The Witcher Dizi Yorumları

Çok fark var, dizide bildiğin karakter suikasti var. :slight_smile:

ZÇ ve Vakıf için düşündüklerimin aynısını Witcher dizi için de geçerli. Kitapları ve oyunları yok sayarak izlemek lazım. Yoksa diziden alınacak keyif çok düşüyor.

Bir başka evren, bir başka hikaye, başka evrenin karakterleri diyerek böyle uyarlamaları izliyorum, yoksa arıza çıkıyor. :slight_smile:

Dizi ile evreni sevdiysen kitaplar ile çok daha fazla seversin. Oyunlar ile de bu sevgini pekiştirirsin. :slight_smile:

2 Beğeni

İlk 3 bölümü izledim. Özellikle bu sezon kitaplardan iyice uzaklaşmışlar. Ben de izlerken diziyi kitaplardan ve oyunlardan farklı bir uyarlama olarak düşünmeye başladım. Yoksa zevk alamayacağız. :slight_smile:

1 Beğeni

2 sezon 1. bölüm çok beğenerek izledim.

Bruxa hikayesi kitaplarla tamamen aynı olmasada çok benzer bir uyarlama ile anlatılmış. Rahibe ve tapınak ile ilgili anlatılan detay kitapta var mıydı hatırlayamadım. 3. oyunda Morkvarg tapınak ve rahibe nedeniyle olan lanetine benziyordu.

Oyunlarda canlandırılmış karakterler nedeniyle bence Witcher’ı izlemek ZÇ ve Vakıf’a göre biraz daha zor oluyor.

Yapımcı, yönetmen artık kim yapıyorsa bilmiyorum, oyunlar ile de bağ kurmuşlar. Örneğin Kaer Morhen tümünü gösterdikleri uzak çekim sahnelerde kale hemen hemen 3. oyundaki kaleye benziyor.

Ben 2 sezondan şimdilik 4 bölüm izledim. İlk 4 bölümün en iyisi 1. bölümdü. Aksiyon fazla yoktu ama bildiğimiz bir hikaye olması nedeniyle sevmiş olabilirim.

Sonra Eskel ile arıza çıktı. :slight_smile:

Ciri’nin evrenler arası - küreler - kapılar açmasını anlatmak için Eskel’i feda etmeleri hoşuma gitmedi, izleyiciye bunu başka bir şekilde de anlatabilirlerdi. .

1 Beğeni

Witcher’ları hiç beğenmedim. Vesemir’i görünce Tarık Mengüç gözümün önüne geliyor. Lambert akılsız, Eskel ise atarlı bir ergen.:man_facepalming: Resmen gözlerim kanadı.

Bu sezon bütçeyi artırmışlar galiba. Mekanlar ve kostümler daha iyi görünüyor.

Eksilerine rağmen yine de keyifle izliyorum açıkçası. :slight_smile:

1 Beğeni

Acaba ben mi yanlış biliyorum diyordum izlerken. Sezondaki hemen hiç birseyi hatırlamıyorum kitaptan. Ama cok iyi olmuş sezon bence. Cgi garabetleri de düzelmiş. Oyunculuk zaten çok iyi. Hikaye farklı tamam ama bence sonu iyi bağlanmış.

1 Beğeni

Eh o zaman Vakıf’ı okumuş olmamız dizinin şanssızlığı olsun. :joy:

Benim merak ettiğim şey de Ciri’nin Geralt’ı yaralaması. Oyununda gözününün çevresinde dikine bir yara mevcut yanlış hatırlamıyorsam. O sahnede bu gerçekleşti sandım ama olmadı. Acaba daha sonra mı oluyor bu?

Muhtemelen kitapları çok seveceğim ama belli olmaz. :smiley:

Dizide henüz o bölümleri izlemedim ama yüzünde olan o yaralanma kitaplarda Ciri bir nedenle Geralt ile uzun süre ayrı düşüyor. Ciri’yi avlayanlar oluyor o bölümlerde, yaralanma da orada oluyor.

O zaman yara mevzusunu atlamışlar gibime geliyor. Fakat yine de siz bu sezonu da bitirin. Daha sonra o dediğiniz kısımlar bu sezonda var mı yok mu anlayayım.

1 Beğeni

Kitapları okumamış Witcher 3’ü oynamış biri olarak bu sezonu beğendim diyebilirim.

İlk sezondaki o karanlık dandik filtreyi kaldırmışlar öncelikle. Çok da iyi olmuş. Bir baş yağıt izlediğim en iyi dizi değil ama çıktıkça da izlerim ben bunu.

Beklentimi ne kadar düşürsem de Yen hiç çalışmıyor bende, oynayan kız bence en kötü cast seçimi öyle. Başka dizide olsa belki ama burada yok her çıktığında tadım kaçıyor. Sene olmuş 2021 hala onu kara tenli bunu sarı tenli birine oynatmışlar vs yorumları görüyorum. Sorun kızın esmer tenli olması değil. Sadece alımlı değil kız. Köyünden İstanbul’a şarkıcı olacağım diye kaçıp gelmiş ama olamamış havası var. Ama anasına şarkıcıymış gibi mektup atıp çevresine öyle davranıyor sanki. Özetle olmamış. Daha alımlı bir oyuncu seçselermiş keşke.

Diziyi hafif korku filmine çevirmelerini de sevdim.

İlk bölümdeki bruksa’yı ne güzel bir kıza oynatmışlar öyle.

Bu arada kitapları bilmem ama dizi oyundan etkilenmiş. Halla oyunu oynayanlara ters köşe olsun diye yaralı yüzü öldürdüler.

