar ama ne olursa olsun Galadriel tanıdığımız görkemli bir karakter, bu sahneler de pek yakışmamış kudretini, namını, adını bildiğimizden. Siyahi Elf karakter olarak iyi duruyor, fotoğraflardaki kadar da sırıtmıyor, güzel bir karakter vaadi var ama şimdilik gördüğümüz hikayesi eh yani dedirtiyor, merak uyandırmadı bende.

Genel olarak beğendim ama bu yorumu yazarken tekrardan sahneleri aklımda döndürürken beklentilerimin de çok düşük olduğundan biraz fazla beğendiğimi düşünmeye başladım. Özellikle görsellik ve en azından basic bazı unsurlar(kostüm, ışık, renk paleti) gereksiz hoşuma gitti, ister istemez diğer çöp adaptasyonlarla karşılaştırıyorum ve arada çok ciddi bir ustalık farkı var, kötü dizi görmek beklentilerimi yıkmış. Şu anlık dizi “yerinde”, ortalamanın birazcık üzerinde fakat bundan fazlasını da vaat edecekmiş gibi durmuyor ne yazık ki. Böyle ortalama başlayıp, ortalama bitebilir, yolda da aksiyonuyla total beğeniyi toplar ve milyonlar izler. Bütçenin çoğu savaş sahnelerine gidecekmiş gibi, baya bir zırh-silah vesaire yapmışlar bunları bol bol belki sezon ortasında belki son 2 bölümde falan kullanacaklardır.

İlk bölüme 7.5/10, ikinci bölüme 6/10, veriyorum ben. Dizide genel olarak 6’lık hissettiriyor.

3 Beğeni

Akşam tekrar bir izleyeceğim ama şimdilik başlangıç olarak iyi buldum. Zaten beklentim ilk sezon için ortalama üstü olabilirse yeter şeklindeydi ve bu şekilde olabilecek gibi duruyor. Lore işine girmeye gerek yok bence. İlk girişi daha uzun yapsalar keşke diye düşündüm ama belli mi olur arada yine flashback olarak görürüz. Onun dışında kralımız zaten çok iyi idi ilk gördüğümüz zamandan beri. Elrond çok toy gibi düşünmüştük ama çok iyi olmuş. Cücelere girmeye gerek yok mükemmeller. Onları daha fazla görmek için diğer bölümleri sabırsızlıkla bekliyorum. Hobbitler fena olmamış ama umarım stranger ile hikayelerini iyi götürürler. Arondir ise gayet olmuş. Onun hikayesi ile orcları daha yakından görecek gibiyiz. Ama Simon Merrells abimizin karakteri umarım çok basit biri çıkmaz. Onu daha fazla görmek isterim. Keşke ana rollerden birinde olsaydı. Witcking’imiz de artık o çocuktur kesin diye düşünüyorum. Babası da bir muamma bakalım kim çıkacak. Son sahne orada da bitirilmez dedirtti. Elendil’i gösterip öyle bitse olmaz mıydı sanki?

Stranger için balrog söylentileri var ama bu nasıl olabilir bilemiyorum. Umarım ilerleyen bölümler üstüne koyarak devam eder. Ben şimdilik memnunum.

4 Beğeni
11 Beğeni