The Settlers of Catan (Kutu Oyunu)

Eveet, değerli arkadaşlar. Bir sene önce keşfettiğim ancak bağımlısı olduğum kutu oyunu olan Catan’cılar el kaldırsın.Bilmeyenlere, ilgisini çekerse oynaması çok zevkli bu kutu oyununu tanıtmak isterim.

Catan çok yönlü bir strateji kutu oyunudur. Her oyunda kaynak haritası değiştirilir ve oyuncular sırayla köylerini bu haritaya yerleştirirler. Her bir oyuncunun köyleri yollarla birbirine bağlı olmalıdır. Her yol ve yeni köy kurmak için kaynak toplamak lazımdır. Ancak rakipleriniz sizin genişlemenizi engellemek için yolunuzu kesebilir, sizin topraklarınıza hırsız göndererek kaynaklarınızı çalabilir veya diğer oyuncuları size karşı örgütleyebilir! Oyunda kaynak takası da mümkün olduğundan oyunu kazanması muhtemel oyuncuyla ticaret kesilir veya ona çok lazım olan bir kaynağı çok fahiş bir takasla verebilirsiniz. Oyunda bunlar dışında koleksiyon kartları mevcut bunlarda ek puan getirmekte ve nihai olarak 10 puana ulaşan oyunu kazanır. Oyunun süresi yaklaşık bir saat olduğundan çok sıkmadan ve baymadan oynanabiliyor. Tabi çok daha ayrıntı ve detay var bunlarla ayrıca ilgilenenler olursa seve seve cevaplarım.

Oyun, uzun bir süreden sonra yaklaşık bir sene önce tekrar Türkçe olarak piyasaya çıktı. Yakın zamanda da ek paketi Sefarers ve 5-6 kişilik oyun kutusu(normal kutuda en fazla 4 kişi oynanabiliyor) Türkiye’de piyasaya sürüldü.

Oyun dağıtımcısı Neotroy Games’te hazır %15 indirim varken hem haber vereyim hem de oyunun müptelaları varsa tanışalım istedim.

5 Beğeni

Tam da bu aralar Denizciler ek paketini almayı düşünüyordum. Hatta daha birkaç gün önce NeoTroy’a bakmıştım. Pek sık indirim yapmadıkları için bu %15 indirim haberini vermeniz çok iyi oldu :slight_smile:

Catan’la ben de kutu oyunlarını çok seven bir arkadaşım sayesinde tanıştım birkaç yıl önce. Mart ayı civarlarında da kendime aldım. Ailecek epey zevk alarak oynuyoruz fırsat buldukça. Kutu oyunlarına bir şans vermek isteyenlere ben de öneririm.

1 Beğeni

Steam platformu üzerinde taletop simulator adlı uygulama diyeceğim bildiğiniz google play store gibi masaüstü oyunlarını buraya ekleyebiliyorsunuz. Biz arkadaşlar arasında Catan, Secret Hitler, Wingspan, vb. gibi bilumum masaüstü oyunları buradan oynuyoruz. Bazıları İngilizce olsa bile türkçeleştirilmiş halide mevcut ekstra olarak bizde Wingspan üzerinde Türkçeleştirme yapıyoruz. Bu şekilde kendi aranızda oynadığınız bir oyunu bile içerik olarak ekleyebilirsiniz. Ayrıca pişti, satranç, okey gibi oyunlarda oynanabiliyor. Oynamak isteyen varsa arkadaş ortamında bu karantina döneminde steam üzerinde şuan 30 TL gibi bir fiyatı var, kış indirimlerinde 10-15 lira gibi bir fiyata düşecektir. Ayrıca DLC olarak mevcut oyunlarda olanlar maalesef ücretle alınmaktadır.

1 Beğeni

Güzel bir kutu oyunu. Hiç oynamadım ama oynayan kişilerin anlattıkları ve incelemeler sayesinde ilgimi çekti.