Özetle diziyi, beklentimi düşük tıttuğum için belki, sevdim. Diğer yanda sonunda başlarına kötü bir şey gelmeyeceğini bildiğim için ve Emyr’in kim olduğunu bildiğimden nolacak diye de endişelenmedim zaten dizideki karakterler de 20 witcher’dan 4 kişiye düşünce üzüşmediler bile. Onlar figüran ne de olsa deyip Ciri’nin sırtını sıvazladılar.

1 Beğeni

Hafta sonu ilk 3 bölümü izledim, pek beğenemedim maalesef. Güzel ve çirkin masallı ilk bölümü beğendim, kitaplarda okurken de beğenmiştim bu öyküyü. Diğer bölümler pek iç açmadı ama derin inceleme yapasım da gelmedi :grinning_face_with_smiling_eyes:.

İlk sezonu daha çok beğenmiştim gibi. Muhtemelen nedeni ilk sezon öncesinde witcher evreni ile hiç yolumun kesişmemesi ve o dönem oluşan elle tutulur fantastik yapım yokluğu idi. İlk sezonu izledikten sonra bu sene içerisinde tüm witcher kitaplarını okudum. Uyarlamalara “uyarlama” bilinci ile yaklaşmaya gayret gösteren biri olarak farklılıklar rahatsız etti yine de. Çok takılmamaya çalışıyorum. Sanırım üstüne prodüksiyon ve bazı keskin hikaye seçimleri de eklenince o olmamış hissini atamıyorum. Bakalım sonraki bölümler bu seviyelerde mi gidecek yoksa üstüne ekleyebilecek mi.

Bölümler biriksin diye bekliyordum. İkinci sezon gelmiş. :joy:

1 Beğeni

Witcherların insani özellikleri körelmiştir, duygusuzdur empati yoksunudur falan dediler ama hiçbiri öyle değil, ben kahvaltıdan küsüp kalksam oh yumurta bana kaldı diyecek kardeşim daha mı witcher? ciriyle iki alay ettiler, sonra gönlü kalmasın diye peşinden kahvaltı gönderdiler.

İkinci sezonu yarıladım. Bence orta ayar güzel gidiyor şimdilik.

1 Beğeni

Bunlar hep dış güçlerin sözcükleri. :slight_smile:

Otlar ve iksirler nedeniyle duyguları köreliyor ama tamamen yok olmuyor. Aşık oluyorlar, arkadaş ediniyorlar.

Bir şeyden keyif almak da histir. İçmekten ve hanlarda konaklamaktan keyif alıyorlar. Vs vs .

İşte hepsi Witcherları kötülemek için dış güçlerin oyunları.

2 Beğeni

Gündemden kaçamadık yine xd

1 Beğeni

İlk sezonu sık geri dönüşler ve zaman mekan kavramlarının birbirine karışması yüzünden beğenmemiştim. 2. sezon daha dizi gibi gidiyor , 4. bölümdeyim elbette hepsini izleyeceğim ama aklımda bir yandan da witcherlardan 1700 yıl öncesini anlatan dizide…

Aşağıdaki yorumlar son iki bölüm ile geçerliliğini yitirmiştir!

1. sezon 1. sezona göre net olarak çok daha iyi olmuş. Kitapları okumuş, oyunları oynamış birisi olarak 6 bölüm izlememe rağmen 2. sezonu sevdim açıkçası. Bazı şeyler kitaptaki gibi işlenmiyor ama bu hiç gözüme batmadı. Triss ve Yen’in cast seçimi daha çok gözüme batıyor. Istredd’e bu kadar önem verilmesi de hiç hoşuma gitmedi. Geralt’ın yapması gerektiği şeyleri başkalarına yaptırmaları maddi sebepler sanırım.

Bu arada olayları çok hızlandırmışlar, bence bu da sadece dizi izleyicileri için güzel bir şey. Normalde bu sezonun da ilk sezon gibi öyküleri işleyip sonda Kaer Morhen’e bağlanması gerekiyordu. Doppler’i dizide görmek isterdim, güzel hikayeydi.

Şehirler ve Kaer Morhen çok güzel yapılmış, kendimi adete oyunda hissettim. Birebir aynı his var. 3. ve 4. sezon dizinin top noktası olacak ama biraz hızlı çekilmesi gerekiyor. Böyle giderse 10 yılda anca biter bu dizi.

Son 2 bölümü şimdi izledim. Kitapların içinden geçmişler. Son iki bölüm ile hikayeyi tamamen değiştirmişler resmen. Bu kadar tadını kaçırmamalıydılar. Yukarıdaki bütün olumlu yorumlarımı geri alıyorum, modum çok düştü.

https://www.reddit.com/r/witcher/comments/rp2ufg/tomasz_bagiński_executive_producer_of_season_2/

Açıklamaya bakar mısınız ? :rofl: İnsanlar artık “aptal”, bizde o yüzden “aptalca” bir şekilde yazıyoruz hikâyeyi. Gerçi bunun böyle olduğu belliydi de. Birinin çıkıp direk, lafı dolandırmadan söylemesi ilginç. Başarılı olduklarına göre, haklılar diyebilir miyiz ?

1 Beğeni

İzleyicilere hakaret bu ama en azından dürüst davranmışlar. Özellikle Netflix ile başlayan abonelik sistemlerinin film ve dizileri for dummies tadında oluyor. Seyirciyi aptallaştıran ve aptallaştırdığı için iyice aptalca filmler çeken yine kendileri.

1 Beğeni

O videoda çeviri çok yanlış yapılmış yazmış biri. Hatta sırf drama çıkarsın diye editlenmiş diyor. Lehçe röportaj ve yazılarda çeviri hatası çok yapıyor medya. Bunu dikkate almakta fayda var.