The Second Apocalypse

Hocam Kara Kule içimde bir yara. Ben henüz ilk kitapta ve henüz seriye ısınamamışken hödük bir arkadaşım bam diye sonunu söylemişti. :roll_eyes: Güme giden bir seri oldu benim için maalesef :roll_eyes:. Bir noktada tekrar şans veresim var ama göreceğiz :roll_eyes:

1 Beğeni

@Howl, nefarrias’a daha ilk kitabı okurken Kara Kule’nin sonunu söyleyen hadsiz çocuk sen misin? Ben sana Spider-Man’in sonunu söylesem hoşuna gider mi?

(@nefarrias_bredd: Gasp etmek için bu başlığı seçtim müsaadenle. Olmaz mı? Amma değerli başlığın varmış yav. 3-5 saçmalayıp gideceğiz.)

1 Beğeni

Eragon’u cok garipsedim bu listede.
Edit: Wars of Light and Shadow ve Osten Ard Saga okudun mu hocam? @HamdemitAbi Wars of Light and Shadow’u överdi zamanında, sadece onu duydum bu forumda seriyi okuyan. Osten Ard’ı okuyan da hiç duymadım ama iki seri de fantastiğin ağır toplarından gözüküyor da merak ettim.

2 Beğeni

Birine kara kulenin sonunu söylemek en iyi zaman tasarruf yöntemlerinden biridir ama ben değildim. Kara kuleyi hiç sevmem troll king okumama sebeplerimden biri altın kitap kapakları ve kara kulenin sonu.

@nefarrias_bredd başlıklarını da kirletecek değlim bu arada. Bu sana ilk ve son uyarımdır abaküs xd

1 Beğeni

Bu başlığı 13 gün önce ben dirilttim, tayfa kurultayı kararnamesine uygun olarak başlığın yarısı bana ait.

1 Beğeni

Estağfurullah. Ben bu başlığın hakimi değil, hâdimiyim hocam.

Olgunlar’da ne satılıyorsa onu okuduğum bir fazım olmuştu hocam :roll_eyes:

İkisini de okumadım maalesef. Hatta Osten Ard’ı ilk defa duyuyorum :smiling_face_with_tear:. Bir bakınayım olayı neymiş :thinking:

Aba mı küs :thinking:

Ben de nakibiyim bundan böyle. Howl da tekkemizin sûfîsi olsun.

Kara Kule’yi en dibe koyarak işlediğin günahı The First Law’u hakettiği yere, C’ye yerleştirerek affettirdin bu arada. Ben olsam en dibe koyardım hatta.

1 Beğeni

Martin’in Buz ve Ateşin Şarkısını yazarken ilham aldığı, kimilerine göre ödünçaldığı bir eser. İlk seri üçleme, sonra devam kitapları yazdı, seri 7. kitapla bitecek.
Osten Ard olarak değil de Memory, Sorrow and Thorn olarak biliyor olabilirsin, ilk üçlemenin ismi bu, seri devam kitapları ile genişleyince direkt Osten Ard Saga demeye başlandı, Prince of Nothing => Second Apocalyse gibi.

2 Beğeni

The First Law çok güzel başladı, akıcı falandı da ama seriyi bitirince dedim ki “bu safi bir zaman kaybıydı”. Sıkıntılı bir eser bence :roll_eyes:

Heeee evet böyle deyince bildim. İlgiiinç. Kurgu okuma konusunda istemsiz bir oruçtayım maalesef, göreceğiz ne zaman girişebileceğim ama ilgimi çekti bu benim.

Kurgu okuma orucunu The Mote In God’s Eye’la bozunca tabii hayal kırıklığına uğradın, depresyona girdin. Keşke okutmasaydık sana o kitabı ya.

Valla hocam o kitabın aslında ilk üçte birini falan zevkle okudum. First contact kısımları çok keyifliydi benim için. Sonra yazar ilkokuldayken oynadığımız oyunlarda sürekli kural uydurup kendini kazandıran o uyuz bebeye döndü. Karakterler plot’un gereksinimlerine göre esnedi gevşedi yamuldu, worldbuilding çıktısının state space’inden daha fazla parametresi olan modellere döndü. Yüzde 80’lerde falan bıraktım maalesef, devamını getireceğimi sanmıyorum :frowning: .

1 Beğeni

Karakterizasyon ve bilimsellik konusunda benim de beklentilerimin altında kaldı ancak % 80’de bırakmana üzüldüm. Son çeyreği toparlıyordu tüm kötü taraflarını.

1 Beğeni

Zaman kaybı demeyedin iyiydi :weary: Bence karakterler konusunda gördüğüm en iyi serilerden biri. Ama ana hikayede iş yok.

Kendi başlığında eleştirmiştim, burada bir daha eleştireceğim, dayanamadım.

İkinci kitapta ekibimiz haritanın en batı ucuna The Seed’i bulmak için yolculuk ediyorlar. Aylar geçiyor, açlıktan geberiyorlar, eşkıya ve yaratık saldırılarından ölmekten beter oluyorlar. Kitabın sonunda mı ne, o yere varınca aradıkları şeyin orada olmadığını öğreniyorlar. The Seed yerine bir taş parçası buluyorlar.

“Hmmpf, oki doki o zaman” deyip geri dönüyorlar.

Böyle dandik bir kurgu olabilir mi.

Eleştirdiğiniz kısım herkesin eleştirdiği bir kısım aslında. Harbiden çok dandik. Hiç değilse aradıkları şeyi bulanasalar bile çok önrmli bir olay filan yaşandaydı. Bizde vay demek bu olay böyle olduğu için aradıkları şeyi bulamadılar filan deseydik. Hatta bazı karakterler ölebilirdi.

1 Beğeni

Yine spoiler olmayan bir inceleme.

2 Beğeni

Kabart abi listemi, daha da kabart. :smiley:

1 Beğeni

Dolsun taşsın listeler. :slight_smile:

@nefarrias_bredd reyizin ikinci favorisi. Bu kitabı ileride okuyacağım da, kendimi gaza getirmeye çalışıyorum. Müsait olduğunda baksana sen de, senin fikirlerini de merak ediyorum.

2 Beğeni

Acilen Türkçeye çevrilmesi gereken bir seri. Ama ilgilenen yayınevi yok :sob:

2 Beğeni

Ucundan göz attım, anlatımı biraz ağdalıymış, güzel olmasına güzel ama 600 sayfa boyunca kafa kaldırır mı merak ettim. :slight_smile: Denemek isterim, yeterince gaza gelirsen beni de dürt, en azından bu da böyleymiş deriz. :+1:

2 Beğeni